mxsebek pisze:
airbox od gs 500
jak cos mogę zrobić lepsze foto
nie wiedziałem czy na PW czy na ogólne wrzucić
ciezko mi powiedzieć jak to z tym filtrem współpracuje bo widze że wrzuciłeś box z moto ja robę to na oryginalnym air boxie z lucka z filtrem gabkowym nasaczonym specjalnym olejem jak na tym filtrze polecisz w teren w kurz i będziesz jeździł za kimś to 3 wyjazdy i masz po pierscieniach zacznie kopcić i wpierniczać olej . zakup sobie oryginalny air box od lucka 250 /300 i dalej i zrób dolot na nim jak chcesz sie cieszyc długą eksploatacją tego silnika
chyba że zamierzasz jeździc po asfalcie tylko nie będe sie zagłebiał w szczegóły bo wszystkiego nie chcę zdradzać ale moje wskazówki zmień dolot na oryginał wiadomo musisz to połaczyć jakoś gaźniki z boxem tu juz jest mój patent więc zachowam dla siebie rodzaj połączenia , po połączeniu ważna jest ilośc powietrza zasysanego przez box dolot musi byc w sam raz ani za mały otwór ani za duży lecz w sam raz najlepiej metoda prób
i zrób kolektor jak najbardziej zbliżony do oryginału (długość i średnica ) i pozbądź sie tego wydechu a zobaczysz jak to bedzie chodziło
i jeszcze jedno małe spostrzerzenie przy tym położeniu gaźników nie da sie jeździć na ośce
Mam nadzieję ze pomogłem;) lecz wyczerpałem już limit swojej dobrej woli i z ręszta musisz pobawić sie sam