SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: gateway » pn 15 cze, 2015

Hehe. W terenie jest ok. Ogólnie mocy jest wystarczająco. Nie twierdzę, że jest źle :) Apetyt rośnie na jeszcze dłuższe boki po szutrach :) Ostatnio Pojeździłem po wąskich leśnych ścieżkach. Po terenach dla mnie zupełnie nowych i nawet dwójki nie można było odkręcić, bo wąsko i szybko.
Więc chyba się źle wyraziłem. Na pewno nie można powiedzieć, że z tym piecem jest wolno.
Chodzi o to, że mocy nigdy za dużo ;) A na szosówkach udało się dość do 145km/h (myślałem, że to tylko plotki), więc na szosę też chyba więcej nie potrzeba.
Ale tak jak mówię... MOCY nigdy za wiele ;)
A dzisiaj przyszły nowe podłogi jakieś aftermarketowe, podobno od raptora. Idę je zamontować i wrzucę fotkę jak to wygląda :)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 15 cze, 2015

Nic nie bój dla takich szajbusów jak ty :D ja też sie do nich zaliczam :P zimą zaszywam sie w garażu i na wiosnę wystartuję z czymś co powinno zadowolić ciebie ,mnie i innych szajbusów ;)

jak by chciał ktoś quada typowo na ulice to większego problemu nie będzie by wsadzić tam cos co bedzie miało ponad 100km tylko podkreślam to będzie quad tylko na ulice w terenie sie nie sprawdzi ale na asfalcie zostawi gumy ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » pn 15 cze, 2015

wszystko fajnie tylko jest druga strona medalu - nowe przepisy !!!!!
wiec taki lucyfer moze sie przyczynic do utraty uprawnień i to na lekkiej p...ie wiec .............

pasja pasją szaleństwo w terenie tez,ale drogi to z umiarem :)

ja tez sie ciesze mocą i coraz częściej jeździmy rekreacyjnie niż w terenie :)
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
Cesi24
Quad:: LS500
Imię: Darek

Post autor: Cesi24 » pn 15 cze, 2015

Dzisiaj zadzwonił do mnie kumpel i melduje że w weekend był na spacerze i widział niebieskiego quada z policjantem na pokładzie, mówię mu że to nie możliwe......a jednak możliwe. http://myszkow.naszemiasto.pl/artykul/policjanci-przesiedli-sie-na-quady-kontroluja-lasy-i-szlaki,3421617,artgal,t,id,tm.html mam nadzieję że to tylko taka pokazówka bo przecież to był prywatny quad,ale i tak jeżdżę bez tablic jakby co. U mnie są tereny turystyczne, i chyba będzie trzeba więcej śmigać po drogach publicznych.

Marcin ATV SWAP Garage

ło chłopie to musisz sie z tam tond wyprowadzić ;)

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » pn 15 cze, 2015

ten dzielnicowy to ma swojego kierowcy czy jak bo tak to wygląda
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 15 cze, 2015

Wracając do tematu mocy, to wg mnie taka wysokoobrotowa 600-tka ze ścigacza zrobi z Lucka (tak jak piszesz) sprzęt tylko na ulicę.
Z CB500 mamy płaski moment od dołu, co czyni go (tak jak rozmawialiśmy) sprzętem do "tańca i różańca". Ten silnik jest idealny do quada takiego jak LS.
A projekt, który planujesz Marcinie wykonać przez zimę też będzie miał podobne przeznaczenie, czyli teren plus asfalt. Silnik o większej pojemności z wyższym momentem obrotowym, ale tak jak CB500 dostępnym od dołu. Dzięki czemu quad będzie się nadawał do jazdy po każdej nawierzchni :)

LS500 jest super zabawką, ale mocy nigdy za wiele :D Zresztą gdybyś sam tak nie myślał, to by nie było pomysłu na kolejny projekt ;)

Marcin ATV SWAP Garage

no tak to ma być quad uniwersalny jak ten ;) tyle że jeszcze mocniejszy jak bym chciał mocnego na ulice to już dawno bym cos ogarnął bo jest w czym wybierać , ale to ma latać w terenie i tam silnik musi miec inną charakterystykę no i praca silnika , nie może wyć jak szlifierka ;)

Marcin ATV SWAP Garage

a my dzisiaj z Ropą w bez mała w 30 min pozbawiliśmy dzisiaj jednego Laka silnika ;) oczywiście 250cc

Marcin ATV SWAP Garage

a tu dzisiaj taką przywiozłem z Włoch ;)

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”