SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
filtr oleju ma znaczenie ???
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
o czym ty piszesz ten quad w tamtym tygodniu wyszedł ode mnie po przeglądzie był na zlocie chodził jak zegarek jaki filtr o co ci chodzi z tym filtrem ??? napisz pełnym zdaniem od początku czy to rzekome tarcie miało miejsce juz od początku czy nagle sie zaczeło co zrobiłeś że sie zaczeło? i w jakich okolicznościach rozbuduj zdanie itd .. bo z twojego pisania nic nie można wywnioskować więc kto ma ci pomuc
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
marcin to sa ori fele do luka ?
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
wlałem olej castrol wymieniłem filtr oleju ( był krótszy od tego co był włożony ) no i teraz słychać popiskiwanie w okolicy cylindrów przed wymianą tego nie było innych objawów nie ma i to by było na tyle !!
-
nie to są felgi jakiejś amerykańskiej firmy ale rozmiarowo jak luckaropa0 pisze:marcin to sa ori fele do luka ?
-
no i o to właśnie chodziło teraz możemy gadać więc tak jaki olej castrol ale jaki 10W 40?? FILTR na jakiej podstawie kupowałeś do tego silnika z katalogu ?? ile wlałeś oleju i czy popiskiwanie zaczeło sie odrazu czy jak troche pochodził po tej twojej wymianie kontrolka od ciśnienia oleju zgasła odrazu po nalaniu nowego oleju??duro pisze:wlałem olej castrol wymieniłem filtr oleju ( był krótszy od tego co był włożony ) no i teraz słychać popiskiwanie w okolicy cylindrów przed wymianą tego nie było innych objawów nie ma i to by było na tyle !!
10 w 40 półsyntetyk wlałem 3 litry filtr dobrano z katalogu ! po wlaniu kontrolka chwile świeciła i zgasła później było ok no i się zaczęło to popiskiwanie po za tym brak jakichkolwiek nie prawidłowości ten filtr trochę się różnił od tamtego co był w quadzie ale to tylko filtr chyba nie ma wpływu
-
a to popiskiwanie jak to nazywasz to tylko na wolnych obrotach cały czas czy jak zimny czy rozgrzany i czy jest stale słyszalne czy raczej nie jest regularne a czy po wciśnięciu sprzęgła jest ciszej czy nie ??? nie jest to barciej cykanie niż popiskiwanie?? a oleju powinno być 3,5l ale to nie jest tego przyczyną ale dolej te pół tak by na bagnecie było full mam pewne podejrzenia co to ale czekam na odp.
- STAMP
- Quad:: ls 500 na dopingu :D
- Imię: Paweł
No fele piękne a Tomek to już pewnie tupie w miejscu. Tez tak miałem przed odbiorem mojej godziny duro po co wymieniałeś olej jak Marcin pisze ze był na przeglądzie. To piszczenie jest tylko podczas jazdy czy na postoju tez ?
MORE POWER!
na pewno nie cykanie!! czy rozgrzany czy nie jest tak samo! ze sprzęgłem czy też bez to samo ! jest regularne ! na wyższych obrotach nie słyszę bo jest zadurzy hałas tak to jest wszystko ok . zawory raczej nie możne łańcuszek ??? stan oleju nie uległ zmianie ładnie pali biegi ok sprzęgło ok nie kopci