SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
jako, że moja żonka ma lucky 300'tkę, ja teraz po swapie 500'tkę, a w garazu czeka na sprzedaż 400'tka, którą śmigałem przez rok mogę co nieco opowiedzieć:)
pomiędzy 400tka,a 300tką, jest duża różnica, czuć, że silnik jest mocniejszy, ma większy moment obrotowy, 400tką spokojniej można atakować bardziej strome podjazdy. oczywiście v-max też jest większy i jak ścigałem się z kreski to do 100km/h 400tka robi 300tkę kilka długości.
nie mówiąc już, że 400tka po wpięciu reduktora z gazu na koło wstaje.
i osiągi ma mocno porównywalne z ltz400 i kfx400,
no, a już ls500 to inna bajka :):)
pomiędzy 400tka,a 300tką, jest duża różnica, czuć, że silnik jest mocniejszy, ma większy moment obrotowy, 400tką spokojniej można atakować bardziej strome podjazdy. oczywiście v-max też jest większy i jak ścigałem się z kreski to do 100km/h 400tka robi 300tkę kilka długości.
nie mówiąc już, że 400tka po wpięciu reduktora z gazu na koło wstaje.
i osiągi ma mocno porównywalne z ltz400 i kfx400,
no, a już ls500 to inna bajka :):)
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
hehe skrzela a nie nerki wątrobę może jeszcze co a tak na prawdę to ma jeszcze inną ważną funkcję oprócz wyglądu i zasłaniania bebechów , mianowicie z ciąga większą ilość powietrza na chłodnice podczas jazdy (poprawia chłodzenie)STAMP pisze:Zamówiłem dzisiaj nerki. Maja dojść do mnie w przyszłym tygodniu. Jak je tylko założę to pozbędę sie klapiacych przednich błotników
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
Zibi 83 odebrał przed chwilą quadziorka jazda próbna i pewnie teraz wraca z rogalem na twarzy domu hehe
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
A ja dzisiaj założyłem sobie wskaźnik temperatury silnika /taki z alledrogo za dwadzieścia parę zeta, czujnik przykręcony do głowicy/ Brak funduszy na razie na coś lepszego
Powiem że to dobry ,,bajer'' wreszcie się dowiedziałem że mam sprawny czujnik w chłodnicy. Wentylator się włącza przy około 85 stopniach, ale rozgrzać silnik cb500 do tej temperatury bez termostatu to naprawdę trza poczekać.
Wyszło znowu na to że Marcin dobrze prawi ,,ten silnik na prawdę ciężko przegrzać''
To chyba konstrukcja silnika /dosyć że chłodzony wodą to ożebrowane cylindry'' sprawiają że wystarczy ruszyć a temperatura spada.
Powiem że to dobry ,,bajer'' wreszcie się dowiedziałem że mam sprawny czujnik w chłodnicy. Wentylator się włącza przy około 85 stopniach, ale rozgrzać silnik cb500 do tej temperatury bez termostatu to naprawdę trza poczekać.
Wyszło znowu na to że Marcin dobrze prawi ,,ten silnik na prawdę ciężko przegrzać''
To chyba konstrukcja silnika /dosyć że chłodzony wodą to ożebrowane cylindry'' sprawiają że wystarczy ruszyć a temperatura spada.
-
mxsebek pisze:A ja dzisiaj założyłem sobie wskaźnik temperatury silnika /taki z alledrogo za dwadzieścia parę zeta, czujnik przykręcony do głowicy/ Brak funduszy na razie na coś lepszego
dodaj do tego prawie 3,5 litra oleju który tez świetnie chłodzi silnik i alu miska olejowa która to ciepło szybko oddaje chłodzenie jest na prawdę dobre
a co do załączania sie wentylatora przy 85 to pewnie masz zamiennik czujnika wentylatora bo oryginał załącza sie przy równych 100 stopni i wtedy to na prawde wentylator rzadko sie włącza .
- kaman cb500
- Quad:: LS CB500
mxsebek, ten czujnik temperatury dobrze się sprawuje? Jeżeli tak to nie ma po co wydawać kasy na lepszy...
Człowieku i to z jakimmarcinSWAPcb500 pisze:Zibi 83 odebrał przed chwilą quadziorka jazda próbna i pewnie teraz wraca z rogalem na twarzy domu hehe
Plan miałem dzisiaj taki że założę handbary i zrobię jeszcze rundkę, ale skończyło się na tym że po drodze kupiłem flaszkę i ze starym opiliśmy silnik
-
i to mi sie podobaZibi83 pisze:Człowieku i to z jakimmarcinSWAPcb500 pisze:Zibi 83 odebrał przed chwilą quadziorka jazda próbna i pewnie teraz wraca z rogalem na twarzy domu hehe
Plan miałem dzisiaj taki że założę handbary i zrobię jeszcze rundkę, ale skończyło się na tym że po drodze kupiłem flaszkę i ze starym opiliśmy silnik
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Ja mam nadzieje ze ten weekend szybko zminie ... byle do poniedzialku i ja dosiade swoja bestie juz spac po nocach nie moge... a zona mnie zaczyna rozwodem straszyc ze jak caly urlop na quadzie spedze to walizki mi spakuje hehe
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
Jak dla mnie spełnia swoją role/ tylko dobrze kupić wersję z czujnikiem co ma oczko na fi 6/ jest nawet po prawej stronie w głowicy idealne miejsce do przykręcenia od strony gaźnikówkaman cb500 pisze:mxsebek, ten czujnik temperatury dobrze się sprawuje? Jeżeli tak to nie ma po co wydawać kasy na lepszy...
Później wrzucę jakieś foto.