Dziwne piski
Dziwne piski
Miał ktoś takie odgłosy?
Podejrzewam że to jakieś łożysko, a może coś innego?
Po dodaniu gazu odgłosy znikają.
Podejrzewam że to jakieś łożysko, a może coś innego?
Po dodaniu gazu odgłosy znikają.
Re: Dziwne piski
Może jest już końcówka sprzęgła.
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
To są raczej kamienie cierne które są pod dzwonem sprzęgła one tak trą a to że przestaje jak dodajesz gazu to dlatego że sprzęgło rozchyla się w środku i wprawia w ruch dzwon i kręci się już równo ze sprzęgłem. Sprawdź na sucho zakręć dzwonem bez odpalonego silnika czy będzie słychać pisk.
Słychać.
Ciężko dostać się do sprzęgła? Ogólnie to quad jeszcze na gwarancji, tylko czy uznają to jako naprawę gwarancyjną.
Ciężko dostać się do sprzęgła? Ogólnie to quad jeszcze na gwarancji, tylko czy uznają to jako naprawę gwarancyjną.
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
100% Niem masz już okładzin. lepiej tak nie jeźdź bo sobie dzwon załatwisz narobisz rys a potem nawet jak założysz nowe to ci je szybko zjedzie.
Ja to ostatnio robiłem w jednym quadzie zablokuj sobie kluczem jakimś płaskim dzwon zaczepiając klucz o jedną z dziur w dzwonie a drugą stroną klucza zablokuj o pod nóżkę nasadowy klucz rurka i w lewo powinno sie odkręcić zakładam żę pneumata nie masz?
Ja to ostatnio robiłem w jednym quadzie zablokuj sobie kluczem jakimś płaskim dzwon zaczepiając klucz o jedną z dziur w dzwonie a drugą stroną klucza zablokuj o pod nóżkę nasadowy klucz rurka i w lewo powinno sie odkręcić zakładam żę pneumata nie masz?
Ostatnio zmieniony pn 04 maja, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Ok dzięki, jutro spróbuje to rozkręcić.
Dokładnie wygląda na to ze nie ma okładzin sprzęgła, ale i dzwon też jest już przegrzany i traci właściwości i wtedy lubi się ślizgać sprzęgło. Jak odkręcisz dzwon to będziesz widział jak to wygląda. Jaki masz przebieg?
Coś koło 2200km. Sprzęgło dostało w d*** przez zimę jak robiłem kulig. Ciągnąłem małe dzieci i jechałem całkiem powoli, a ja jak stary tak głupi bo zamiast jechać na 1 do jeździłem na D aż zaczęło czuć sprzęgło.
No i wszystko jasne. Kamil miał rację, przeszlifowałem papierem kamienie cierne, przedmuchałem kompresorem i jest gitara.
Dzwon odkręcałem kluczem pneumatycznym i poszło bez blokowania.
Jak zawsze można na Was liczyć, dzięki.
Dzwon odkręcałem kluczem pneumatycznym i poszło bez blokowania.
Jak zawsze można na Was liczyć, dzięki.