Akcja

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » ndz 28 paź, 2007

I naraziłem kolegów na koszty.. Ponieważ zieloni podczas naszej rozmowy wielokrotnie jak się okazało wzywali policję i straż miejską.. Wykończeni pościgiem spoceni pełni wściekłości policjant i strażnik miejski dopadli nas już poza terenem rezerwatu..I mało brakowało aby nas zakuli w kajdanki! 2.5 godziny sprawdzali nas i wystawiali mandaty. Mówili że jest to priorytet dla władz i policji żeby nie było dzikiej turystyki..
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » ndz 28 paź, 2007

Grubo...
Prezzi - mogliście się domyśleć... Było na ten temat już pisane że się ciężka grupa wybiera w Wasze rejony i tabliczki będą stawiać.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Jak się pewnie domyślacie nie ma dla nas propozycji gdzie jeździć ... Proponuje więc w trybie natychmiastowym zrobić robocze zebranie ludzi zainteresowanych tematem , zarówno tych z branży jak i zwykłych jeźdźców.. W celu omówienia strategii żebyśmy nie obudzili się z ręką w nocniku.. Prawdopodobnie nie obejdzie się bez polityki.:-( czyli minimum stowarzyszenia itd. Czym ...

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

.. Prędzej trzeba zacząć rozmowy z lokalnymi władzami gdzie możemy się bawić , trzeba wierzyć że znajdą się tacy którzy nasz problem dostrzega i pomogą znaleźć i wytyczyć ścieżki dla quadów.przepraszam za ewentualne błędy itp. Ale pisze przez telefon :-) quadzik jest wszędzie.:-)

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Wasz rejon (od mostu na Siekierkach do samego Karczewa) już jest spalony. Za chwilę to samo będzie się działo po tej stronie Wisły

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Wiem Arecki wiem.:-) ameryki nie odkryłem wiedziałem że dojdzie do tej konfrontacji. Nawet trochę się z niej cieszę bo może w końcu wezmę się do roboty. Przydało by się chyba założyć nowy temat. Nieźle piszesz może byś zaczął? Zbierzmy ludzi zobaczmy wogóle ilu jest zainteresowanych , róbmy coś-wczoraj rozmawiałem z 2canem jest tego samego zdania..

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Po pierwsze... nasze ustawki proponuję ukryć dla userów których nie znamy... Grzegorz - da się to zrobić?
Musimy w tym względzie zejść do podziemia, bo wystawiamy się na patelnię... Koledzy się umawiają na jazdę a tam czeka na nich "komitet powitalny"
To działanie na krótką metę i chwilę ale zawsze brak informacji dla strony przeciwnej to szansa dla nas samych.

O reszcie działań zapewne burzliwie pogadamy na Quadzikowym spotkaniu już niebawem...

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Po drugie - w obecnej sytuacji i na kilku wspomnianych terenach będących (jak sie okazuje) rezerwatami jazda jest zabroniona - i nic tu nie wymyślimy....
Jakiekolwiek rozmowy z władzami na ten czas nie mają sensu... Zaniechać jazdy, dać odpocząć sprawie i jako stowarzyszenie za jakiś czas podjąć rozmowy.
Czeka nas "Rospuda" nad Wisłą, ale trudno - każdy z tym sie liczył, że tak będzie...

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Po trzecie - rozpocząć wreszcie rozmowy z wojskowymi... Jak kiedyś już pisałem...
Tereny poligonów to opcja dla nas, a jest ich sporo... Przynajmniej do weekendowego latania.

Nie chcąc być złośliwym ale zawsze można do znudzenia upalać szybkie szutrówki w terenie gdzie nie można poza drogami jeździć. 20 quadów i zakurzenie osiąga maksimum. Nawet przy dozwolonej prędkości do 50km/h. A potem rozmawiać z władzami odnośnie wpuszczenia w błotny teren. A mieszkańcy władzę zgnębią i zrobią robotę za nas...
Ale to ostateczne rozwiązanie... I na razie go nie polecam.

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Po czwarte - kupować duże działki i... organizować tory.
Bo innego rozwiązania nie widzę...

W okolicach W-wy mają powstać niebawem 2 takie tory - tyle tajemnicy z mojej strony

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”