SWAP Lucky Star
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: SWAP Lucky Star
Z tego co się orientuje to nie daleko mnie jest camping z polem namiotowym blisko morza znajomi kiedyś tam byli więc Wpadaj do Sopotu to może coś obalimy na plaży wieczorkiem ja będę już od jutra całkiem blisko tego campingu.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- STAMP
- Quad:: ls 500 na dopingu :D
- Imię: Paweł
Danger ja jak tylko sie odkuje z kasa to je zgarnęli No chyba ze ktoś mnie wyprzedzi. Z tęsknotą czekam za pierwszym...
MORE POWER!
- Danger
- Quad:: LS 450+
- Imię: Damian
- Kontakt:
spoko nie ma problemu to daj mi znać na pw kiedy byłbyś wstanie to zakupićSTAMP pisze:Danger ja jak tylko sie odkuje z kasa to je zgarnęli No chyba ze ktoś mnie wyprzedzi. Z tęsknotą czekam za pierwszym...
jak by co to nie będę już nigdzie ogłaszał
pozdro
przerabiał ktoś temat drążków kierowniczych z tego co czytałem pasują od corsy C
ale gwint nie ten.
Może ktoś jaśniej napisać jak rozwiązać tą sprawę
albo jakiś manual
dan
@Danger
IMO gra nie warta świeczki. Owszem sworznie pasują od Corsy C, ale trzeba dorobić drążki. Mnie kolega dorobił za friko. Cztery sworznie to koszt ok.100 zł .
Sworznie można kupić dedykowane do LS'a na Alledrogo, tylko nieco drożej.
Jednak większym problemem jest konieczność użycia większej siły przy kierowaniu.
IMO gra nie warta świeczki. Owszem sworznie pasują od Corsy C, ale trzeba dorobić drążki. Mnie kolega dorobił za friko. Cztery sworznie to koszt ok.100 zł .
Jednak większym problemem jest konieczność użycia większej siły przy kierowaniu.
- Danger
- Quad:: LS 450+
- Imię: Damian
- Kontakt:
zaraz zaraz bo teraz już się sam zgubiłem...eser pisze:@Danger
Drążki kierownicze pasują od korsy C tak?? (trzeba coś przerobić dokładnie co?)
a
sworznie też pasują od corsy C ?
sworznie tylko są w górnych wahaczach bo w dolnych trzeba całego wahacza wymieniać-(to jest tajwańska myśl...)
dan
Drążki kierownicze mają sworznie od strony piasty i drugie od kolumny kierownicy. Te sworznie właśnie pasują od Corsy, a drążki się dorabia.
palcyma
palcyma
A dlaczego po konwersji drążków trzeba użyć większej siły przy kierowaniu? Jedyne co mi przychodzi na myśl, to obcieranie osłon końcówek na kolumnie kierowniczej, bo tam jest ciasno. Ale może się mylę i gdzieś indziej występują inne siły "nieczyste" ?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
panowie kula sworznia quada a ta z auta jest trochę większego wymiaru i bardzo pasownie tam umiejscowiona co za tym idzie ciężej nia tam wachlować niż ta oryginalną a jak są aż 4 takie to w całokształcie cięzej będzie się kręciło kierownicą miał ktos z was w ręce nową końcówke (gałkę) a taką już wybitą próbowaliście nią poruszać jak jest nowa to chodzi z oporem bez luzu a taka zużyta lata jak żyd po pustym sklepie a teraz wobraź sobie że bierzesz sworzeń samochodowy np wahacza nowy i spróbuj poruszać czy ci łatwo będzie taki ci ul w samochodzie są inne przełożenia na maglownicy samochody maja wspomagania więc tego nie odczuwamy ale w quadzie robi to różnice i po zastosowaniu końcówek z samochodu owszem wytrzyma długo ale bedzie ciężko chodziło. Plus jest taki że wtedy nie potrzeba amortyzatora skrętu
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Dodam jeszcze, że śruby trzymające sworznie corsy są samozaciskowe tz. bez zawleczki i nie wiem , czy powinny być na klej?