Quadzik od 10,000 do 20,000zł
- sebtur
- Quad:: supermoto 150, cf moto 500 L-X5
- Imię: Sebastian i Antek
Re: Quadzik do 20,000zł
Mnie tej mocy pewnie zabraknie gdyż jeździmy przede wszystkim we dwójkę z synem. Chłop ma 14 lat i waży ok. 55 kg + ja 80kg. A poza tym on nabiera masy wiec liczę, ze za dwa latka zmienimy na coś większego. Ale nie mam co przejmować się na zapas. Zadecydowaliśmy kupujemy jednak x5. A potem mamy zamiar pouczyć się nim jeździć w okolicy no i wybrać na "wypad ", który organizuje Łukasz. Jeśli się oczywiście załapiemy.
Aha wczoraj dzwoniłem do dealera do Polic aby jeszcze raz popytać o cf 550 a on zaczął namawiać mnie na kupno Dinli 800. Twierdził, że cf 550 dojadą do niego za dwa tygodnie i będą kosztować ok. 28000zł. i raczej nie będzie wielu chętnych na zakup za tę cenę. Później poczytałem o tym Dinli 800 i utwierdziłem się, że już raczej nie zmienię decyzji zakupu x 5.
Aha wczoraj dzwoniłem do dealera do Polic aby jeszcze raz popytać o cf 550 a on zaczął namawiać mnie na kupno Dinli 800. Twierdził, że cf 550 dojadą do niego za dwa tygodnie i będą kosztować ok. 28000zł. i raczej nie będzie wielu chętnych na zakup za tę cenę. Później poczytałem o tym Dinli 800 i utwierdziłem się, że już raczej nie zmienię decyzji zakupu x 5.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Żadne dinli bo będziesz szukał części w kosmosie.
Za 28 tysiaków za CF 550 to ktoś oszalał bo za 30 można kupić 800.
Jeśli już uparłeś się na 500, to kup CF 500 a nie X5.
Konstrukcja prawie, że ta sama a łatwiej będzie dostać elementy plastikowe.
No ale decyzja jak zawsze należy do kupującego
Za 28 tysiaków za CF 550 to ktoś oszalał bo za 30 można kupić 800.
Jeśli już uparłeś się na 500, to kup CF 500 a nie X5.
Konstrukcja prawie, że ta sama a łatwiej będzie dostać elementy plastikowe.
No ale decyzja jak zawsze należy do kupującego
Jeśli o mnie mowa to oczywiście zapraszam. Zawsze znajdzie się miejsce.sebtur pisze: i wybrać na "wypad ", który organizuje Łukasz. Jeśli się oczywiście załapiemy.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- sebtur
Łukasz x5 bardziej mi się podoba. Dla mnie fajniejszy design. Jutro jak zdążę kupuję!
Tak myślałem o wypadzie, który będziesz organizował, bodajże w maju - jeśli czegoś nie pomyliłem. Czuję się zaproszony - za co dzięki!
Tak myślałem o wypadzie, który będziesz organizował, bodajże w maju - jeśli czegoś nie pomyliłem. Czuję się zaproszony - za co dzięki!
- sebtur
Jasne, ze będę chętny- tylko na początku muszę dobrze dotrzeć sprzęt no i okiełznać go, bo inaczej nie dam rady z wami jeździć.
No to pochwalę się - wczoraj zakupiłem X5, czarną + pług za kwotę 20 400 zł., rocznik 2014, nową bez przebiegu. Dzisiaj dowiozą mi ją do domu, wiec w weekend wyruszam w pierwszy rejs. Powiem szczerze, że trochę jestem podniecony. Moja koleżanka z pracy powiedziała mi, że przechodzę kryzys wieku średniego skoro tak mnie to wszystko z quadem rajcuje. Każdy może wyrazić swoją opinię! Pozdrawiam wszystkich braci quadowców i do zobaczenia w terenie!
No to pochwalę się - wczoraj zakupiłem X5, czarną + pług za kwotę 20 400 zł., rocznik 2014, nową bez przebiegu. Dzisiaj dowiozą mi ją do domu, wiec w weekend wyruszam w pierwszy rejs. Powiem szczerze, że trochę jestem podniecony. Moja koleżanka z pracy powiedziała mi, że przechodzę kryzys wieku średniego skoro tak mnie to wszystko z quadem rajcuje. Każdy może wyrazić swoją opinię! Pozdrawiam wszystkich braci quadowców i do zobaczenia w terenie!
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: Yamaha Grizzly 700 FI
Nie przejmuj się słowami osób, które tego nie rozumieją. Ojciec nie akceptuje tego że mam tak "drogie" hobby, a żona się pomału przekonuje. Ważne jest to co ty uważasz głowa do góry i do zobaczenia na trasie
Są ludzie, którzy lepiej bawią się na oktanach niż na promilach...
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
z takim efektem to mogę przechodzić jeszcze wiele kryzysów wieku średniego. Myślę że nie jedna nasza partnerka czy też żona po namyśle woli żebyśmy kryzys przechodzili w ten sposób niż wymianę jej na "nowszy model"
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
Saba w takim razie gratulacje i witaj w gronie posiadaczy chińskich quadów
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- sebtur
Dzięki, dzięki za wsparcie!
Jednak chyba faktycznie większość z nas to prawdziwa quadowa rodzinka lubiąca adrenalinę.
Apropos quada - już wczoraj zrobiłem małą przejażdżkę po okolicy i jestem pod dużym wrażeniem tego gada, jest naprawdę wygodny ( mogę porównać tylko ze 150 ), poza tym jest faktycznie duży. I co zwróciło moja uwagę silnik wydawał mi się podczas jego pracy cichy. Sąsiad ma też tego quada tylko cf 500, przejechane przez rok ( będziecie w szoku ) 137 km a pracuje jakoś wyjątkowo głośno. I zastanawiam się czy mi się tylko tak nie wydawało. W sobotę będę miał więcej czasu na zapoznanie się z nim. Pozdr.
Jednak chyba faktycznie większość z nas to prawdziwa quadowa rodzinka lubiąca adrenalinę.
Apropos quada - już wczoraj zrobiłem małą przejażdżkę po okolicy i jestem pod dużym wrażeniem tego gada, jest naprawdę wygodny ( mogę porównać tylko ze 150 ), poza tym jest faktycznie duży. I co zwróciło moja uwagę silnik wydawał mi się podczas jego pracy cichy. Sąsiad ma też tego quada tylko cf 500, przejechane przez rok ( będziecie w szoku ) 137 km a pracuje jakoś wyjątkowo głośno. I zastanawiam się czy mi się tylko tak nie wydawało. W sobotę będę miał więcej czasu na zapoznanie się z nim. Pozdr.
- oolsztyniak
- Moderator
Ale zdjęcie mógłbyś wrzucić
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son