POMOCY- wybieramy quada do 16,000 zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: POMOCY- wybieramy quada do 16,000 zł

Post autor: DKfan » śr 09 lip, 2014

oolsztyniak pisze:Ale Ty Jacek pier.....
Ja również Cię bardzo lubię.
oolsztyniak pisze: Widać, że CF od pierwszego właściciela i co chcesz dokumentować skoro silnik na gwarancji wymieniali - chyba serwis jest tu jasnością :?:
Ja nie widzę jasno że od pierwszego właściciela dla tego podsuwam kupującemu takie zagadnienie, ma kupić bo Ty mówisz kup? Powiedz że to Twój kolega, ręczysz za niego i można brać w ciemno, ale jeżeli tak nie jest to powinien takiej informacji zasięgnąć, jest to element i negocjacji.
oolsztyniak pisze: Proszę wymień te usterki, które nękają X8?
Łukasz wejdź sobie na forum CF i będziesz wiedział, ale chyba wiesz bo często tam gościsz. Nie róbmy z X8 promu kosmicznego. Sprzęt jak za tą cenę jest super ale też nie jest bezawaryjny. Przegrzewanko, problemy z hamulcami i ich odpowietrzeniem, wyciek z pod pompy wody z silnikami co było sam napisałeś. Jest trochę tego, poprawiają ale do jakości Hondy to jeszcze im daleko.
oolsztyniak pisze: Jeśli dla Ciebie prestiż jest o wiele niższy X8 z 12 roku od Can Ama z 2007 roku z niewiadomego pochodzenia i niewiadomego źródła handlarza to sorry ale gadasz bzdury.
De gustibus est non disputandum. Są osoby dla których się liczy marka. Wolą 10 letnie Audi niż 5 letniego Hyundaia i nie oszukujmy się ale przy odsprzedaży łatwiej się sprzeda Can-Ama. Więc bzdur nie gadam tylko Ty masz inne zdanie. Ty byś kupił X8 ale na rynku decydują klienci o prestiżu.
oolsztyniak pisze: Nie wiem co masz na myśli mówiąc o dedykowanych elementach do tuningu :?:
Przybliżysz mi temat :?:
Pokaż mi gdzie bez problemu kupisz dedykowane do X8 zawieszenie Fox, Elka, wydechy HMF, Muzzy , Spręzyny EPI, Highlift, zestawy tuningowych sprzęgieł, itp.
oolsztyniak pisze: Nawet jeśli masz kogoś od Can Amów a tu na talerzu masz podane prawie nowe X8 z pewnego źródła to ja bym nie wymyślał i dogadywał się o CF'kę.
Przez te dwa lata co kolega CF'kę ma na pewno zostało poprawione wszystko co być powinno.
Gdybyś czytał uważnie od początku a nie dostawał furii jak ktoś pisze że CF się psuje i ma mniejszy prestiż od Can-ama to być wyczytał że od początku zalecałem ostrożność w stosunku do tego Outa podając te argumenty , które Ty powtórzyłeś, zauważyłbyś też że w poprzednim poście napisałem że X8 będzie raczej lepszym wyborem.
Pzdr.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

szwejasek
Imię: Sławek

Post autor: szwejasek » śr 09 lip, 2014

Handlarz mówi, że historia canama jest mu znana. Rama jest wzmocniona od początku do środka pojazdu.
Bardziej chyba przemawia za mną outlander.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » śr 09 lip, 2014

Oj tam, handlarz to Ci powie wszystko co chcesz usłyszeć więc podchodź do tego z dużą rezerwą, rama może być powzmacniana dla tego bo była już popękana. Kwestia jak to zostało zrobione. Emocjonalnie też byłbym bardziej za Can-Amem, mocniejszy silnik z lepiej posadowionym momentem obrotowym, lepsze mniej łamiące się plastiki, lepsza oferta zamienników i legenda marki. Ale też tak naprawdę ma już trochę przygód za sobą to jest takie 50/50 albo będzie ok albo nie.
Jeżeli chodzi o X8 więcej wskazuje na to że sprzęt jest zadbany i mniej zjeżdżony. CF też jest bardzo mocny i świetnie sprawdzi się w turystyce dla 2 osób, z ciekawych rzeczy ma gazowe amortyzatory z regulacją odbicia.
Wejdz na temat o CF-kach i poczytaj trochę, może się przekonasz.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
woodek
Quad:: KQ450
Imię: Łukasz

Post autor: woodek » śr 09 lip, 2014

Can amy odpuść jeśli nie masz kogoś kto się na nich dobrze zna. Generalnie na nie się nie patrzy jak nie masz budżetu większego niż 25 tys. Poniżej tej sumy prawdopodobieństwo kupienia skarbonki jest ogromne.

Masz 'pewną' forumową X8 za rozsądne pieniądze. Quad spełnia większość Twoich wymagań. Możesz wyświetlić sobie posty użytkownika alfadraw i znajdziesz filmy z tym quadem i poznasz trochę historii tej maszyny. Im dłużej się zastanawiasz, tym większe prawdopodobieństwo że ktoś ci go sprzątnie sprzed nosa, ponieważ nie ma innych X8 w tych pieniądzach na allegro ;)

Jeśli natomiast jesteś w stanie zrezygnować z long'a i zmieścicie się na małej kanapie to szukaj dalej.

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » śr 09 lip, 2014

Jeśli ta CFka miała jednego właściciela, z którym sie dogadzasz, co i jak z quadem ,to cena nie jest taka wielka, gwarancje i naprawy CF widziałem będąc w Olsztynie 2 tygodnie temu, maszyna wróciła z serwisu i był problem z grzaniem sie. Jle ten quad ma w końcu przebiegu, bo zero to chyba nie.
Co do oczkiwań założyciela tematu, to napewno to spora maszyna, ale i niestety sporo waży i przelicznik mocy do wagi nie jest już taki super. pojazd ciężki i warto mieć wyciągarke w terenie, bo sam tego niewytachasz jak wpadniesz gdzieś.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » śr 09 lip, 2014

ej Robert, Robert - chyba się nagrzałeś a nie CFka :P
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl