Honda Rincon - Opinie użytkowników
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Re: Honda Rincon - Opinie użytkowników
Czyli chodzi ci o takie luźne z samej gumy? jeśli tak to popytam się w okolicy
Jarek te poszerzenia nie są z gumy, są z jakiegoś nie znanego mi tworzywa.
Takie miałem na poprzednim
Takie miałem na poprzednim
Było ich trochę Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...
- jarecki13
Dokładnie o to mi chodziło, popytam się w okolicy
- jarecki13
Robił już ktoś tym sposobem snoorkla i przedłużał węża od odmy? [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fmD8WIXTNhE[/youtube]
- jarecki13
No panowie po długich oczekiwaniach i nie przespanych nocach jutro jadę w Polskę po swoją maszynkę, mam nadzieję ,że będę 100% zadowolony z wydanych pieniędzy i banan z twarzy mi nie zejdzie przez najbliższe kilka lat. Jak będę już go miał to postaram się wkleić kilka zdjęć. A bo bym zapomniał pierwszy co dodałem do sprzętu to oponki, wybrałem mayhame 26 ze względu na mniejszą ścieralność niż zilla- zobaczymy jak rincon poradzi sobie z tak ciężkimi oponami, co do następnego zakupu to wyciągarka come-up cub 3 ,ale to jeszcze nie jest pewne na 100% . Jedyne pytanie jakie mi się nasuwa to to czy zmieniać filtr na twin-air czy zostawić oryginał ktoś coś może podpowiedzieć ?
Oryginał jest bardzo dobry. Mam twinaira teraz oryginał przeżył 8000 km różnicy nie ma żadnej. Twinair bardzo ciężko się zakłada
Chyba że będziesz zmieniał wtedy bardzo chętnie odkupię od Ciebie oryginał
Chyba że będziesz zmieniał wtedy bardzo chętnie odkupię od Ciebie oryginał
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
Jeszcze sprzętu nie kupiłem a już na części chcecie , ogólnie się pytam jak to się ma np, do snoorkla czy aby przy oryginale nie będzie brakowało tlenu w airboxie.
Tego nie wiem bo snorkel nigdy nie był mi potrzebny. Ale wydaje mi się że powietrza nie braknie jeśli zrobisz odpowiedniej średnicy rurkę
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
No panowie maszynka już na miejscu , zdjęć jeszcze nie robiłem bo brakuje plastiku na boczek i łącznika jego(niebawem będą) , co do stanu technicznego to po oględzinach i jazdach próbnych jestem naprawdę miło zaskoczony maszynka jest żwawa i fenomenalnie się nią lata w porównaniu do brutka, co do mocy to zbytnio nie odczuwam różnicy pomiędzy brutam a rinconem, może dlatego ,że 7 miesięcy nie jeździłem quadem, ale ta moc co jest w rinconie w zupełności mi wystarcza i co najważniejsze w terenie idzie lepiej niż brutek( 650 sztywna oś), na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć ,że był to znakomity wybór quada do mojego stylu jazdy- po wymianie opon na mayham 26 spadku mocy zbytnio nie zauważyłem może dlatego ,że napadało trochę śniegu a te oponki idą w nim jak należy, prześwit z tyłu wzrósł do około 30 cmm więc jest to w zupełności wystarczający wynik, co do wyglądu quada to czeka go mała kosmetyka ale to naprawdę mała . Z biegiem czasu muszę dokupić do niego wyciągarkę i osłony spodu, ale to dopiero na wiosnę. Ogólnie mogę powiedzieć tylko tyle że w porównaniu do bruta jest to duży skok do przodu i już wiem dlaczego te quady trzymają tak swoją cenę, jednym słowem są solidnie wykonane daję duże poczucie bezpieczeństwa w czasie jazdy i jak dla mnie są bardzo wygodne.
A więc witamy w gronie traktorzystów
Prześwit z tyłu galantawy u mnie jest 26 cm - ale to dobrze im niżej tym stabilniej. Życzę udanej eksploatacji
Prześwit z tyłu galantawy u mnie jest 26 cm - ale to dobrze im niżej tym stabilniej. Życzę udanej eksploatacji
Ozo Drapers Squad