Honda Rincon - Opinie użytkowników

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Honda
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Re: Honda Rincon - Opinie użytkowników

Post autor: jarecki13 » czw 25 gru, 2014

Czyli chodzi ci o takie luźne z samej gumy? jeśli tak to popytam się w okolicy ;)

Awatar użytkownika
demonic
Quad:: Out XXC

Post autor: demonic » pt 26 gru, 2014

Jarek te poszerzenia nie są z gumy, są z jakiegoś nie znanego mi tworzywa.

Takie miałem na poprzednim

Obrazek
Było ich trochę ;-) Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » pt 26 gru, 2014

Dokładnie o to mi chodziło, popytam się w okolicy ;)

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » sob 31 sty, 2015

Robił już ktoś tym sposobem snoorkla i przedłużał węża od odmy? [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fmD8WIXTNhE[/youtube]

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » pn 02 lut, 2015

No panowie po długich oczekiwaniach i nie przespanych nocach :) jutro jadę w Polskę po swoją maszynkę, mam nadzieję ,że będę 100% zadowolony z wydanych pieniędzy i banan z twarzy mi nie zejdzie przez najbliższe kilka lat. Jak będę już go miał to postaram się wkleić kilka zdjęć. A bo bym zapomniał pierwszy co dodałem do sprzętu to oponki, wybrałem mayhame 26 ze względu na mniejszą ścieralność niż zilla- zobaczymy jak rincon poradzi sobie z tak ciężkimi oponami, co do następnego zakupu to wyciągarka come-up cub 3 ,ale to jeszcze nie jest pewne na 100% . Jedyne pytanie jakie mi się nasuwa to to czy zmieniać filtr na twin-air czy zostawić oryginał ktoś coś może podpowiedzieć ?

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » pn 02 lut, 2015

Oryginał jest bardzo dobry. Mam twinaira teraz oryginał przeżył 8000 km różnicy nie ma żadnej. Twinair bardzo ciężko się zakłada :(

Chyba że będziesz zmieniał wtedy bardzo chętnie odkupię od Ciebie oryginał :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » pn 02 lut, 2015

Jeszcze sprzętu nie kupiłem a już na części chcecie :) , ogólnie się pytam jak to się ma np, do snoorkla czy aby przy oryginale nie będzie brakowało tlenu w airboxie.

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » pn 02 lut, 2015

Tego nie wiem bo snorkel nigdy nie był mi potrzebny. Ale wydaje mi się że powietrza nie braknie jeśli zrobisz odpowiedniej średnicy rurkę :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » śr 04 lut, 2015

No panowie maszynka już na miejscu :), zdjęć jeszcze nie robiłem bo brakuje plastiku na boczek i łącznika jego(niebawem będą) , co do stanu technicznego to po oględzinach i jazdach próbnych jestem naprawdę miło zaskoczony maszynka jest żwawa i fenomenalnie się nią lata w porównaniu do brutka, co do mocy to zbytnio nie odczuwam różnicy pomiędzy brutam a rinconem, może dlatego ,że 7 miesięcy nie jeździłem quadem, ale ta moc co jest w rinconie w zupełności mi wystarcza i co najważniejsze w terenie idzie lepiej niż brutek( 650 sztywna oś), na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć ,że był to znakomity wybór quada do mojego stylu jazdy- po wymianie opon na mayham 26 spadku mocy zbytnio nie zauważyłem może dlatego ,że napadało trochę śniegu a te oponki idą w nim jak należy, prześwit z tyłu wzrósł do około 30 cmm więc jest to w zupełności wystarczający wynik, co do wyglądu quada to czeka go mała kosmetyka ale to naprawdę mała ;). Z biegiem czasu muszę dokupić do niego wyciągarkę i osłony spodu, ale to dopiero na wiosnę. Ogólnie mogę powiedzieć tylko tyle że w porównaniu do bruta jest to duży skok do przodu i już wiem dlaczego te quady trzymają tak swoją cenę, jednym słowem są solidnie wykonane daję duże poczucie bezpieczeństwa w czasie jazdy i jak dla mnie są bardzo wygodne.

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » śr 04 lut, 2015

A więc witamy w gronie traktorzystów :)

Prześwit z tyłu galantawy u mnie jest 26 cm - ale to dobrze im niżej tym stabilniej. Życzę udanej eksploatacji :)
Ozo Drapers Squad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Honda”