Naped Yamaha Grizzly

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha Grizzly 550/660/700
ODPOWIEDZ
zachary
Kontakt:

Naped Yamaha Grizzly

Post autor: zachary » czw 08 lis, 2007

Witam! Niedawno kupiłem Yamahe Grizzly 660. I mam problem z napędem, jak kupiłem wszystko działało ok. A po pewnym czasie napęd juz sie nie załączał ale jak popukałem w bezpieczniki to działało. A teraz nawet jak popukam to ne działa. Może ktoś z was miał taki przypadek i wie co zrobić.Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 08 lis, 2007

wymien te bezpieczniki i sprawdz...:)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pt 09 lis, 2007

dokłądnie, a jak nie zadziała to kup młotek i za pomoca silniczka zrób instalacje by pukał cały czas w Grizzlaka - po calości:-)
a tak serio to oneicznie przejrzyj instalacje elektryczną bo wychodzi na to ze silniczek jest ok skoro przy bezpiecznikach gmeranie coś dawalo.

Mirek Z

Post autor: Mirek Z » pt 09 lis, 2007

Zmień bezpiecznik (przy okazji wyczyść styki w gnieździe bezpiecznika i spryskaj je "kontaktem").
Jeżeli nie pomoże to rozbierz wtyczkę elektryczną wchodzącą w przedni dyfer, wyczyść, spryskaj, zmonuj.
Jeżeli nie pomoże daj znać, dostaniesz następne procedury.
Jeżeli nie chcesz sobie brudzić rączek to zapraszam do naszego warsztatu.
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
yamahator

Post autor: yamahator » pt 09 lis, 2007

sprawdz przekażnik.

zachary
Kontakt:

Post autor: zachary » sob 10 lis, 2007

Witam! Dzisiaj przejzalem wszystkie bezpieczniki i wtyczki i nie wiem co robic. Czytalem kiedys ze silniczek od napedu moze sie zacinac, i mozna go odblokowac bateryjka. Jak to sie robi
Yamaha Grizzly 660 2004 red
Come-up 300
osłony spodu

Yamaha Grizzly 700 2008 red
Warn rt 25
Maxxis All track

Awatar użytkownika
yamahator

Post autor: yamahator » ndz 11 lis, 2007

Człowieku gdzieś ty wyczytał o bateryjce.Silnik iest zasilany 12v i jest to silnik krokowy nie pójdzie na 9v spełnia on dwie funkcje załącza 4x4 i blokade.Jedz do elektryka z pomyslunkiem on ci pomoże jak wcześnie pisałem mi zawiesił się przekażnik.Elektryk uruchomi ci to bez przrekaznika i sprawdzi czy poszedł silnik czy przekażnik.Nie kombinuj z bateryjką to nie samochód zdalniesterowany.Jedz do elektryka zaoszczędzisz czs i kase.Jeżeli jesteś z Warszawy to znam takiego co mi pomógł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha Grizzly 550/660/700”