Quadzik od 10,000 do 20,000zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
kamilop
Quad:: polaris sportsman 500
Imię: Kamil

Re: Quadzik do 20,000zł

Post autor: kamilop » wt 04 lis, 2014

A co powie kolega Ikar o kosztach eksploatacji rincona, jak z dostepnoscia czesci

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » wt 04 lis, 2014

Oczywiście ten egzemplarz nie jest idealny, przebieg ma na pewno wiekszy niz 1600mil, lekko przytarte camo, wytarte raczki, peknieta szybka licznika i porysowane mocno czarne plastiki. Jeżeli byś sprawdził go z kimś kto na Rinconach się zna pewnie dałoby się zweryfikować jego stan. Ma dobre opony, osłonny spodu i wyciagarke....
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » wt 04 lis, 2014

U mnie wyglądało to tak przez 6000 km :
- oleje + filtr co 800 km
- 2x łożysko
- 2x sworzeń
- uszczelniacz dyfra
- klocki po ponad 10 k oryginał - niedawno wymieniłem tył z przodu jeszcze 30% zostało
- manszeta - moja wina
- wypada zmienić łożysko kolumny kierowniczej
- parę tulejek w wahaczach

Co do części są - ale nie są potrzebne :)

Co do konkretnego egzemplarza - camo nie wytarte prawie wcale - w Rinconach łatwo schodzi przy zbyt bliskim traktowaniu karcherem, plastiki czarne rysują się mocno ale są bardzo miękkie, opony ITP XTR bardzo ciężkie - mogą być luzy w zawieszeniu, z przebiegiem bym polemizował - moim zdaniem jest to możliwe, oryginalne rączki są w Rinconach bardzo miękkie łatwo się wycierają, dodatkowo wydaje mi się że nowy wydech i brak klapki zakrywającej aku, pęknięta obudowa licznika. Z przodu w coś przywalił :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
DKfan

O i dobrze jak się wypowiedział ktoś kto użytkuje bo ja co do zużycia mogę abstrahować tylko na podstawie mojego quada.
Ale co do opon to się nie zgodzę to może być tylko Mud Lite ale chyba bardziej Mud Lite XL a to raczej lekkie opony.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Ikar

Z oponami masz rację - pomieszały mi się nazwy - bądź co bądź rozmiar na oko 27" więc guma na pewno cięższa sztywniejsza i mniej przyjazna zawieszeniu niż np taki AT czy BH 2.0
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
DKfan

26' jest zna zdjęciu :-)
Ale mniejsza o to, dobra nie zużyta guma, która posłuży. Na następną można wybrać BH2.0 które z resztą trudno dostać albo AT, albo BH1 25 które ja mam i bardzo sobie chwalę w zależności od stylu jazdy.

Ale to dyskusja o gumach a ważniejsza jest cała reszta i Twoja opinia oraz pomysł na quada kolegi Kamila
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Ikar

Święta prawda :) Pytaj o co chcesz Rincona znam dosyć dobrze :)
Ozo Drapers Squad

kamilop
Quad:: polaris sportsman 500
Imię: Kamil

Post autor: kamilop » wt 04 lis, 2014

Czy wedlug was warto za to zapłacic 20tys? Czy lepiej poczekac i poszukac czegos lepszego? Chyba jednak zrezygnuje z cf moto i kupie cos firmowego. Coraz wiekszy metlik w głowie :)

Awatar użytkownika
Ikar

Skąd jesteś kolego ?
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » wt 04 lis, 2014

kamilop pisze:dobrze wiedziec :)
darmowa porada podatkowa :D to dotyczy każdego samochodu osobowego wykorzystanego do celów działalności gospodarczej, zmiana przepisów od 1 kwietnia 2014

ja nie namawiam Cię na CF Moto bo dwóch kolegów wzieło Cię w obroty :) zresztą ...co prawda to prawda, ja 500 bym nie kupił ale ja mam inne oczekiwania :) z tych samych względów nie kupię Hondy pomimo że jest niezawodna i że był to mój pierwszy quad z którym miałem do czynienie

w dodatku nie mam pewności co do Twoich oczekiwań :)

CF to też marka :) tyle się przyczepię...
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”