SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
adrianus
Quad:: LS500
Imię: Adi

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: adrianus » wt 05 maja, 2015

heh, właśnie wróciłem do domu z garażu, 4 godzinki i lucek rozebrany do gołej ramy:)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 05 maja, 2015

Adrianus kiedy do Marcina lucynke wstawiasz?? Ty z olsztyna jestes tak?? Moze kiedys sie ustawimy po mazurach polatac.... hehe

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 05 maja, 2015

Zibi83 pisze:Kumpel śmiga na oponach z jakiegoś wózka widłowego, też mu szybko schodziły i w serwisie doradzili mu te opony i jest mega zadowolony. Cenowo dużo taniej go to przyszło. On w większości po autostradach jeździ :lol:

Nie wiem czy będzie je widać na tym zdjęciu

Obrazek
może to od jakiegoś wózka golfoowego ;) meleksa??
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Danger
Quad:: LS 450+
Imię: Damian
Kontakt:

Post autor: Danger » wt 05 maja, 2015

witam od dawana obserwuje poczynania Pana Marcina i jestem pełen podziwu:)
aktualnie przymierzam się sam do zakupu lucka gdyby ktoś miał jakiś namiar na zadbaną maszynę proszę do mnie pisać na pw ewentualnie może ktoś obserwuje rynek i jest wstanie coś polecić.
Aktualnie już zakupiłem sobie cebule śmiga jak trzeba ale na pewno trzeba czyścić regulować gaźniki bo coś nie chce wkręcać się na obroty i pali się jej już ciężko ma ktoś może jakiś namiar kto by mógł to ogarnąć w dobrej cenie w okolicy zawiercia czy już czekać do swapa i zostanie to zrobione przy montażu sam nie wiem :)
dan

Akirian
Quad:: Lucky star cb 500
Imię: Adrian

Post autor: Akirian » wt 05 maja, 2015

Witam wszystkich
Danger pisz pw, w tamtym roku wstawiłem ls na regulację i pytałem znajomych o jakiś mechaników w Zawierciu, mogę Ci podać numery i będziesz sobie z nimi gadał co i jak.

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » wt 05 maja, 2015

Nie wiem dokładnie Marcin z czego to ale zdają egzamin, są dosyć twarde.

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » wt 05 maja, 2015

660760239 pisze:Mam pytanie jakie opony polecacie do lucky stara terenowe takie zeby jak najmniej zużywały się na asfalcie bo lucek dużo po nim właśnie śmiga a nie chce mi się kupować i przekładać szosowek.W kawasaki mam maxxis razr 2 to płyną w oczach

maxis z reguły sa miękką gumą bo jak tam masz 0,3 atmosfery to normalnie nogą czuć ta miękkość,zas sunf jest twarda gumą i nawet sie nie zorientujesz ze nie ma powietrza ale to znowu odbija sie na komforcie jazdy po nierównej powierzchni

a czy sie az tak ścierają hmmm powiem tak nie oszczędzałem ls300 i czy na asfalcie czy w terenie i ta fota w tym temacie co sa porównanie opony moje 20 i Marcina 22 to mają około roku i nakręciłem nimi jakies 2 tys km wiec porównajcie sami

a druga strona medalu odnośnie sunf-ów ta taka ze maja bardzo zaniżona rozmiarówkę w porównaniu z maxiss-ami co juz było wspomniane w temacie
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » wt 05 maja, 2015

no i dzis kolejne 50 km nakręcone :D :D

no i co moge powiedziec apetyt rośnie w miarę jedzenia

Obrazek

OCZYWISCIE dojcze autobanen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

czarny
Quad:: szukam
Imię: kamil

Post autor: czarny » wt 05 maja, 2015

Panowie od pewnego czasu poszukuje maszyny pod swap lecz kupno czegos w dobrym stanie nie jest takie łatwe...Początkowo na zakup quada chcialem przeznaczyc max 6-7tys lecz ciezko kupic cos niezlego w tych pieniadzach.Sama wymiana nefbarów na aluminiowe od raptora i koszt nowych opon to okolo 1700zl a wiadomo ze zawsze cos jeszcze sie znajdzie do wymiany. Do rzeczy,mam mozliwosc zakupu accessa rok produkcji 2011 lecz został sprzedany w salonie dopiero w roku 2014 jest zarejestrowany i ubezpieczony ma niecale 1500km przebiegu i ponad rok gwarancji no i oczywiscie jest w stanie idealnym zarowno wizualnie jak i mechanicznie nie ma sie doslownie do czego przyczepic.I tutaj mój dylemat czy warto inwestowac w taki zakup?Cena za taka maszyne to 10 tys no ale tak jak mowie nie ma sie naprawde do czego przyczepiec.Czy lepiej szukac czegos tanszego i ewentualna roznice w cenie przeznaczyc na naprawe/doposazenie quada?access o ktorym mowa jest dokladnie w takiej konfiguracji jak ten na zdjeciu ponizej.

Obrazek
Ostatnio zmieniony wt 05 maja, 2015 przez czarny, łącznie zmieniany 1 raz.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 05 maja, 2015

Danger pisze:witam od dawana obserwuje poczynania Pana Marcina i jestem pełen podziwu:)
aktualnie przymierzam się sam do zakupu lucka gdyby ktoś miał jakiś namiar na zadbaną maszynę proszę do mnie pisać na pw ewentualnie może ktoś obserwuje rynek i jest wstanie coś polecić.
Aktualnie już zakupiłem sobie cebule śmiga jak trzeba ale na pewno trzeba czyścić regulować gaźniki bo coś nie chce wkręcać się na obroty i pali się jej już ciężko ma ktoś może jakiś namiar kto by mógł to ogarnąć w dobrej cenie w okolicy zawiercia czy już czekać do swapa i zostanie to zrobione przy montażu sam nie wiem :)
jeśli chodzi o czyszczenie i całą regulację gaźników + synchro oraz regulacja zaworów to możesz zrobić to u mnie przy okazji SWAPA gaźniki masz już w cenie przeróbki ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”