Quadzik od 10,000 do 20,000zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: kvf grizzly czy kingquad???

Post autor: DKfan » śr 31 gru, 2014

wgmparkot pisze:Sprawdzasz wszystko po kolei: luzy w zawieszeniu, czy przeguby nie klikają, napędy czy są sprawne i czy cicho pracują, przekładnie CVT czy płynnie pracuje, cicho i czy ładnie oddaje moc. Silnik to już podobnie jak w crossie nic, nie pierdzi, nie puka, nie stuka, nie kopci i oczywiście odpala od dotknięcia nawet jak ma 15tys km (tak dla ciekawości gaźniki lepiej palą niż wtryski)
W przypadku BF takie sprawdzanie nie wystarczy. Należy sprawdzić luzy na dolnym i górnym łożysku kolumny kierowniczej, akutator , blokadę przedniego mostu no i oczywiście kopcenie przy mocnym dodaniu gazu z odpuszczeniem.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Re: Quadzik do 20,000zł

Post autor: jarecki13 » śr 31 gru, 2014

Dokładnie w brutach to jest obowiązek, kiera lubi mieć luzy tył przód i góra dól, co do luzu tył przód to idzie to ogarnąć samemu lub dać do tokarza aby lekko stoczył te plastikowe niby łożyska , ale to dolne już nie jest tak łatwo i jest dość drogie 350 zł w aso , ale jeśli dobrze pamiętam kolega Paulus już takie coś ogarniał, co do kopcenia to chyba w każdym się to sprawdza, ale w Brucie ze zdwojoną ostrożnością , ogólnie moje zdanie jest takie ,że w Bruta jeśli się nie ma odpowiedniego znajomego co się zna na tym sprzęcie to się go nie kupuje bo często i gęsto się trafia na szrota ;) Choć nie powiem ,że uwielbiam tą maszynkę bo ma charakter i łatwo można podnosić jej osiągi po przez różnego rodzaju mody dzięki którym staje się naprawdę strasznym potworem do ujarzmienia.

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » śr 31 gru, 2014

No ja tak chłopaki ogólnie napisałem wiem że brutki są trochę bardziej skomplikowane, dlatego jak kolega się nie zna super ekstra bardziej bym proponował jedno cylindrowe modele oglądać.
Sławek, Łukasz dlatego każdy z nas jeździ innymi quadami i ma inny fun z tego. Na początku napisałem że jest to moje zdanie i dziwie mnie taka reakcja, a tego zdania nie zmienię i wolę 100 razy mojego zabytka :)
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

czarny
Quad:: szukam
Imię: kamil

Wybór quada w przedziale cenowym 14-18tys

Post autor: czarny » pn 05 sty, 2015

Witam mam 23lata i 100kg wagi poszukuje quada w przedziale cenowym 14-18tys.Quad ma mi slużyc do weekendowych typowo turystycznych wyjazdow w okolicach domu.Nie posiadam terenow typowo przeprawowych a raczej lasy, zwirownie, drogi polne, łaki itp.Zakladam ten temat z mysla ze pomozecie mi w doborze odpowiedniego quada do moich warunkow i zapotrzebowan.Przy zakupie mam kilka wymagan:

-quad zarejestrowany(ewentualnie homologacja i do zarejestrowania)
-pojemnosc najlepiej 450-550(najlepiej)
-automat
-4x4(najlepiej)
-wspomaganie nie wymagane
-quad musi byc dosc duzy (jestem duzej postury i np wolverine jest dla mnie odrobine za maly)
Na chwile obecna biore pod uwage

kingquad 450(dobra cena zakupu i stosunkowo niewielkie spalanie)

triton 400(dobra cena co do roku lecz bez 4x4)
http://olx.pl/oferta/access-triton-2010 ... 79834db193
access 700(dobra cena co do roku i ma co trzeba)
http://olx.pl/oferta/quad-triton-outbac ... 79834db193

Budzet nie jest zbyt duzy wiec z gory odpadaja zajechane g700 z gornej granicy cenowej jak i tez juz leciwe i duzym przebiegiem g450 wiec zostaje cos posredniego. Czy mozna dodac cos jeszcze do listy biorac pod uwage to co napisalem powyzej? ;)

Awatar użytkownika
DKfan

Re: Wybór quada w przedziale cenowym 14-18tys

Post autor: DKfan » pn 05 sty, 2015

Polaris Sportsman 500, może też 700. W górnej granicy jest też szansa na Brute Force 650 no i nieco nowsze Cf500.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » pn 05 sty, 2015

Jesli nie zależy ci bardzo na 4x4 to jeszcze za ta kasę polecam KFX 700 kupisz w bdb stanie. Co do ceny 18tys to też spokojnie można kupić coś w db stanie ale trzeba poszukać. Jeśli zamierzasz jeździć tylko turystycznie to CF500 też sie nada a nawet ostatnio trafialo sie X8 za ta cene. Accessa nie znam ale z takiej oceny wizualnej jakość podobna do CF czy Kymco. Jak nie trafisz jakiegos wadliwego to tez posłuży. Ogólnie szukaj to co sie trafi w db stanie a marka to już drugorzędna sprawa o ile bedziesz unikał ciężkiego terenu.
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » pn 05 sty, 2015

Możesz pomyśleć jeszcze o Kymco MXU 500, do niezbyt wymagajacej jazdy nada się bardzo dobrze. Mój oprócz marudnego włącznika 4x4 nie stwarzał żadnych nadprogramowych problemów.

http://allegro.pl/quad-kymco-mxu-500-2008-rok-i4953092095.html

http://allegro.pl/kymco-mxu-500-4x4-salon-polska-nowka-1600km-okazja-i4958133484.html
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pn 05 sty, 2015

Czarny ,
Tu masz ofertę mojego taty.
Quad jest stosunkowo młody, spełnia praktycznie wszystkie Twoje wymagania.

jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
sebtur
Quad:: supermoto 150, cf moto 500 L-X5
Imię: Sebastian i Antek

Post autor: sebtur » ndz 11 sty, 2015

Witam!
Po lekturze waszych postów doszedłem z synem do wniosku, że kupimy cf moto x5 long. Obecnie dobra jest cena za ten model. Rozmawiałem telefonicznie z dealerm z Łodzi - DOLKO i wynegocjowałem cenę 20400 zł. wraz z pługiem. Zastanawiałem się nad kupnem cf moto 550, który zawitał dopiero na rynek ale jednak odpuściłem. W nadchodzącym tygodniu chciałbym dokonać transakcji. Zastanawiam się nad wyborem koloru. Dealer sugeruje wybrać czarny - twierdzi, że lepiej jest potem w odsprzedaży. A co wy sądzicie. A może jeszcze chwilę poczekać z kupnem bo ceny mogą pójść w dół!?
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » ndz 11 sty, 2015

Jak masz kasiorke to weź 550
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”