Szerokość quada wg katalogu - jak to jest? (przyczepka)

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Szerokość quada wg katalogu - jak to jest? (przyczepka)

Post autor: DKfan » sob 17 sty, 2015

Robson te wyliczanki nie mają sensu, kup przyczepkę z zapasem. Teraz ci się wydaje że już wiesz czym i jak zawsze będziesz jeździł. Błędne założenie większość quadowców po raczej krótszym niż dłuższym czasie zmienia quady, styl jazdy i specyfikację maszyn.
Zrobiłem kiedyś podbny błąd myśląc że już wszytsko wiem i mam plan na najbliższe 5 lat na jazdę, miałem wtedy Polaris z napędem na tylną oś. Kupiłem przyczepkę, Polarisem pojezdziłem rok i zabrakło mi mocy i napędu 4x4 bo ile można się krecić po tych samych szutrach i drogach gruntowych, a w zimie szukać miejsć mało zasnieżonych. Kupiłem MXU 500 przygotowane do jazdy przeprawowej, niestety nie mieściło się na przyczepce tylna oś 131cm szerokości a przyczepka 135cm. Oczwiście trzeba było sprzedać ze strata przyczepkę i kupić nową. Dobrze że byłem mądry po szkodzie i kupiłem od razu 145cm szerokości bo gdybym kupił 135 znów bym ja zmieniał bo obecny quad ma 137 cm szerokości.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » sob 17 sty, 2015

To prawda z tymi quadami. Dopiero co Jacek nie myślał o czołgu a teraz sam rozgląda się za cf moto 800, :wyśmiewacz: i tu pytanie - czy na w/w przyczepkę cfka wejdzie?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » sob 17 sty, 2015

Dzięki chłopaki.
Doceniam sugestie. Przemyślę to jeszcze raz.
Temat do zamknięcia IMO.
Pozdro.
V2.....sound of madness :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”