SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 24 gru, 2014

tylko znowu orła nie wywiń :D kilka nie dogodności będziesz miał bo nie będziesz widział prędkości, stanu paliwa i kontrolek ale jeździć sie da bez obaw ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » śr 24 gru, 2014

marcinSWAPcb500 pisze:z tym klejem do gwintów to bym nie przeginał gwarantuje że odpowiednie dokręcenie wystarczy by wszystko było jak należy kleje do gwintów stosuje w tedy gdy np, gwint nie jest najlepszej jakości lub w miejsca gdzie często luzują sie śruby lub nakrętki przecież kół nie dokręcamy na klej a dystans jest przykrecany do tych samych szpilek co koło oczywiście mówię tu o dystansach których dodałem foto stronę wczesniej więc używanie kleju uważam ża przerost formy nad treścią a jesli już ktoś bardzo tego pragnie zalecam użyć go nie wiele powiedzmy na max 2-3 zwoje gwintu bo później jak wam przyjdzie to odkręcić to będziecie płakać :D Jakiś czas temu miałem takiego lucusia gdzie ktoś właśnie na klej dokręcił nakrętki na tylnej osi i całe gwinty zalał klejem :shock: ja żeby to odkręcić musiałem użyć wszelkich dostępnych patentów kombinowałem jak sie da założyłem klucz 42 rura miała 1,5 metra a ja po niej skakałem i nic aż klucz pękł więc następna opcja to terapia szokowa ;) naparzałem w nakrętki młotkiem 0,5 kg we wszystkie 6 płaskich powieszchni nakrętki i znowu skakałem i lipa więc zostało mi grzanie palnikiem ale tu trzeba robić to szybko i umiejętnie by szybko nagrzać nakrętke zanim ta odda ciepło na ośke bo wiadomo co by sie z nią stało rozchartowała by sie i na śmietnik po męczarniach udało mi sie to odkręcić dla tego z tym klejem to z głowa panowie bo później mogą być spore problemy i nie potrzebne koszty ;)
Może ktoś potraktował w tym lucjanie gwint czerwonym klejem ? Wtedy wiadomo bez palnika się nie podchodzi :) Cóż ja nigdy nie miałem problemów z odkręceniem śrubki wcześniej przykręconej na klej - a kleju nie żałuję :D

Mam nadzieję że z outym będzie podobnie - dystans powinien przeżyć tego quada i koniec :)

Tak czy siak dzięki za poradę :)
Ozo Drapers Squad

Emhyr
Quad:: Banshee03 3502T

Post autor: Emhyr » śr 24 gru, 2014

ano właśnie bo klej klejowi nie równy, są kleje którymi klei się elementy że tak powiem na amen (takie których raczej zbyt często nie odkręcamy) a są też kleje łatwo demontowalne, ja osobiście używam kleju do gwintów tylko na śrubach trzymających zaciski hamulcowe oraz prowadnice + docisku koszyka sprzęgłowego (nie ufam tym 14nm momentu dokręcania) i kilka mniejszych śrubek pod pokrywą sprzęgła, szpilki dystansów też można potraktować delikatnie klejem choć to nie jest niezbędne, zależy jakie masz dystanse ale przy tych z nakręcanymi przedłużkami szpilek trzeba uważać by nie przekręcić gwintu w przedłużce bo to tylko chwila nieuwagi

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Post autor: 660760239 » śr 24 gru, 2014

Tak sobie myślę ze zacznę kupować powoli czesci do swapu to mniej bedzie to obciążać portfel :D Jest pare silników na allegro są 2 takie w miare co o nich myślicie. http://allegro.pl/silnik-sprawny-gwaran ... absContent 600 zł http://allegro.pl/silnik-honda-cb-500-i4858395870.html. 1100 zł
Marcina jak masz czas to napisz mi na priv części koniecznie potrzebne d swapu z gory dzieki :oklaski: i sorry ze truje d*** w święta :(

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 24 gru, 2014

jak będzie chwila to ci napisze ;)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » pt 26 gru, 2014

Jakies nowe filmiki panowie??? Czy wszyscy zapili i sie przejedli?? Czas spalic te kalorie i troche paliwa!!!! Wstawac od stolu i na maszyny!!!

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » pt 26 gru, 2014

No ja mam dzisiaj polatalem po sniegu ;) dziwnie sie jezdzi bez calego przodu :p jutro pewnie wrzuce :p

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 26 gru, 2014

ja to jutro od rana do garażu i ogień muszę rozkręcić 2 moto i całegu lucka na czynniki pierwsze ;)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » ndz 28 gru, 2014

Chcę zrobić typowi od amorków FOXA psikusa bo pal ant ściemnia zamówiłem amorek w tamtym tygodniu i były 4 dni robocze i nie doszedł a że jako niektórzy mnie ostrzegali że to jakiś człowiek wajcha więc mam obawy o sprawność tego amorka poza tym obiecałem że jak sie opóźni dostawa to ich nie odbiorę i tak też zamierzam uczynić żonę już poinstruowałem że ma tego nie odbierać trzeba fajfusa rozumu nauczuć ;)

chagi
Quad:: G700
Imię: Piotrek

Post autor: chagi » ndz 28 gru, 2014

raczej na pewno przesyłki nie wysłał, i nie wysle, pewnie też jest zalogowany na forum i to czyta. Na atv jest pod takim samym loginem co na allegro.

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”