nieustannie spadający łańcuch
nieustannie spadający łańcuch
Witam. Mam problem z moim quadem Zongshen 200.Nieustannie spadać łańcuch gdy chcę np. kółka kręcić czy zrywkę zrobić spada łańcuch. Lecz gdy Powoli normalnie ruszam jest ok. Łańcuch mam naciągnięty i jest naciągacz zębatki też w dobrym stanie, lecz jest jeden mankament ruszająca się na boki przednia zębatka. Zauważyłem że tylne z kolei nie lata na boki tylko leciuteńko do przody tak z 1mm. Niby na moje oko łańcuch prosto idzie. Nie wiem w czym problem proszę o szybką pomoc.
- xxKamiloxx
- Quad:: kingway 200cc
- Imię: Kamil
Re: nieustannie spadający łańcuch
Mój kolega miał tak samo ale w jego quadzie napinacze łańcucha nie były równo napięte więc u ciebie może być podobnie.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
możesz mieć skrócony łańcuch, wywalone zębatki, źle ustawioną osiowość, łańcuch zbyt mocno wyciągnięty,
albo to co koledzy napisali
albo to co koledzy napisali
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- polarisquad
- Quad:: Polaris Sportsman XP 1000 LE
- Imię: Irek
Piszesz że niby zębatki są ok ale ciężko jest na oko określić czy nie są nadmiernie zużyte a wiem że w chińczykach zębatki mogą się powycierać nawet po 1000 km. Jak pamiętasz o prawidłowej konserwacji to może 2000 tak samo z łańcuchem, wygląda dobrze ale jak go ściągniesz i weźmiesz do ręki to się okaże że ma duże luzy na boki i wyskakuje z zębatki.
Przerabiałem ten temat w quadzie u córki niby wszystko ok a łańcuch spada mimo dobrej zębatki . Po wymianie łańcucha było po problemie.
Przerabiałem ten temat w quadzie u córki niby wszystko ok a łańcuch spada mimo dobrej zębatki . Po wymianie łańcucha było po problemie.
Witam. Sprawdziłem zębatki i są dobrze dokręcone ale zauważyłem że na tylnej zębatce łańcuch schodzi na lewą stronę. Jak stanąłem z tyłu i popatrzyłem na łańcuch to wyglądał z kolei, że idzie trochę w prawo. Czy może tkwić problem w tym że łańcuch ma luzy na lewo prawo i że przednia zębatka lata na boki a tylna do przodu i do tyłu?
- xxKamiloxx
Tylna że lata do przodu i do tyłu to nie ma różnicy. Spróbuj nastawić tak łańcuch żeby szedł w miarę prosto (tylna zębatka była równo z przednią) to powinno pomóc .
Tylko jak ja mam ją ustawić silnik dokręcony ośka niby nie ma luzów więc? Zastanawiam się nad wymianą zębatek lub po prosty będę spokojnie jeździł
- xxKamiloxx
Ale przy ośce na dole są takie dwa napinacze to nimi nastaw.
widziałem z jednej strony tam gdzie tarcza hamulcowa i obok łańcucha tylko jest taki problem obok łańcucha nie mam połamał się muszę zrobić.