stuk podczas ruszania
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: stuk podczas ruszania
Możliwe że dlatego poleciał albo był źle założony.
Nasz kolega podczas wyjazdu 400 km pasek zmieniał 3 razy.
Tyle, że u niego jest cały czas "pełna" i nie ma mowy o docieraniu paska.
Ale po nauczce oddaje quada żeby ktoś mu ów pasek dotarł
Jego talerze w wariatorze wytarte są tylko na początku i na końcu, nie w połowie, nie w 3/4 tylko początek i koniec Taki to wariat.
Nasz kolega podczas wyjazdu 400 km pasek zmieniał 3 razy.
Tyle, że u niego jest cały czas "pełna" i nie ma mowy o docieraniu paska.
Ale po nauczce oddaje quada żeby ktoś mu ów pasek dotarł
Jego talerze w wariatorze wytarte są tylko na początku i na końcu, nie w połowie, nie w 3/4 tylko początek i koniec Taki to wariat.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Kiler
- Quad:: OUTLANDER 1000 xtp
- Imię: MARIUSZ
Z docieraniem to bywa różnie,ja nigdy nie docierałem i nie było problemów.Bardziej bym stawiał na to że zostało gdzieś trochę śmieci z poprzedniego paskai uzkodziły nowy.Napisz czy po wymianie wszystko było ok,czy quad nie ruszał na postoju lub czy nie było słychać czegoś dziwnego z CVT.Pasek w bombie można łatwo załatwić,jeśli jadąc asfaltem na długim dystansie dajesz pełnym gwizdkiem to musi strzelić.Ja w obecnym quadzie od nowości założyłem pasek od Mavericka i dobijam do 5000 km i narazie jest jak nowy, a ci co mieli okazje ze mną jeździć to wiedzą że lekko nie ma.
DIABLO TEAM ZGIERZ
Nie ma lekko oj nie ma, ale Ty Mariuszku wiesz jak używać biegów w bombie. Pasek pęka w 2 przypadkach - bardzo wysoka temperatura jazda z vmax przez dłuższy czas albo przypalenie paska podczas ruszania. Btw Mariusz do nas doszedł nowy xpt tylko mandarynkowy kolor
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
No właśnie coś słyszałem o tych mandarynkowych - to jakaś nowość kolorystyczna ?
Warto zakupić wskaźnik temperatury i wsadzić do CVT
Warto zakupić wskaźnik temperatury i wsadzić do CVT
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Kiler
Wiem wiem już rozmawiałem z Gagą a oglądałem go u Fistasia fajnie wygląda i kanapa jak w xxc.Też mam na niego chrapkę.Będzie zadowolony ten zawias dużo daje zresztą widziałeś nieraz jak pracuje,trzeba tylko sobie dostroić i się cieszyć z jazdy.Co do paska to tak jak piszesz trzeba wiedzieć jak jeździć i tyle.
DIABLO TEAM ZGIERZ
Tak nowość swietnie wyglada Rincona na szarym wyprzedził o 3 długości. Poza tym świetny sprzęt w sobotę ustawiamy zawias
Ozo Drapers Squad
koledzy jeszcze jedno pytanko w którym miejscu jest rozrusznik w can am bo kumpel nie może go namierzyć będę wdzięczny za wszelakie podpowiedzi
- Kiler
Między 2 cylindrem a skrzynią biegów,mocowany jest na jedną śrube.Trzeba zwalić całą przekładnie pasową,bo wychodzi tylko w tą strone.Natomiast śruba mocująca jest z drugiej strony,trzeba mieć długą przedłużkę do klucza i przez taką małą szpare dotrzeć do niej.
DIABLO TEAM ZGIERZ
dzięki za podpowiedź widzę że łatwo nie będzie go wymontować