Jak zadbać o akumulator w Quadzie?
Zima w końcu się skończyła. Sprawdziłeś już akumulator w quadzie? Być może wymaga naładowania, albo wymiany na nowy. W najnowszym wydaniu Quadzika (24) 1/2013, który będzie dostępny w sprzedaży od 24.04.2013 przetestowaliśmy ładowarkę Oxford Maximiser 3800, która podpowie, czy Twój akumulator jeszcze do czegoś się nadaje i w razie potrzeby, naładuje go.
A wy z jakich ładowarek korzystacie, ile wytrzymują akumulatory w waszych quadach?
Info Sklep Quadzik.pl: W naszym quadzikowym sklepie dostępne są Akumulatory do quada w różnych pojemnościach
Akumulator do quada
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Re: Akumulator do quada
A ja mam takie pytanie bo nie moge nic znaleźć w książce na ten temat..
Mam Quada raptor 350 i jak po stoi kilka dni moze tydzien to akumulator jest rozladowany czy to normalne czy gdzieś mi ucieka prad ?
Drugie pytanie to jakie powinno byc napiecie ? Bo mam ok 13 a powinno byc chyba w granicach 14 ? może mam słabe ładowanie ?
I trzecie pytanie czy jest szansa żeby założyć sobie jakieś odcięcie "hebel" ?
Prosiłbym o pomoc w tym względzie i z gory dziękuje.
Jeśli nie ten dział to przepraszam.
Mam Quada raptor 350 i jak po stoi kilka dni moze tydzien to akumulator jest rozladowany czy to normalne czy gdzieś mi ucieka prad ?
Drugie pytanie to jakie powinno byc napiecie ? Bo mam ok 13 a powinno byc chyba w granicach 14 ? może mam słabe ładowanie ?
I trzecie pytanie czy jest szansa żeby założyć sobie jakieś odcięcie "hebel" ?
Prosiłbym o pomoc w tym względzie i z gory dziękuje.
Jeśli nie ten dział to przepraszam.
ktoś w ogóle potrafi tu coś pomóc nie wiem nikt nie zagląda na to forum czy co bo nie można za bardzo uzyskać jakiś odpowiedzi...
Może po prostu akumulator już zakończył swój żywot i czas na nowy ? .
Tak miałem w busie po nocy aku rozładowane do wymiany ogolnie aku długo trzymał bo miał około 6 lat.
Hebel zawsze możesz sobie założyć na kabel plusowy a gdzie to zamontujesz to twoja sprawa
Tak miałem w busie po nocy aku rozładowane do wymiany ogolnie aku długo trzymał bo miał około 6 lat.
Hebel zawsze możesz sobie założyć na kabel plusowy a gdzie to zamontujesz to twoja sprawa