KONTROLKA CVT
KONTROLKA CVT
MAM KAWASAKI 2013 ROK 1600 KM PRZEBIEGU I ZAPALIŁA MI SIE CZERWONA KONTROLKA CVT , JAKI MOŻE BYĆ TEGO POWÓD . SŁYSZAŁEM ŻE MOŻE BYĆ TO PASEK NAPĘDOWY , JEŻELI TAK CZY JEST TO DUŻY PROBLEM ŻEBY GO ZMIENIĆ,
POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ
POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Re: KONTROLKA CVT
Jeśli nie stracił na mocy to paska nie trzeba wymieniać, kontrolka się zapala po 100 mth i trzeba ją skasować to jest informacja aby użytkownik sprawdzał co jakiś czas stan paska procedura gdzieś powinna być na forum, to jest dosłownie 3 minuty roboty, kontrolka też zapali ci się jeśli pasek jest za luźny i przełączy przełącznik w pokrywie cvt ,ale wtedy tracisz na mocy.
Dzięki za informacje , a wiesz może jak zrobić żeby kontrolka zgasła ?
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Pod kanapą masz wolną wtyczke bodaj 3-pinową pasującą do innej wpiętej wtyczki.
Jesli dobrze pamiętam, to przepinasz wtyczki, zapłon na 5 sekund, przepinasz i ok.
Jesli dobrze pamiętam, to przepinasz wtyczki, zapłon na 5 sekund, przepinasz i ok.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Pod kanapą masz wolną wtyczke bodaj 3-pinową pasującą do innej wpiętej wtyczki.
Poszukaj na YT flmów pt. kasowanie inspekcji kawasaki Bruteforce. Jest tego trochę i w bardzo obrazowy sposób pokazane. I nie czekaj zbyt długo tylko skasuj to bo od zaświecenia się kontrolki masz określoną liczbę km do zrobienia i włącza się ograniczenie mocy (oczywiście w najmniej oczekiwanym momencie)
Dziękuje bardzo za pomoc Panowie .
Mam jeszcze jedno pytanie czy przy 1600 km przebiegu należy coś sprawdzić , wymienić na coś zwrócić uwagę ?
Mam jeszcze jedno pytanie czy przy 1600 km przebiegu należy coś sprawdzić , wymienić na coś zwrócić uwagę ?
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Wymienić oleje, silnik ,dyfry, stan paska sprawdzić, luzy zaworowe jeśli to jest nowy quad potem co 2500 km, dobrze by było sprawdzić czy nie ma luzów na wahaczach i nie wiem jak w tym modelu , ale przesmarować zawieszenie
Dzięki jarecki13 za poradę.
Właśnie ostatnio zaczeło mi skrzypić zawieszenie , może wiesz gdzie trzeba smarować ?
A co do wykasowanie błędu to ja niestety nie mam kontrolki BELT tylko CVT po prawej stronie i nie ma u mnie szarej kostki jak na filmikach
Właśnie ostatnio zaczeło mi skrzypić zawieszenie , może wiesz gdzie trzeba smarować ?
A co do wykasowanie błędu to ja niestety nie mam kontrolki BELT tylko CVT po prawej stronie i nie ma u mnie szarej kostki jak na filmikach