juz w krotce w sprzedazy Cf Moto 550 EFI EPS

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: juz w krotce w sprzedazy Cf Moto 550 EFI EPS

Post autor: Ikar » śr 31 gru, 2014

Kiler pisze:I tak najlepszy jest can am i tyle :mrgreen: .A co do wagi mi nie przeszkadza, nawet oski mają za mną co robić. :I love CAN-AM: :oklaski:
Ty to specyficzny jesteś :D Strach za Tobą jechać w kasku crossowym :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Paweł_wawa
Quad:: Can - am Outlander 570 Pro + T, Can-am Outlander L 450

Post autor: Paweł_wawa » śr 31 gru, 2014

No i jak tu nie wziąć 550-ki? :-)
Muddy już się ogłasza z ofertą więc chyba mają na placu. Wybiorę się w weekend obejrzeć z bliska :)

pzdr

Awatar użytkownika
GnuS
Quad:: AC 1000 MudPro był CF Moto X8
Imię: Artur

Post autor: GnuS » śr 31 gru, 2014

A mi przypasował bardzo AC 1000 MudPro :) ale czasami tęsknie za wygodą X8.

Miałem ostatnio, niestety na bardzo krótką, przejażdżkę XMR 1000 i wrażenie ciężkiego robi ale wygodnie :) niestety moj AC nie za bardzo podobał się, ale mi banan z gęby nie schodzi.

Korzystając z okazji życzę wszystkim dużo frajdy i zadowolenia z jazdy naszymi gadzinami.

Pozdrawiam Artur

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » czw 01 sty, 2015

DKfan pisze: Na marginesie, Łukasz zaproponowałeś kiedyś komuś innego quada niż CF, bo mam wrażenie, że w swym oportunizmie jesteś strasznie jednostronny?
Nie znam innych quadów, nie miałem więc jak mam polecać coś czego nie znam?
Ale jeśli ktoś mówi, że 7 czy 8 letnie japońskie cudo jest lepsze od nowego quada z salonu to sorry ale ja w to nie wchodzę :-)

Może za bardzo staję w obronie CF ale to dlatego, że znam tego quada, to drugi z tej samej "stajni" i drugi śmiga aż miło a jeśli ktoś mówi, że to chińczyk i złom to jakoś mi to nie odpowiada, no może taki jestem i już :-) ale mamy nowy rok, może czas przestać kopać się z drzewem?
DKfan pisze: Jeździsz turystyka+przeprawa kupujesz średniej cięzkosci quada typu Outlander,
Outlander średniej ciężkości? :shock:
On waży prawie 500 kg.

Generalnie gdybym miał stawiać pierwsze kroki na quadzie i miałbym brać coś nowego na pewno zdecydowałbym się na CF Moto 550. Raz, że z ciekawości bo to nowość w "przystępnej" cenie, a dwa jak dla mnie jest to lift 500 :)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » pt 09 sty, 2015

Witam wszystkich
Cieszę się, że mój film:"Zabawa z CF moto 550" podobał się. CF 550 kupiłem w listopadzie 2014 i do momentu opublikowania filmu zrobiłem 290km, 1 przegląd i odblokowanie. Kilka słów o tej nowej (całkiem nowej konstrukcji)
- wygląd zajefajny, a rura z przodu robi za bumper podczas jazdy po krzakach.
- światła wystarczające/b.dobre, a nawet lepsze jak w niektórych samochodach.
- wspomaganie the best
- Mały rozstaw powoduje sporą niestabilność na drodze, po założeniu 2x45 mm na tył jest lepiej, ale jeszcze założę 2x30 mm na przód i wtedy zobaczymy
- Moc/waga wystarczająca np. do driftowania i nie tylko.(Mi jeszcze jej nie brakowało)
- Plastiki wykonane z miękcejszego materiału więc są mniej łamliwe.
- Instalacja Bosch, zarówno wtryskowa jak i elektryczna, chociaż na długich pali bezpiecznik 20A, 25A- jest ok.
- Niżej niż w 500 zamontowano wlot powietrza do filtra - duże ryzyko łyknięcia wody
- Ten hałas na filmie ze silnika to jest największy problem: Skrzynia biegów

Niestety na razie więcej filmów nie będzie bo quad od połowy grudnia stoi na serwisie z zepsutą skrzynią biegów. Naprawa gwarancyjna, ale kiedy będzie naprawiona, tego dokładnie nawet w CF MOTO nie wiedzą. Może jeszcze miesiąc?
Jutro tj 10.01.2015 miałem być z quadem na lokalnej wystawie techniki i motoryzacji, ale cóż.
Co do dalszego użytkowania tego modelu, to wszystko zależy od ATV Sweden, ale czas naprawy powoduje, iż rozważam pozbycie się go.
Pokazana CF 500 na filmie też jest nowa i hula bez zarzutu. W razie pytań pisać.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 09 sty, 2015

Dzięki za te informacje. Niestety po raz kolejny wprowadzono nowy produkt bez zaplecza części. Tak było (nieraz jest) z innym modelami.
Niestety w ten sposób sprawdzają się obawy niektórych że nowy model może mieć problemy wieku niemowlęcego....
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » pt 09 sty, 2015

Problem problemem ale, że siadła skrzynia biegów? Trochę słabo :?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
loonger81
Quad:: X8

Post autor: loonger81 » pt 09 sty, 2015

Skrzynia, a wiadomo co dokładnie? Jaki był objaw złego działania? Została rozebrana? Ciekawi mnie informacja od atvsweden.

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » sob 10 sty, 2015

Z tego co wiem to jest wada fabryczna. Wałek z trybami zamocowany jest tylko z jednej strony w karterze. Co nie stanowi problemu, gdyż znajomy mechanik motocyklowy powiedział, że w ciągu 4-5 godz. jest w stanie taką usterkę usunąć wraz ze zrobieniem patentu na przyszłość.

Niestety gdy mamy do czynienia z gwarancją nie można samemu nic zrobić. Natomiast Pan Andrzej z CF MOTO powiedział, że zostanie to naprawione, ale nie wiadomo kiedy i na zasadzie wymiany uszkodzenia a nie naprawy wady.

I to jest w tym wszystkim najgorsze. Kupując quada każdy zdaje sobie sprawę że prędzej czy później coś się zepsuje i trzeba naprawić, ale naprawa polegająca na tym, że po wyjechaniu z serwisu mogę za chwilę znowu tam wrócić na kilka miesięcy to trochę przesada. A żeby zawieźć i odebrać quada z serwisu muszę łącznie zrobić prawie 500km. Świadomość tego postawiła pod znakiem zapytania moje dalsze użytkowanie CF MOTO. Ale to wszystko zależy od ATV Sweden.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » sob 10 sty, 2015

Zażądaj zwrotu kosztów dojazdu do serwisu i utraty wartości z tytułu, że quad stoi na serwisie a nie możesz go użytkować.
Mam nadzieję, że nie kupiłeś go na firmę do odśnieżania posesji i nie musisz teraz z tytułu braku posiadania quada płacić firmie zewnętrznej za odśnieżanie - bo z tego tytułu też mógłbyś żądać zwrotu kosztów.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”