Kupię Outlandera 650 lub 800
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Kupię Outlandera 650 lub 800
Jakby co znam takiego jednego co ma komplet felg do outlandera fabrycznych.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Ten setup który jest obecnie jest chory, nie wiem jak poprzedni właściciel tym jeździł, na śliskim, w koleinach, na wprost to musiało się prowadzić jak betoniarka. Zdecydowanie to antyteza komponowania układu jezdnego.Cj_cezar pisze:Z tyłu ma założone felgi Rattlesnake z offsetem 2+5 oraz opony 26x11-12, co daje mu bez dystansów taki rozstaw( 140cm)
Przód jest z offsetem 4+3, opona 26x9-12, więc rozstaw jest 124cm.
Pomiędzy nadkolami w aucie mam 126cm, więc idealnie przód wchodzi. Dlatego też chcę dokupić tylko 1 parę felg takich jak na przodzie + opony 26x8-12 i zamienić przód z tyłem.
W związku Mariusz z tym nie potrzebuję całego kompletu, a nawet będę miał 2 szt. na zbyciu.
U siebie mam założone felgi 4+3 a z tyłu do tego dystanse 30mm. Szerokość przodu na oponie 9' 123cm szerokość tyłu 127cm na oponie 10'.
Zastanawiałbym się poważnie czy zakładać na tył 9' mogą pojawić się problemy z trakcją, u mnie na 10' odpycha się wyraźnie gorzej niż na 12'.
Pamiętaj że opona 10' poszerzy ci quada jedynie o okolo 1 cm na strone.
Tak szerokosc prezentuje się na tym setupie
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Poprzednim właścicielem był jeden z bogatszych ludzi w Polsce. Wcisnęli mu nawet gąsienice, których nie używał. Stąd ten setup.
Kupiłem dzisiaj 2 felgi (identyczne jak przednie) z offsetem 4+3 oraz opony 26x10-12, co daje mi 126cm rozstawu.
A więc z przodu będzie opona 9 cali, a z tyłu 10 - teraz chyba będzie dobrze.
Mam nadzieję, że śliźnie mi się po nadkolach i bez problemu wejdzie do auta.
Przerabiam bumper przedni tak aby dodatkowo chronił kierunki.
Dzisiaj dzwoniłem do kilku handlarzy częściami, ale żaden przełącznika ani plastików pod kierunki nie ma.
Kupiłem dzisiaj 2 felgi (identyczne jak przednie) z offsetem 4+3 oraz opony 26x10-12, co daje mi 126cm rozstawu.
A więc z przodu będzie opona 9 cali, a z tyłu 10 - teraz chyba będzie dobrze.
Mam nadzieję, że śliźnie mi się po nadkolach i bez problemu wejdzie do auta.
Przerabiam bumper przedni tak aby dodatkowo chronił kierunki.
Dzisiaj dzwoniłem do kilku handlarzy częściami, ale żaden przełącznika ani plastików pod kierunki nie ma.
Przód się zgadza, aleDKfan pisze: U siebie mam założone felgi 4+3 a z tyłu do tego dystanse 30mm. Szerokość przodu na oponie 9' 123cm szerokość tyłu 127cm na oponie 10'.
Pamiętaj że opona 10' poszerzy ci quada jedynie o okolo 1 cm na strone.
1. Jaki Ci wyszedł tył, skoro: od piasty do piasty z tyłu jest 102cm. Koło z oponą po założeniu wystaje od piasty 12cm x 2szt. = 24cm, więc razem jest 126cm.
2. skoro opona poszerza tylko o 1cm na stronę, to 123 (u mnie 124) + 2cm = 125 (126), a Tobie wychodzi 127cm z dystansami.
Jakim cudem wcisnąłeś tam jeszcze dystanse? Na pewno masz 4+3?, a może 5+2?
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Felgi to DWT Quattrosport i były opisane jako 4+3
Jeżeli chodzi o przód to razem z oponą 9' jest szerzej od serii o 25-30mm na strone, natomiast tył o około 45mm razem z dystansem 30mm na oponie 10'.
Różnica w pomiarach może wynikać z tego że XXC ma inne wahacze z tyłu (nie wiem jak z przodu) być może różnią się wymiarami o normalnych Outlanderów.
Przód 9' a tył 10' jest jak najbardziej OK, mi się na takim zestawie super jeździ .
Z przełącznikiem to tak jak pisałem, o ile nie naprawisz to złóż przełącznik od wersji USA+przełacznik kierunkowskazów. To zwykła robota elektryczna, podejrzewam że nie trzeba będzie do tego podłączenia pod kompa. Trzeba tylko prześledzić jak idą kable z oryginalnego przełącznika do wtyczki i skopiować ustawienie.
Jeżeli chodzi o przód to razem z oponą 9' jest szerzej od serii o 25-30mm na strone, natomiast tył o około 45mm razem z dystansem 30mm na oponie 10'.
Różnica w pomiarach może wynikać z tego że XXC ma inne wahacze z tyłu (nie wiem jak z przodu) być może różnią się wymiarami o normalnych Outlanderów.
Przód 9' a tył 10' jest jak najbardziej OK, mi się na takim zestawie super jeździ .
Z przełącznikiem to tak jak pisałem, o ile nie naprawisz to złóż przełącznik od wersji USA+przełacznik kierunkowskazów. To zwykła robota elektryczna, podejrzewam że nie trzeba będzie do tego podłączenia pod kompa. Trzeba tylko prześledzić jak idą kable z oryginalnego przełącznika do wtyczki i skopiować ustawienie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Zdjęcie zrobionego przełącznika w temacie kupna outlandera,(tylko coś hosting szwankuje) a tutaj zrobiony przód
Jest cały. Wyjechał z garażu i............zdechł. Podejrzewam pasek, bo silnik chodzi, ale nie jedzie.
Jakby co to link
http://ifotos.pl/zobacz/IMG2739JP_wapawsn.jpg
Jakby co to link
http://ifotos.pl/zobacz/IMG2739JP_wapawsn.jpg
Ostatnio zmieniony czw 25 cze, 2015 przez Cj_cezar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Cj_cezar nie do wiary.... ty to chyba ściągasz nieszczęściaCj_cezar pisze:Jest cały. Wyjechał z garażu i............zdechł.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl