Quadzik od 10,000 do 20,000zł
-
- Quad:: Honda TRX 420
- Imię: Konrad
Re: Quadzik do 20,000zł
Proszę o pomoc oraz o oferty. Szukam quada do 12000 oczywiście jakiegoś dobrego i firmowego 4x4
To będzie mój pierwszy quad więc na razie się nie znam na quadach.
Dodam że jestem z województwa mazowieckiego i miło by było kupić coś do 120 km od Warszawy.
To będzie mój pierwszy quad więc na razie się nie znam na quadach.
Dodam że jestem z województwa mazowieckiego i miło by było kupić coś do 120 km od Warszawy.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Kolego widzę pewne zaprzeczenie ale powodzenia w szukaniu.
Dobry, firmowy, 4x4 za 12 tysiaków...będzie ciężko
Dobry, firmowy, 4x4 za 12 tysiaków...będzie ciężko
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
suzuki eiger lub pochodny. Miałem i polecam. Ciężko z zarejestrowanym, ale się trafia.
-
suzuki eiger lub pochodny. Miałem i polecam. Ciężko z zarejestrowanym, ale się trafia.
-
http://allegro.pl/quad-suzuki-eiger-400 ... 38063.html taki polecacie?
a może takiego:
http://otomoto.pl/yamaha-kodiak-450-M4271124.html
Bardzo proszę o podpowiedz bo jestem zielony
a może takiego:
http://otomoto.pl/yamaha-kodiak-450-M4271124.html
Bardzo proszę o podpowiedz bo jestem zielony
-
dokładnie eigerek, nie wypowiadam się co do stanu maszyny, bo trzeba zobaczyć, ale ja wspominam bardzo miło takiego potworka.
-
A może uzyskam podpowiedz na co zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin?
Jeśli quad nie ma homologacji jakie papiery dostanę od sprzedawcy? Czy pisze się umowę kupna sprzedaży?
Jeśli quad nie ma homologacji jakie papiery dostanę od sprzedawcy? Czy pisze się umowę kupna sprzedaży?
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Wkleję ci coś co pisałem w innym temacie.
-Odpalanie na zimno i na ciepło.
-Czy silnik nie dymi.
-Zajrzeć do filtra powietrza czy nie ma śladów wody, oleju, błota. (filtr jest pod kanapą)
-Przejechać się powoli do przodu i do tylu ze skręconymi kołami raz w 1 stronę raz w 2 i posłuchać czy z okolicy mostów nie ma strzelania/grzechotania bo oznacza to przeguby.
-Przejechać się kawałem i słuchać czy mosty jakoś przeraźliwie nie wyją.
-Wypróbować czy wchodzą bez specjalnych oporów biegi i czy ich nie wyrzuca przy ruszeniu. Quad z włożonym biegiem H,L,R i zostawiony na obrotach nie powinien się samoczynnie toczyć, oczywiscie nie możesz na nim siedzieć.
-Wez podnosnik, unies quada najpierw z przodu potem z tyłu i na uniesionych kołach sprawdz luzy na wahaczach i końcówkach drążków.
- Sprawdz czy działa 4x4 albo na luźnej nawierzchni albo jak masz możliwość to podnieść całego quada do góry i zobaczyc czy po zpaieciu 4x4 obie osie pracują. Inna opcja to podstawic pod ramę z tyłu jakiś klocek aby koła tylne nie dotykały ziemi, jezeli naped na przod działa to pociagnie go przednimi kołami.
Jeżeli chodzi o dokumenty to albo faktura albo umowa kupna sprzedaży pojazdu.
-Odpalanie na zimno i na ciepło.
-Czy silnik nie dymi.
-Zajrzeć do filtra powietrza czy nie ma śladów wody, oleju, błota. (filtr jest pod kanapą)
-Przejechać się powoli do przodu i do tylu ze skręconymi kołami raz w 1 stronę raz w 2 i posłuchać czy z okolicy mostów nie ma strzelania/grzechotania bo oznacza to przeguby.
-Przejechać się kawałem i słuchać czy mosty jakoś przeraźliwie nie wyją.
-Wypróbować czy wchodzą bez specjalnych oporów biegi i czy ich nie wyrzuca przy ruszeniu. Quad z włożonym biegiem H,L,R i zostawiony na obrotach nie powinien się samoczynnie toczyć, oczywiscie nie możesz na nim siedzieć.
-Wez podnosnik, unies quada najpierw z przodu potem z tyłu i na uniesionych kołach sprawdz luzy na wahaczach i końcówkach drążków.
- Sprawdz czy działa 4x4 albo na luźnej nawierzchni albo jak masz możliwość to podnieść całego quada do góry i zobaczyc czy po zpaieciu 4x4 obie osie pracują. Inna opcja to podstawic pod ramę z tyłu jakiś klocek aby koła tylne nie dotykały ziemi, jezeli naped na przod działa to pociagnie go przednimi kołami.
Jeżeli chodzi o dokumenty to albo faktura albo umowa kupna sprzedaży pojazdu.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Witam.
Planuję zakup quada (pierwszy). Chcę wykorzystywać go do "lajtowej" turystyki i do odśnieżania w zimie.
Mój budżet (mocno naciągany) może się kształtować w okolicach 18 tys.
Według wskazówek, którymi się kieruję, po przeczytaniu kilku tematów, mój wybór zmierza w kierunku nowej pięćsetki CF.
Może ktoś podrzuci dla mnie jakieś oferty na PW ?
Interesuje mnie CF 500, CF 500 X5, CF 500 X6, lub CF X7 - wszystkie w wersji Long (+ PŁUG, ALU, nowy licznik elektroniczny, ewentualnie podłoga.)
Jakie opony będą się nadawać? Chodzi o to, by były najbardziej uniwersalne. (Głównie jazda po asfalcie, drogach leśnych i górskich - Beskidy)
To ma być taki pojazd, który ma zastąpić motocykl turystyczny i pomóc przy domu. Nie planuję (na razie...) żadnych ekstremalnych wyczynów typu wjazdy do rzeki, głębokiego błota i piachu.
Podrzucajcie też linki sprzedawców, z góry thx.
Planuję zakup quada (pierwszy). Chcę wykorzystywać go do "lajtowej" turystyki i do odśnieżania w zimie.
Mój budżet (mocno naciągany) może się kształtować w okolicach 18 tys.
Według wskazówek, którymi się kieruję, po przeczytaniu kilku tematów, mój wybór zmierza w kierunku nowej pięćsetki CF.
Może ktoś podrzuci dla mnie jakieś oferty na PW ?
Interesuje mnie CF 500, CF 500 X5, CF 500 X6, lub CF X7 - wszystkie w wersji Long (+ PŁUG, ALU, nowy licznik elektroniczny, ewentualnie podłoga.)
Jakie opony będą się nadawać? Chodzi o to, by były najbardziej uniwersalne. (Głównie jazda po asfalcie, drogach leśnych i górskich - Beskidy)
To ma być taki pojazd, który ma zastąpić motocykl turystyczny i pomóc przy domu. Nie planuję (na razie...) żadnych ekstremalnych wyczynów typu wjazdy do rzeki, głębokiego błota i piachu.
Podrzucajcie też linki sprzedawców, z góry thx.
Ostatnio zmieniony pn 06 kwie, 2015 przez R_N&G, łącznie zmieniany 1 raz.