Moja pierwsza Bomba, opinie, użytkowanie, spostrzeżenia
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Moja pierwsza Bomba, opinie, użytkowanie, spostrzeżenia
Nie piszę o Kawie twojego kolegi, tylko o smutnej prawdzie że jak ktoś lubi poskakać to prędzej czy później czeka go wzmacnianie ramy.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
no proszę...a nie mówiłem, ja podciągnąłem sprężyny i obecne ustawienie całkowicie w mojej jeździe w terenach się sprawdza. Nie potrzebuje ustawienia zawieszki dla prędkości powyżej 70 km...bo bardzo rzadko w terenie z taką prędkością się przemieszczam. Nawet na rajdzie pomiędzy OSami rzadko przekraczaliśmy 80.Paulus71 pisze: Zawias mimo że nie gazowy robi robotę lepiej niż w japoncach.
No właśnie.... i dochodzimy do sedna - o gustach się nie dyskutuje. Mnie akurat Twoja kierownica kompletnie się nie podoba i w moim przekonaniu pasuje (wyglądem) bardziej do ośki lub do quada przygotowywanego na CC - jest taka "łysa" i nie przystaje do zabudowanego quadaPaulus71 pisze:A kierownica normalnie wygodna i wzmocniona z wersji xtp. Nie mogłem znieść widoku tej plastikowej belki na fabrycznej kierownicy rodem z taniego roweru.
Może to przyzwyczajenie z CFki ale o wiele bardziej podoba mi się oryginalne rozwiązanie z XT. Ponieważ nie jestem wysoki więc wysokość kierownicy nie ma dla mnie znaczenia.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
ma pieścić moje Ego przychodzi pewien wiek ,że czymś się trzeba dowartościować ha ha ha choć Robert powiem tak na pewno będę miał i G 700 bo G700 też będzie pieściło moje Ego nawet gdyby miał stać w gagge i być do plakowania li tylkorobertmuszka pisze:mój misiek też wstaje z miejsca.
1000 to tylko przerost pojemności i pieszczenie ego. .
Wolność każdego Człowieka jest wartością nadrzędną......
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
- DKfan
de gustibus non est disputandum est jak mawiali starożytni makaroniarze. Ale to dobrze bo macie dwa takie same quady które po zakupie modyfikujecie pod swoje potrzeby. I to bardzo fajnie bo możemy obserwować ewolucję w 2 różnych kierunkach.Zmora1966 pisze:
No właśnie.... i dochodzimy do sedna - o gustach się nie dyskutuje.
Mi to akurat się taka podoba, zapewne jestem skrzywiony przez moje Renegade 800X i XXC. Paweł właśnie chciał oprócz walorów praktycznych uzyskać wygląd bardziej zbliżony do maszyn ukierunkowanych na CC/GNCCZmora1966 pisze: Mnie akurat Twoja kierownica kompletnie się nie podoba i w moim przekonaniu pasuje (wyglądem) bardziej do ośki lub do quada przygotowywanego na CC - jest taka "łysa" i nie przystaje do zabudowanego quada
Za to jesteś WielkiZmora1966 pisze: Ponieważ nie jestem wysoki więc wysokość kierownicy nie ma dla mnie znaczenia.
Poczyniłem już też pewne obserwacje Pawła sprzetu.
1 Warn bardzo fajnie się sprawuje, jest cichy i zwija linkę z podobną prędkościa jak Dragon DWH3500 co jest b dobrym wynikiem.
2 Quad dzięki"lamerskiemu sprzegłu" bardzo fajnie pokonuje zwalone drzewa, nawet b grube, przejezdza je płynnie i lekko.
3 Osoba projektując pokrywę airboxa musiała być idiotą. Zrezygnowano z gumowej uszczelki na rzecz gąbkowej (!!!), pokrywa trzyma się na 3 zaczepach dzięki czemu oczywiście nie dociska jak należy. Na rynku pojawily sie rozwiązania tego problemu zastępujące oryginalne rozwiązanie wersją na śruby ale cena poraża (120e) więc trzeba kombinowac samemu. Na pierwszy ogien idą eksperymenty z oringami.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Jak wyczyścić oryginalny filtr Canamowski z G2 ? Chodzi mi i filtr papierowy, a nie gąbkowy prefiltr.
Ozo Drapers Squad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Ikar,
Ja go przedmuchiwałem pod ciśnieniem (papier) a gąbkę (osłonkę) umyłem tak jak Twin AIra i zapaskudziłem znanym sprayem do filtrów
Ja go przedmuchiwałem pod ciśnieniem (papier) a gąbkę (osłonkę) umyłem tak jak Twin AIra i zapaskudziłem znanym sprayem do filtrów
wiem..... dążę do doskonałości - czyli do okręgu ... niedługo na quada wejdę tylko jaDKfan pisze: Za to jesteś Wielki
3 x TAK - potwierdzam, ale to wiecie bo pisałem o kilka razy.DKfan pisze:
1 Warn bardzo fajnie się sprawuje,.
2 Quad dzięki"lamerskiemu sprzegłu" bardzo fajnie pokonuje zwalone drzewa,
3 Osoba projektując pokrywę airboxa musiała być idiotą. Zrezygnowano z gumowej uszczelki na rzecz gąbkowej (!!!),
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Odnośnie podniesienia kierownicy dzięki Wam zdecydowałem się wreszcie przełożyć tulejki podwyższające kierownicę, którą dostałem przy zakupie quada.
Mam coś takiego
http://allegro.pl/tuleja-kolumny-kierow ... 03596.html
Sprawdzę Ciekawe jaka będzie różnica w prowadzeniu.Mam 189 cm wzrostu więc powinno być na plus
Odnośnie wyciągarki, nie narzekam na Warny są szybkie i ciche. Warto też zainwestować też w superwincha 2500 Ibs. Kupiłem wraz z kolegą ok 3 lat temu ( ja quada sprzedałem wraz z Superwinchem ) a kolega śmiga do tej pory i jest nie do zarżnięcia... Oczywiście raz była rozebrana i nasmarowana. W środku było sucho i czysto czyli jest szczelna.Także spokojnie może konkurować z Warnem.
Mam coś takiego
http://allegro.pl/tuleja-kolumny-kierow ... 03596.html
Sprawdzę Ciekawe jaka będzie różnica w prowadzeniu.Mam 189 cm wzrostu więc powinno być na plus
Odnośnie wyciągarki, nie narzekam na Warny są szybkie i ciche. Warto też zainwestować też w superwincha 2500 Ibs. Kupiłem wraz z kolegą ok 3 lat temu ( ja quada sprzedałem wraz z Superwinchem ) a kolega śmiga do tej pory i jest nie do zarżnięcia... Oczywiście raz była rozebrana i nasmarowana. W środku było sucho i czysto czyli jest szczelna.Także spokojnie może konkurować z Warnem.
Było ich trochę Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...
- DKfan
Rafał ale to jest tuleja trzymająca kolumnę kierownicy w ramie za airboxem, chyba link ci sie zły wkleił
M&M sQuad
M&M sQuad
Czy ja dobrze doczytałem Sławku ,że wspierasz wydawany,, pod egidą '' ATVPOLSKA periodyk QUADOMANIA ?? Jakoś mi się coś gryzie ....................
Wolność każdego Człowieka jest wartością nadrzędną......
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
to nie jest cel tego postu - odpowiedz udzieliłem w poście o QUADMANIA - polemika o gazecie.Czoper pisze:Czy ja dobrze doczytałem Sławku ,że wspierasz wydawany,, pod egidą '' ATVPOLSKA periodyk QUADOMANIA ?? Jakoś mi się coś gryzie ....................
post136441.html#p136441
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl