Imprezy przeprawowe w Polsce - sezon 2007

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
Sycyl1970

Imprezy przeprawowe w Polsce - sezon 2007

Post autor: Sycyl1970 » czw 28 gru, 2006

Jak wygląda sprawa imprez przeprawowych w 2007 roku w Polsce? Sezon 2006 był dość obfity, ale przecież quadowców ciągle przybywa więc zapewne imprez też będzie więcej?
Czy wszystkie znane imprezy przeprawowe będą miały swoją kontynuację w 2007 roku (River Ride, Yamaha Cup, Mamry Challenge)?

A może są jacyś kolejni przeprawowi szaleńcy :), którzy podejmą się organizacji rajdów przeprawowych?

Na forum atvpolska powstał nawet jakiś temat: PRACE NAD STWORZENIEM REGULAMINU RAJDÓW PRZEPRAWOWYCH. Czyżby stowarzyszenie planowało wziąć pod swoje skrzydła imprezy przeprawowe w Polsce?

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » czw 28 gru, 2006

O wszystkich znanych mi imprezach piszę na tym forum.
Na pewno będzie kilka edycji zupełnie nowego rajdu Poland Trophy (którego bedę konsultantem).
Michał Mazurek wspominał że jedna edycja Mamy Challenge będzie na pewno , mam nadzieję że więcej , bo ten rajd jest kultowy.
Jak czas i obowiązki zawodowe pozwolą będę się starał kontynuować tradycję RR jako najlepszej i najcięższej imprezy przeprawowej w Polsce, ale nie mogę powiedzieć już dziś ile edycji uda mi się zrobić (czy wogole się uda)
Sądzę że ekipa Bartka Sołtysa podejmie się po raz kolejny organizacji YC , oni mają troszkę łatwiej mając za sobą tak bogatego i szczodrego sponsora.

Sledzę temat PRACE NAD STWORZENIEM REGULAMINU RAJDÓW PRZEPRAWOWYCH
z lekkim zażenowaniem... wypowiadają się wszyscy tylko nie ci , którzy takie rajdy tworzą i znają temat od podszewki...
Cóż samo ATV sobie zapracowało na taki klimat.
ATV Polska i rajdy przeprawowe? Nie do takich celów zostało powołane... i to o czym mówiłem od lat dopiero teraz zostało na siłę wywołane ze skutkiem... widocznym. Gdyby tematu nie poruszono byłoby to karygodnym zaniechaniem widząc ile osób interesuje się przeprawą a ile sportem. Coż zobaczymy ile i jakiej jakości rajdy przygotuje nam według swojego regulaminu ATV Polska.
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » wt 02 sty, 2007

Dodam tylko, iz SSQuad planuje dwie imprezy, jedna integracyjna, to bedzie juz trzecia w historii stowarzyszenia, oraz przeprawowo - turystyczno - zrecznosciowa - z nagrodami...

Cisnienia podobno nie bedzie, ale jak znam zycie samo sie wytworzy :)
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
sXat
Kontakt:

Post autor: sXat » wt 02 sty, 2007

tia pewnie cisnienia nie bedzie :)

na ostatniej jak widzialem opcje gonienia po telefon przez bagno to niezle sie dzialo :) z kazdej strony lecieli ;) hehehe jedni przez bagno po pas inni pare km do okola ;)

przy tak doskonalej atmosferze kazde cisnienie jest fajne :)
Jezdze z ssquadem ;)

BIG błoto

Post autor: BIG błoto » wt 02 sty, 2007

Mam nadzieje że w bieżącym roku imprez będzie przynajmniej tyle co w roku 2006.
Chociaż podobno rok 2006 był "NAJLEPSZY"
Błota nigdy zbyt wiele.

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » wt 02 sty, 2007

sXat:
tia pewnie cisnienia nie bedzie :)

na ostatniej jak widzialem opcje gonienia po telefon przez bagno to niezle sie dzialo :) z kazdej strony lecieli ;) hehehe jedni przez bagno po pas inni pare km do okola ;)

przy tak doskonalej atmosferze kazde cisnienie jest fajne :)
Tak albo że niby nie miałoby na czas, a później to jeden przez drugiego po kilka razy, żeby czasy lepsze wykręcić ;)

Ale fajnie było...
BIG błoto:
Mam nadzieje że w bieżącym roku imprez będzie przynajmniej tyle co w roku 2006.
Chociaż podobno rok 2006 był "NAJLEPSZY"
Masz rację był najlepszy, wystarczy zerknąć w galerię zdjęć z imprez przeprawowych na Quadzik.pl - 8 imprez przeprawowych na które przyjeżdżało 40-60 quadów, 1 integracyjno-terenowa, 1 sportowo-terenowa.
Na imprezach przeprawowych zaczęli pojawiać się nowi ludzie, dla których czasem był to początek przygody z quadami.

Mam nadzieję, że sezon 2007 będzie obfitował w jeszcze większą liczbę imprez, jeszcze bardziej dopracowanych i przemyślanych przez organizatorów, którzy mają już za sobą kilka imprez doświadczenia. Tak więc do zobaczenia na przeprawowym szlaku i uważajcie bo nigdy nie wiadomo, czy za górką, albo drzewkiem nie czają się quadziki z aparatem i kamerą :)
Ostatnio zmieniony pn 12 lut, 2007 przez Grzegorz Głowienka, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki co quadowa emeryturka :)

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » wt 02 sty, 2007

Osobiście uwazam, ze wlasnie najlepsza rzecza, ktora miala miejsce w 2006 roku, a zwlaszcza w jego koncowce to to,ze wkoncu pokazali sie nowi ludzie oraz to,ze nawet na dwoch imprezach w tym samym terminie potrafimy zebrac odpowiednia liczbe uczestnikow...
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 03 sty, 2007

Uczestników chcących sprawdzić się na trasie rajdów nie brakuje. Pozytywnym aspektem jest jak napisano "świeza krew" jedni przychodzą , inni odchodzą , ewoluują w kierunku innych dyscyplin - enduro , super moto , cros country. Jest to nad wyraz pozytywne i chyba wszyscy się z tego cieszą.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 03 sty, 2007

Chciałem jeszcze napisać o bolączkach i problemach organizatorów, ale się ugryzłem w palce by nie pisać "żali"....
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Max
Kontakt:

Post autor: Max » śr 03 sty, 2007

A kiedy mozna sie spodziewac RR? Bo na ten sie na dzien dzisiejszy najbardziej szykujemy ekipa z Łodzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”