SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: ropa0 » śr 06 maja, 2015

marcinSWAPcb500 pisze:Ropa Gdzie awatar ???? ;)

w kinie kiedys tam leciał :lol:
jak bede w posiadaniu jakies sensownej foty to cos tam ustawie
costigan pisze:Wiele osób które posiada lucka czyta to forum i widzi duże zainteresowanie zakupem lucka do swapu więc logiczne jest że z ceny nie zejdzie. Lucek stał się chodliwym towarem po pierwsze jest nadmiar części używanych silniki, wydechy, itp jeszcze nie dawno znalezienie używanych części graniczyło z cudem a jak było to za gruba kasę, a dziś utrzymanie stało się znacznie tańsze.
i tak i nie masz troszke racji ale nie do końca , bo na rynku wtórnym masz tylko silnik i chłodnice i tłumiku no i moduły ,a gdzie reszta wahacze drążki tarcze hamulcowe ,zaciski piasty i takie tam itp.??
Danger pisze:może ktoś podać jakie amorki gazowe pasują plug&play do ls
P&P to podejda ci tylko z ls-sa przy zaadoptowaniu "innych" amorów to zawsze bedziesz sie musiał liczyc z większymi lub mniejszymi modyfikacjami

czrny ja nie wiem czy ma sens kupowac tak drogi egzeplaz
popatrz na prezentacje Marcina tam wszyscy prawie wymieniają nadwizie na nowe wiec za 650/700 złociszy masz "wizualnie" nowego quada
moje zdanie to niech on bedzie połamany niech ma uszkodzony silnik ale rama ma byc nie spawana i prosta i maja byc dokumenty a reszta ?
ja zawsze twierdze ze kazdy z nas jest indywidualista i obojętnie jak by nie wyglądała maszyna to i tak bedziemy przy nich grzebać i udoskonalać
a druga sprawa jest taka ze zaczyna sie sezon wiec rynek wygląda jaj wygląda
a eksploatacja jest nieunikniona i to nie wazne w jakim quadzie czy to jama kawa czy luk i nie ważne ile kosztował i tak bedziesz to musiał zrobic !!!!!!!

moje zdanie dac 10k za baze zeby go przerobic to jest bez sensowne
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
costigan
Quad:: Lucky Star sp300

Post autor: costigan » śr 06 maja, 2015

Co do wahacza to jest źle rozwiązany spaw ma to do siebie ze nie lubi drgań bo pęka to tylko kwestia przebiegu. cała reszta zawieszenia to kwestia tylko paru stów wymieniasz wszystkie tuleje łożyska i zawieszenie jest jak nowe tym bardziej ze każdy jest w stanie to wymienić wymiana tylnych łożysk w ośce to godzina czasu

Awatar użytkownika
costigan
Quad:: Lucky Star sp300

Post autor: costigan » śr 06 maja, 2015

Ropa jaki ty chcesz kupić używany drążek jak on pada bardzo szybko takich rzeczy używanych się nie kupuje tak naprawde

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » śr 06 maja, 2015

Panowie... kazdy sprzet predzej czy pozniej bedzie potrzebowal wiekszegi czy mniejszego nakladu kasy i pracy.... glupi przyklad mojego braciaka... uwziol sie na yfz450... po niedlugim czasie uzytkowania stwierdzil ze chyba jednak do czestochowskiej kliniki zawita... wzgledy ekonomiczne mu przemowily do rozsadku... Marcin juz pewnie nie dlugo bedzie wykonywal nowy projekt yfz-cb500... ;)
Mnie narazie zmusza swap na podstawowym zakresie...nowy piecyk.. hamownia i jakies tam d***... ale na tym napewno nie przestane i predzej czy pozniej lucjan bedzie wygladal tak jak chce...

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » śr 06 maja, 2015

Moje zdanie jest takie jak Roberta... lepiej kupic tania baze i porzadnie ja zrobic po swojemu... najpierw mechanicznie... pozniej wizualnie ;)

Awatar użytkownika
Danger
Quad:: LS 450+
Imię: Damian
Kontakt:

Post autor: Danger » śr 06 maja, 2015

gateway pisze:Wahacz pęka. Wielu miało tą awarie. Spawanie załatwia sprawę. Ośka - u mnie jest w dobrym stanie a i tak wymieniam na tą od 450.

jakie są różnice miedzy tymi ośkami 250/300 od tej z 450 ?
powód wymiany szersza? większa tarcza?
dan

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 06 maja, 2015

oś od 450 cc jest lżejsza i wykonana zupełnie z innego gatunku stali jest po prostu mocniejsza a tak na marginesie to już żadnych innych nowych osiek nie uświadczysz są tylko te od 450 i montują je w całej reszcie lucków ze słabszym piecykiem.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Danger
Kontakt:

Post autor: Danger » śr 06 maja, 2015

marcinSWAPcb500 pisze:oś od 450 cc jest lżejsza i wykonana zupełnie z innego gatunku stali jest po prostu mocniejsza a tak na marginesie to już żadnych innych nowych osiek nie uświadczysz są tylko te od 450 i montują je w całej reszcie lucków ze słabszym piecykiem.
od którego roku weszły te nowe ośki ?
dan

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 06 maja, 2015

nie powiem ci dokładnie ale łatwo je odróżnić ta nowa jest sporo cieńsza optycznie wygląda na delikatniejszą ale w niej jest moc ;) nie wiem jak to wygląda w montowanych seryjnie nowych quadach ,w każdym bądź razie kupując nową innej nie dostaniesz jak tylko tą ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Danger
Kontakt:

Post autor: Danger » czw 07 maja, 2015

Panowie może mi ktoś sprawdzić w karcie pojazdu o jakiej wadze maksymalnej może ciągnąć lucek przyczepkę.
Czy do lucka są jakieś gotowe zestawy do zamontowania w quadzie ( bynajmniej w moim przpednim było to już w ramie trzeba było tylko kulę dokupić) najlepiej taki polug and play

czekam na info
dan

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”