Pogaduchy o CF Off-Top

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Pogaduchy o CF Off-Top

Post autor: DKfan » pn 03 sie, 2015

Mogą klekotać ciężarki w koszu, albo stuka panewka na wale :-P
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » wt 04 sie, 2015

Panewka odpada. Ale faktycznie klekotanie może być spowodowane ciężarkami w koszu. Z tym, że przy ruszaniu na małych obrotach lekko szarpie. Co na to można poradzić?

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » wt 04 sie, 2015

Supriseme pisze:Ile juz masz Olsztyniak na liczniku ?:) BTW moze ktos wie gdzie poza oficjalem dostac mozna uszczelniacz walu przedniego mostu ?
Pewnie ze 3 razy tyle co Ty :P

A tam gdzie pisałem Ci pytałeś?
Nie ma ten gość?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » wt 04 sie, 2015

Ma tylko na tyl. No ja mam 2 tys juz ;)

Awatar użytkownika
DKfan

Re: zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad

Post autor: DKfan » pt 07 sie, 2015

A ja bym nie brał 550, wystarczy poczytać historię Czarka, model potrzebuje 2-3lat dopracowania. Albo CF500 za ok 20tys a przy budżecie rzędu 25tys można się już napinać na Can-Ama Outlandera 450L, zdarzają się egzemplarze za około 27tys nowiutkie od dealera
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

kosik10
Quad:: CF Moto 500 L
Imię: Krzysiek

Post autor: kosik10 » pt 07 sie, 2015

a czemu bys brał 550?

Awatar użytkownika
Supriseme

Post autor: Supriseme » pt 07 sie, 2015

DKfan pisze:A ja bym nie brał 550, wystarczy poczytać historię Czarka, model potrzebuje 2-3lat dopracowania. Albo CF500 za ok 20tys a przy budżecie rzędu 25tys można się już napinać na Can-Ama Outlandera 450L, zdarzają się egzemplarze za około 27tys nowiutkie od dealera

550 EFI to ta sama historia jak z X8, ile ludzi tyle opini ;) can am uzytkowany sypie sie jak kazdy inny.

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » pt 07 sie, 2015

Supriseme pisze: 550 EFI to ta sama historia jak z X8, ile ludzi tyle opini ;) can am uzytkowany sypie sie jak kazdy inny.
To zacytuj tych ludzi od 550 i opinie bo ja znam dwie i obie negatywne, Ty znasz więcej wiec się podziel fajnie byłoby przeczytać te pozytywne.

Oczywiście że can-am użytkowany sypie sie jak każdy inny, jeżeli się jeździ quadem jest to nieuniknione natomiast wiele egzemplarzy X8 sypie się kilka razy częściej niż inne quady. Znam osobiście 6 posiadaczy X8 i w czasie wspólnej jazdy 4 z nich wymagały naprawy. Żadna z tych osób potem jakoś nie chwaliła się tymi opiniami więc podzielmy X8 na te które nie mają awarie, te które mają ale ich właściciele tego nie mówią i te które mają i właściciele o tym informują. Jakby nie liczyć te z pozytywną opinią to mozę 20% więc jeżeli taka ma być rekomendacja dla 550 to życzę powodzenia.
Za to kłopotów z 500 masowych nie widzę (oprócz epidemii sprzęgieł) więc nie polecajmy ludziom dziwnych wynalazków tylu 550 tylko sprawdzony sprzet
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Robertos
Quad:: CF MOTO 500
Imię: Robert

Post autor: Robertos » sob 08 sie, 2015

Koledzy czy ktoś może doradzić ws włącznika wyciągarki? Po wciśnięciu zarówno do wciągania jak i wyciągania, słychać przekaźnik pod siedzeniem, na kablach przy wyciągarce naprzemiennie jest plus lub minus w zależności czy kręci w prawo czy w lewo, w moim przypadku kręci tylko w jedną stronę, nie pojawia się plus na jednym z kabli. Co może być przyczyną? Przelącznik już padł? Czy jakaś inna rzecz.

Awatar użytkownika
Supriseme

Post autor: Supriseme » sob 08 sie, 2015

DKfan pisze:
Supriseme pisze: 550 EFI to ta sama historia jak z X8, ile ludzi tyle opini ;) can am uzytkowany sypie sie jak kazdy inny.
To zacytuj tych ludzi od 550 i opinie bo ja znam dwie i obie negatywne, Ty znasz więcej wiec się podziel fajnie byłoby przeczytać te pozytywne.

Oczywiście że can-am użytkowany sypie sie jak każdy inny, jeżeli się jeździ quadem jest to nieuniknione natomiast wiele egzemplarzy X8 sypie się kilka razy częściej niż inne quady. Znam osobiście 6 posiadaczy X8 i w czasie wspólnej jazdy 4 z nich wymagały naprawy. Żadna z tych osób potem jakoś nie chwaliła się tymi opiniami więc podzielmy X8 na te które nie mają awarie, te które mają ale ich właściciele tego nie mówią i te które mają i właściciele o tym informują. Jakby nie liczyć te z pozytywną opinią to mozę 20% więc jeżeli taka ma być rekomendacja dla 550 to życzę powodzenia.
Za to kłopotów z 500 masowych nie widzę (oprócz epidemii sprzęgieł) więc nie polecajmy ludziom dziwnych wynalazków tylu 550 tylko sprawdzony sprzet
Znam co najmniej trzy osoby zadowolone z CF Moto, i znam co najmniej 3 osoby które szlak trafia na samą myśl. Te ostatnie z rożnych powodów, trochę przez serwis, trochę z własnej winy i trochę z winy sprzętu. Znam też dwie osoby z którymi miałem przyjemność jeździć których can amy walą się aż miło. Znam również trzech użytkowników Yamahy z czego dwóch zadowolonych i jeden co miał problem z wyjechaniem z serwisu.... Mógłbym tak jeszcze troszkę tylko po co ? Może przestań negować posty użytkowników? a może zamknąć forum bo jaki jest sens pisać coś co zostanie uznane jako "syf"?

Na tym forum czytałem różne opinie różnych ludzi na temat marki i wiem jedno "jak dbasz tak masz".

dziki_waw poczytaj sobie opinie na tym forum o tych dwóch modelach i sam zdecyduj który model bardziej ci odpowiada. Ja osobiście z X8 jestem bardzo zadowolony.
Ostatnio zmieniony sob 08 sie, 2015 przez Supriseme, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”