ZAKUP QUADA PROSZĘ O PORADE
ZAKUP QUADA PROSZĘ O PORADE
WITAM WSZYSTKICH PROSZĘ O PORADĘ JAKI SPRZĘT MAM KUPIĆ
MYŚLAŁEM NAD HONDĄ RINCON LUB CAN-AM XTP 800 MOŻE KILKA PLUSÓW I MINUSÓW DL TYCH OBU SPRZĘTÓW SPRZĘT BĘDZIE MI SŁUŻYŁ
NA WYPADY DO MAROKA, TUNEZJA BARDZIEJ TURYSTYKA
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
MARCIN M
MYŚLAŁEM NAD HONDĄ RINCON LUB CAN-AM XTP 800 MOŻE KILKA PLUSÓW I MINUSÓW DL TYCH OBU SPRZĘTÓW SPRZĘT BĘDZIE MI SŁUŻYŁ
NA WYPADY DO MAROKA, TUNEZJA BARDZIEJ TURYSTYKA
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
MARCIN M
- marioIII
- Quad:: siwy OUT 500L był: Sportsman 800 EFI i Rancher TRX 350 FE
- Imię: Mariusz
Re: ZAKUP QUADA PROSZĘ O PORADE
polecamy lekturę naszego forum jest tu sporo o tych sprzętach i w sieci także, obie maszyny to solidne quady więc kierunek słuszny...
pytanie czy celujesz w używkę czy w nowy?
sam będziesz jeździł czy z plecakiem?
Jeśli ktoś chciałby pośmigać w zielonogórskim lub na Śląsku
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
marioIII pisze:polecamy lekturę naszego forum jest tu sporo o tych sprzętach i w sieci także, obie maszyny to solidne quady więc kierunek słuszny...
fajnie że ktoś odpisał na moją prośbę dziękuję jeśli chodzi o sprzęt celuję w nowy
sam będę jeździł czy to ma jakieś znaczenie
WITAM KOLEGĘ MOŻESZ BARDZIEJ SPRECYZOWAĆIkar pisze:Fundusze ?
Ikar pisze:Jaki budżet chcesz przeznaczyć na zakup quada ?
max 60tyś
Szukaj więc Can ama XTP 1000 myślę że za 60 tyś powinieneś znaleźć nowy sprzęt z poprzedniego rocznika.
Maszyna dająca najwięcej przyjemności z jazdy z kilku powodów :
- ogromnej mocy
- świetnego zawieszenia
- wspomagania kierownicy
i wielu innych
Sprawdzi się w każdym terenie więc nie ma się tu co zastanawiać A Honda ... No cóż to bardzo wdzięczny sprzęcik - ale jak posiadasz 60 tyś na quada to nie ma się co zastanawiać
Maszyna dająca najwięcej przyjemności z jazdy z kilku powodów :
- ogromnej mocy
- świetnego zawieszenia
- wspomagania kierownicy
i wielu innych
Sprawdzi się w każdym terenie więc nie ma się tu co zastanawiać A Honda ... No cóż to bardzo wdzięczny sprzęcik - ale jak posiadasz 60 tyś na quada to nie ma się co zastanawiać
Ozo Drapers Squad
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Ja się z Arturem zgodzę i nie zgodzę.
Zgadzam się co do tego że xtp to fajny sprzęt dający masę radochy z jazdy.
Kolega zadający pytanie nie wspomniał o swoim doświadczeniu z quadami, antycypuję że ma niewielkie lub żadne bo nie pojawiał się wcześniej na naszym forum.
W takim przypadku Bomba 800/1000 byłaby chyba zbyt smiałym wyborem na początek, może 650.....
Natomiast Rincon...Tańszy o dobre 20Tys co jest kwotą nie mała, mniej wymagający w obsłudze, wybacza wiecej błędów początkującego kierowcy, bardzo stabilna i ta bezawaryjność która w wyprawach długodystansowych ma pierwszorzędne znaczenie.
Więc jeżeli kolega nie ma parcia na pompę adrenalinową to ja bym się poważnie zastanawiał nad Honda
Zgadzam się co do tego że xtp to fajny sprzęt dający masę radochy z jazdy.
Kolega zadający pytanie nie wspomniał o swoim doświadczeniu z quadami, antycypuję że ma niewielkie lub żadne bo nie pojawiał się wcześniej na naszym forum.
W takim przypadku Bomba 800/1000 byłaby chyba zbyt smiałym wyborem na początek, może 650.....
Natomiast Rincon...Tańszy o dobre 20Tys co jest kwotą nie mała, mniej wymagający w obsłudze, wybacza wiecej błędów początkującego kierowcy, bardzo stabilna i ta bezawaryjność która w wyprawach długodystansowych ma pierwszorzędne znaczenie.
Więc jeżeli kolega nie ma parcia na pompę adrenalinową to ja bym się poważnie zastanawiał nad Honda
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Widzisz Jacku ja też się z Tobą zgodzę i nie zgodzę
To że 1000 ma ogromny zapas mocy, wstaje na koło z jazdy przy prędkości 40 km/h świadczy o tym że to nie jest sprzęt dla amatorów. Trzeba się nauczyć korzystać z tej mocy i do tego świetnie służy szary kluczyk który można zaprogramować w taki sposób aby na czas nauki ograniczył nam moc.
Tak jak napisałeś Honda jest jak to mówią "more user friendly" ale coś kosztem czegoś - przegrywa z Canamem pod każdym względem.
Na Cross Country Winter jechałem Rinconem wraz z teampartnerem który śmiga outlanderem 1000 xtp. Na samym początku miałem nad nim nawet przewagę - mimo dużo słabszego sprzętu... Z każdym kilometrem widziałem jednak jak zwiększa się jego wyczucie sprzętu i rośnie przewaga. Na samym końcu musiał nawet trochę na mnie czekać bo wykorzystywałem już 100% możliwości quada i nadal widziałem że jest odrobinę szybszy.
Podsumowując - moim zdaniem lepiej dopłacić 20 tyś i kupić sprzęt który wystarczy nam na długie lata, a podczas okresu nauki stopniowo ogarniać sprzęt jeżdżąc na kluczyku który nie pozwala na pełne wykorzystanie mocy.
To że 1000 ma ogromny zapas mocy, wstaje na koło z jazdy przy prędkości 40 km/h świadczy o tym że to nie jest sprzęt dla amatorów. Trzeba się nauczyć korzystać z tej mocy i do tego świetnie służy szary kluczyk który można zaprogramować w taki sposób aby na czas nauki ograniczył nam moc.
Tak jak napisałeś Honda jest jak to mówią "more user friendly" ale coś kosztem czegoś - przegrywa z Canamem pod każdym względem.
Na Cross Country Winter jechałem Rinconem wraz z teampartnerem który śmiga outlanderem 1000 xtp. Na samym początku miałem nad nim nawet przewagę - mimo dużo słabszego sprzętu... Z każdym kilometrem widziałem jednak jak zwiększa się jego wyczucie sprzętu i rośnie przewaga. Na samym końcu musiał nawet trochę na mnie czekać bo wykorzystywałem już 100% możliwości quada i nadal widziałem że jest odrobinę szybszy.
Podsumowując - moim zdaniem lepiej dopłacić 20 tyś i kupić sprzęt który wystarczy nam na długie lata, a podczas okresu nauki stopniowo ogarniać sprzęt jeżdżąc na kluczyku który nie pozwala na pełne wykorzystanie mocy.
Ozo Drapers Squad