SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 26 cze, 2015

trauma pisze:
Tomek_LS500cb pisze:Trauma to ze aku nowy to nie znaczy ze naladowany...
Sam zalewalem do niego elektrolit i wg instrukcji jest od razu gotowy do uzytku ;)
Pewnie aku firmy LP sam też na takim jeżdże i jestem bardzo zadowolony
ponad 2 lata dwie zimy quad w blaszanym nie ogrzewanym garażu i palił elegancko ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » pt 26 cze, 2015

To Ci powiem, ze jak skonczysze ze swapami to mozesz isc na jasnowidza :D dokladnie LP dobrze trafiles chociaz jest troche innych firm na rynku :p

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 27 cze, 2015

parę razy ten aku montowałem w różnych quadach i wiem że trzeba go zalać samemu po kojarzyłem fakty ;) wiedza poparta praktyką :) teorie zostawmy teoretykom ;)

Marcin ATV SWAP Garage

mxsebek pisze:Obrazek

airbox od gs 500

jak cos mogę zrobić lepsze foto :-P

nie wiedziałem czy na PW czy na ogólne wrzucić

ciezko mi powiedzieć jak to z tym filtrem współpracuje bo widze że wrzuciłeś box z moto ja robę to na oryginalnym air boxie z lucka z filtrem gabkowym nasaczonym specjalnym olejem jak na tym filtrze polecisz w teren w kurz i będziesz jeździł za kimś to 3 wyjazdy i masz po pierscieniach zacznie kopcić i wpierniczać olej . zakup sobie oryginalny air box od lucka 250 /300 i dalej i zrób dolot na nim jak chcesz sie cieszyc długą eksploatacją tego silnika ;) chyba że zamierzasz jeździc po asfalcie tylko nie będe sie zagłebiał w szczegóły bo wszystkiego nie chcę zdradzać ale moje wskazówki zmień dolot na oryginał wiadomo musisz to połaczyć jakoś gaźniki z boxem tu juz jest mój patent więc zachowam dla siebie rodzaj połączenia , po połączeniu ważna jest ilośc powietrza zasysanego przez box dolot musi byc w sam raz ani za mały otwór ani za duży lecz w sam raz najlepiej metoda prób

i zrób kolektor jak najbardziej zbliżony do oryginału (długość i średnica ) i pozbądź sie tego wydechu a zobaczysz jak to bedzie chodziło ;)

i jeszcze jedno małe spostrzerzenie przy tym położeniu gaźników nie da sie jeździć na ośce ;)

Mam nadzieję ze pomogłem;) lecz wyczerpałem już limit swojej dobrej woli i z ręszta musisz pobawić sie sam ;)

Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Post autor: eser » sob 27 cze, 2015

W wielu problemach quadowych Marcin jest b.pomocny. Kłopoty z drżeniem rozwiązane. Dzięki. Nowe opony sprawiły, że teraz jest ok. Przód założyłem Duro 19x6-10 szosowe. Jest niżej, ale prowadzi się bajka. Miodzio będzie jak zmienię felgi na alusy.

palcyma

Awatar użytkownika
trauma

Post autor: trauma » sob 27 cze, 2015

Jest postep w sprawie rozrusznika :p zrobilem tak jak radzil Marcin czyli trzymalem starter i pukalem w rozrusznik no i zalapal tzn rozrusznik przekrecil kilka razy tak troche ospale i quad nie odpalil. Czyli prawdopodobnie szczotki sie wykonczyly? To teraz temat z wyjeciem rozrusznika wystarczy odkrecic sroby ktore sa przy nim i wyjdzie? Czy trzeba zrzucac lewy dekiel?

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » sob 27 cze, 2015

wpisz w google Rozrusznik cb500. Wygląda, że są dwie śruby z tyłu i oring z przodu. Wnoskuję, że odkręcasz te dwie śruby i wysuwasz. Odłącz akumulator wcześniej.

Marcin ATV SWAP Garage

tak 2 śruby i wyciągasz on jest wciśnięty na oring tak samo jak w zwykłym lucku.

Awatar użytkownika
trauma

Post autor: trauma » sob 27 cze, 2015

Aa to fajnie tp w pn przed robota bede ogarnial temat dzieki za pomoc ;)

Awatar użytkownika
trauma

Post autor: trauma » ndz 28 cze, 2015

Miałem chwilę czasu to wyjąłem ten rozrusznik. No i sprawa wygląda tak jak na foto. Rozrusznik cały zalany olejem dość solidnie. A przestał działać bo faktycznie skończyły się szczotki. I teraz pytanie o winowajcę sytuacji olejowej. To ten oring na rozruszniku pewnie? Bo nic innego mi do głowy nie przychodzi. I nie wiem czy wskrzeszać ten rozrusznik czy dać sobie spokój i kupić inny?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”