Pogaduchy o CF Off-Top
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Mogą klekotać ciężarki w koszu, albo stuka panewka na wale
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Panewka odpada. Ale faktycznie klekotanie może być spowodowane ciężarkami w koszu. Z tym, że przy ruszaniu na małych obrotach lekko szarpie. Co na to można poradzić?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Pewnie ze 3 razy tyle co TySupriseme pisze:Ile juz masz Olsztyniak na liczniku ?:) BTW moze ktos wie gdzie poza oficjalem dostac mozna uszczelniacz walu przedniego mostu ?
A tam gdzie pisałem Ci pytałeś?
Nie ma ten gość?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Ma tylko na tyl. No ja mam 2 tys juz
- DKfan
Re: zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad
A ja bym nie brał 550, wystarczy poczytać historię Czarka, model potrzebuje 2-3lat dopracowania. Albo CF500 za ok 20tys a przy budżecie rzędu 25tys można się już napinać na Can-Ama Outlandera 450L, zdarzają się egzemplarze za około 27tys nowiutkie od dealera
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
a czemu bys brał 550?
- Supriseme
DKfan pisze:A ja bym nie brał 550, wystarczy poczytać historię Czarka, model potrzebuje 2-3lat dopracowania. Albo CF500 za ok 20tys a przy budżecie rzędu 25tys można się już napinać na Can-Ama Outlandera 450L, zdarzają się egzemplarze za około 27tys nowiutkie od dealera
550 EFI to ta sama historia jak z X8, ile ludzi tyle opini can am uzytkowany sypie sie jak kazdy inny.
- DKfan
To zacytuj tych ludzi od 550 i opinie bo ja znam dwie i obie negatywne, Ty znasz więcej wiec się podziel fajnie byłoby przeczytać te pozytywne.Supriseme pisze: 550 EFI to ta sama historia jak z X8, ile ludzi tyle opini can am uzytkowany sypie sie jak kazdy inny.
Oczywiście że can-am użytkowany sypie sie jak każdy inny, jeżeli się jeździ quadem jest to nieuniknione natomiast wiele egzemplarzy X8 sypie się kilka razy częściej niż inne quady. Znam osobiście 6 posiadaczy X8 i w czasie wspólnej jazdy 4 z nich wymagały naprawy. Żadna z tych osób potem jakoś nie chwaliła się tymi opiniami więc podzielmy X8 na te które nie mają awarie, te które mają ale ich właściciele tego nie mówią i te które mają i właściciele o tym informują. Jakby nie liczyć te z pozytywną opinią to mozę 20% więc jeżeli taka ma być rekomendacja dla 550 to życzę powodzenia.
Za to kłopotów z 500 masowych nie widzę (oprócz epidemii sprzęgieł) więc nie polecajmy ludziom dziwnych wynalazków tylu 550 tylko sprawdzony sprzet
M&M sQuad
M&M sQuad
- Robertos
- Quad:: CF MOTO 500
- Imię: Robert
Koledzy czy ktoś może doradzić ws włącznika wyciągarki? Po wciśnięciu zarówno do wciągania jak i wyciągania, słychać przekaźnik pod siedzeniem, na kablach przy wyciągarce naprzemiennie jest plus lub minus w zależności czy kręci w prawo czy w lewo, w moim przypadku kręci tylko w jedną stronę, nie pojawia się plus na jednym z kabli. Co może być przyczyną? Przelącznik już padł? Czy jakaś inna rzecz.
- Supriseme
Znam co najmniej trzy osoby zadowolone z CF Moto, i znam co najmniej 3 osoby które szlak trafia na samą myśl. Te ostatnie z rożnych powodów, trochę przez serwis, trochę z własnej winy i trochę z winy sprzętu. Znam też dwie osoby z którymi miałem przyjemność jeździć których can amy walą się aż miło. Znam również trzech użytkowników Yamahy z czego dwóch zadowolonych i jeden co miał problem z wyjechaniem z serwisu.... Mógłbym tak jeszcze troszkę tylko po co ? Może przestań negować posty użytkowników? a może zamknąć forum bo jaki jest sens pisać coś co zostanie uznane jako "syf"?DKfan pisze:To zacytuj tych ludzi od 550 i opinie bo ja znam dwie i obie negatywne, Ty znasz więcej wiec się podziel fajnie byłoby przeczytać te pozytywne.Supriseme pisze: 550 EFI to ta sama historia jak z X8, ile ludzi tyle opini can am uzytkowany sypie sie jak kazdy inny.
Oczywiście że can-am użytkowany sypie sie jak każdy inny, jeżeli się jeździ quadem jest to nieuniknione natomiast wiele egzemplarzy X8 sypie się kilka razy częściej niż inne quady. Znam osobiście 6 posiadaczy X8 i w czasie wspólnej jazdy 4 z nich wymagały naprawy. Żadna z tych osób potem jakoś nie chwaliła się tymi opiniami więc podzielmy X8 na te które nie mają awarie, te które mają ale ich właściciele tego nie mówią i te które mają i właściciele o tym informują. Jakby nie liczyć te z pozytywną opinią to mozę 20% więc jeżeli taka ma być rekomendacja dla 550 to życzę powodzenia.
Za to kłopotów z 500 masowych nie widzę (oprócz epidemii sprzęgieł) więc nie polecajmy ludziom dziwnych wynalazków tylu 550 tylko sprawdzony sprzet
Na tym forum czytałem różne opinie różnych ludzi na temat marki i wiem jedno "jak dbasz tak masz".
dziki_waw poczytaj sobie opinie na tym forum o tych dwóch modelach i sam zdecyduj który model bardziej ci odpowiada. Ja osobiście z X8 jestem bardzo zadowolony.
Ostatnio zmieniony sob 08 sie, 2015 przez Supriseme, łącznie zmieniany 2 razy.