Yamaha Grizzly - po mojemu
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Re: Yamaha Grizzly - po mojemu
Kolego co do snorkli to oczywiście można zrobić z tego co do rąk wpadnie, jednak ja dopiero przy trzeciej próbie zrobiłem 100% szczelne i takie jak chciałem. Jak widziałeś pewnie w moim temacie rurki wystawiaj po bokach, gdyż po środku zakłócasz dostęp do elektryki. Doprowadzenia rur zrób najlepiej z jednolitego kawałka rury elastycznej odciągowej do powietrza. Wstawię kilka fotek z moich prac nad quadem to pewnie ct pomogą. Czym mniej połączeń zrobisz tym lepiej, i mnie są wszystkie opaskami poskręcane a pasówka połączona na wcisk z silikonem a potem izolacją owinięte. Dodatkowe elementy jakie użyłem do snorkli to rury z kwasówki i silikonowe (niebieskie). Do AirBoxa mam dwa doloty po 50mm a CVT zrobiona jest 60mm żeby się nie przegrzewała. Dodatkowo odpowietrzamy dyfry, wspomaganie i silnik wentylatora.
Co do świateł nie baw się w takie modyfikacje bo wjedziesz w wodę to wszystko utopisz, lepiej zamontuj dobrego LEDa na przód i światła będziesz miał pod dostatkiem.
Jeśli potrzebujesz więcej info. pytaj
Co do świateł nie baw się w takie modyfikacje bo wjedziesz w wodę to wszystko utopisz, lepiej zamontuj dobrego LEDa na przód i światła będziesz miał pod dostatkiem.
Jeśli potrzebujesz więcej info. pytaj
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
CVT już jutro dokończę
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Co do świateł to Adam ma rację, nie inwestuj w żadne przeróbki typu zenon bo raz, że niewiele to daje, dwa pożera prąd, trzy dobra instalacja kosztuje podobnie jak średniej klasy LED. Kup LED'a i zapomnisz co to brak światła. Nawet za 3 stówki kupisz coś sensownego
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- LEJEK
- Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
- Imię: Tomek
Adam i Olsztyniak mają racje - Led - np Datex 60 w z różnymi soczewkami robi robote. Co do snorkli pytaj Adama, bo to fachowiec w tej dziedzinie !!! Zrobił najlepsze snorkle jakie do tej pory widziałem wśród wszystkich samoróbek. Ja nigdy nie bawiłem się w snorkle, bo używam quada do innych celów....
Co do odpowietrzeń dyfrów, wentylatora i w starszym modelu wspomagania, to można to ominąć stosując takie zbiorniczki powietrza jak ala harmonijka - do tych celów świetnie nadają się opakowania po wazelinie i oleju z Castoramy..... takie jakby dozowniki w kształcie harmonijki wielkości szklanki, wystarczy założyć wężyk na końcówkę i podłączyć do dyfra lub wspomagania. Całość mocujemy trytką do czegoś tam. Więc dyfry i inne d*** masz z głowy, pozostaje tylko filtr powietrza i CVT....
Podobne rozwiązanie widziałem w Can Am oraz Kymco przy dyfrze tył.....
Jednak należy pamiętać o częstej kontroli czy to coś tam nadal jest, bo napewno łatwiej do zgubić lub uszkodzić.....
Co do odpowietrzeń dyfrów, wentylatora i w starszym modelu wspomagania, to można to ominąć stosując takie zbiorniczki powietrza jak ala harmonijka - do tych celów świetnie nadają się opakowania po wazelinie i oleju z Castoramy..... takie jakby dozowniki w kształcie harmonijki wielkości szklanki, wystarczy założyć wężyk na końcówkę i podłączyć do dyfra lub wspomagania. Całość mocujemy trytką do czegoś tam. Więc dyfry i inne d*** masz z głowy, pozostaje tylko filtr powietrza i CVT....
Podobne rozwiązanie widziałem w Can Am oraz Kymco przy dyfrze tył.....
Jednak należy pamiętać o częstej kontroli czy to coś tam nadal jest, bo napewno łatwiej do zgubić lub uszkodzić.....
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
No stosowali to w canamach. Teraz jednak (rama G2) odeszli od tego na rzecz wyżej wspomnianych klasycznych odpowietrzeń.
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Kiedyś pytałem nawet kolegi co to za dzyndzel mu wystaje (renia 800)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- LEJEK
- Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
- Imię: Tomek
- pompka do dyfra ))))))))))))))))))))))))))
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Co do harmonijek to jest to dobre rozwiązanie i też w pełni szczelne, jednak jeśli chodzi i miśka wszystkie odpowietrzenia znajdują się przy zegarach i ja osobiście zrobiłem 4w1 i mam tylko jedną rurkę przy kierownicy
Miś już poskładany
Miś już poskładany
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: Yamaha Grizzly 700 FI
Kurka, super też będę robił snorkle, tylko jak się z misiem pogodzę i zaczniemy gadać wspólnym językiem. Po utopieniu nie chce ze mną rozmawiać chyba się obraził oby nie na poważnie
Są ludzie, którzy lepiej bawią się na oktanach niż na promilach...
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
A od kiedy Misiowi utopienie szkodzi on nawet na wodzie pojedzie Elektryce nic nie będzie, a jak silnik utopiony to wypłucz go 5 razy ropą i ze dwa razy olejem mineralnym, a potem już właściwy. A co do snorkli jeśli nie masz możliwości czy umiejętności to zawsze możesz kupić gotowy zestaw od GM POWERSPORTS. Jeśli mocno utopiła się CVT też trzeba całość rozebrać nasmarować, a czasami nawet rolki wymienić bo od wody potrafią się pokrzywić