filtr stożkowy
filtr stożkowy
mam pytanko co sądzicie o stosowaniu filtra stożkowego w quadach(plusy-minusy),czy ktoś to próbował przerabiać i stosować np. Honda trx350fm.
- Krzysztof Wronowski
Filtr stożkowy OK , jednak w quadach często konstrukcja air boxów przeszkadza w montowaniu takich wynalazków . Częsciej stosuje się markowe zamienniki np K&N w miejsce standartowych.
Mają one większą przepustowość , a zaletą jest to że nadal działa zasys powietrza konstrukcyjnie umieszczony zawsze w najwyższym możliwym punkcie.
Mają one większą przepustowość , a zaletą jest to że nadal działa zasys powietrza konstrukcyjnie umieszczony zawsze w najwyższym możliwym punkcie.
3fun - bo quady są naszą pasją
- Krzysztof Wronowski
A póżniej co robimy ?
A później zeby ta większa ilość powietrza i paliwa po spaleniu nie dławiła silnika z tyłu
luzujemy wydech adekwatnie do wyluzowania dolotu zeby mu się nie cofało a żeby jak najszybciej wyrzucał saliny .
i wtwdy te zabiegi z filtrem i gażnikiem dają najlepsze efekty .
TAKIE JEST MOJE ZDANIE jeśli jestem w błędzie to proszę mnie z niegom wyprowadzić .
POZDRAWIAM
A później zeby ta większa ilość powietrza i paliwa po spaleniu nie dławiła silnika z tyłu
luzujemy wydech adekwatnie do wyluzowania dolotu zeby mu się nie cofało a żeby jak najszybciej wyrzucał saliny .
i wtwdy te zabiegi z filtrem i gażnikiem dają najlepsze efekty .
TAKIE JEST MOJE ZDANIE jeśli jestem w błędzie to proszę mnie z niegom wyprowadzić .
POZDRAWIAM
vatro pozdrawia
- Krzysztof Wronowski
Oczywiście , masz rację z wydechem , ale przed operacją z wydechem trzeba by zainwestować w dynojety czyli zestaw do modyfikacji gaźników na który składają się dysze , sprężynki do przepustnic , regulowane iglice i przyżądy do udrożnienia dodatkowych kanałów w gaźnikach.
3fun - bo quady są naszą pasją
- Krzysztof Wronowski
- Krzysztof Wronowski