SWAP Lucky Star
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: SWAP Lucky Star
tylko znowu orła nie wywiń kilka nie dogodności będziesz miał bo nie będziesz widział prędkości, stanu paliwa i kontrolek ale jeździć sie da bez obaw
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Może ktoś potraktował w tym lucjanie gwint czerwonym klejem ? Wtedy wiadomo bez palnika się nie podchodzi Cóż ja nigdy nie miałem problemów z odkręceniem śrubki wcześniej przykręconej na klej - a kleju nie żałujęmarcinSWAPcb500 pisze:z tym klejem do gwintów to bym nie przeginał gwarantuje że odpowiednie dokręcenie wystarczy by wszystko było jak należy kleje do gwintów stosuje w tedy gdy np, gwint nie jest najlepszej jakości lub w miejsca gdzie często luzują sie śruby lub nakrętki przecież kół nie dokręcamy na klej a dystans jest przykrecany do tych samych szpilek co koło oczywiście mówię tu o dystansach których dodałem foto stronę wczesniej więc używanie kleju uważam ża przerost formy nad treścią a jesli już ktoś bardzo tego pragnie zalecam użyć go nie wiele powiedzmy na max 2-3 zwoje gwintu bo później jak wam przyjdzie to odkręcić to będziecie płakać Jakiś czas temu miałem takiego lucusia gdzie ktoś właśnie na klej dokręcił nakrętki na tylnej osi i całe gwinty zalał klejem ja żeby to odkręcić musiałem użyć wszelkich dostępnych patentów kombinowałem jak sie da założyłem klucz 42 rura miała 1,5 metra a ja po niej skakałem i nic aż klucz pękł więc następna opcja to terapia szokowa naparzałem w nakrętki młotkiem 0,5 kg we wszystkie 6 płaskich powieszchni nakrętki i znowu skakałem i lipa więc zostało mi grzanie palnikiem ale tu trzeba robić to szybko i umiejętnie by szybko nagrzać nakrętke zanim ta odda ciepło na ośke bo wiadomo co by sie z nią stało rozchartowała by sie i na śmietnik po męczarniach udało mi sie to odkręcić dla tego z tym klejem to z głowa panowie bo później mogą być spore problemy i nie potrzebne koszty
Mam nadzieję że z outym będzie podobnie - dystans powinien przeżyć tego quada i koniec
Tak czy siak dzięki za poradę
Ozo Drapers Squad
ano właśnie bo klej klejowi nie równy, są kleje którymi klei się elementy że tak powiem na amen (takie których raczej zbyt często nie odkręcamy) a są też kleje łatwo demontowalne, ja osobiście używam kleju do gwintów tylko na śrubach trzymających zaciski hamulcowe oraz prowadnice + docisku koszyka sprzęgłowego (nie ufam tym 14nm momentu dokręcania) i kilka mniejszych śrubek pod pokrywą sprzęgła, szpilki dystansów też można potraktować delikatnie klejem choć to nie jest niezbędne, zależy jakie masz dystanse ale przy tych z nakręcanymi przedłużkami szpilek trzeba uważać by nie przekręcić gwintu w przedłużce bo to tylko chwila nieuwagi
- 660760239
- Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
- Imię: Damian
Tak sobie myślę ze zacznę kupować powoli czesci do swapu to mniej bedzie to obciążać portfel Jest pare silników na allegro są 2 takie w miare co o nich myślicie. http://allegro.pl/silnik-sprawny-gwaran ... absContent 600 zł http://allegro.pl/silnik-honda-cb-500-i4858395870.html. 1100 zł
Marcina jak masz czas to napisz mi na priv części koniecznie potrzebne d swapu z gory dzieki i sorry ze truje d*** w święta
Marcina jak masz czas to napisz mi na priv części koniecznie potrzebne d swapu z gory dzieki i sorry ze truje d*** w święta
-
jak będzie chwila to ci napisze
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Jakies nowe filmiki panowie??? Czy wszyscy zapili i sie przejedli?? Czas spalic te kalorie i troche paliwa!!!! Wstawac od stolu i na maszyny!!!
No ja mam dzisiaj polatalem po sniegu dziwnie sie jezdzi bez calego przodu :p jutro pewnie wrzuce :p
-
ja to jutro od rana do garażu i ogień muszę rozkręcić 2 moto i całegu lucka na czynniki pierwsze
-
Chcę zrobić typowi od amorków FOXA psikusa bo pal ant ściemnia zamówiłem amorek w tamtym tygodniu i były 4 dni robocze i nie doszedł a że jako niektórzy mnie ostrzegali że to jakiś człowiek wajcha więc mam obawy o sprawność tego amorka poza tym obiecałem że jak sie opóźni dostawa to ich nie odbiorę i tak też zamierzam uczynić żonę już poinstruowałem że ma tego nie odbierać trzeba fajfusa rozumu nauczuć
raczej na pewno przesyłki nie wysłał, i nie wysle, pewnie też jest zalogowany na forum i to czyta. Na atv jest pod takim samym loginem co na allegro.