problem cectek
-
- Quad:: Cectek quadrift
- Imię: Rafał
problem cectek
Witam wszystkich jestem posiadaczem quadrifta ,wczoraj pojawił się problem a mianowicie,od jakiegoś czasu zaczeła mrygać kontrolka od checkengine .Nie byłem z tym problemem w serwisie bo jak się próbowałem podpytać to oni nie wiedzą bo nie widzieli jeszcze takiego quada i takie tam,wiec dałem sobie spokój. Od czasu do czasu na wolnych obrotach falował ale to zanikało ,pojawiał się nieraz problem z gaśnięciem na skrzyżowaniu jak czekałem na światło. teraz od miesiąca palił się non stop check i zapalił się tak samo zblokowany dyfer na wyświetlaczu.No i teraz do sedna sprawy wczoraj pojechałem na stacje zatankowałem quada i chcąc go odpalić nie dałem rady (rozleciał się akumulator choć miał tylko rok) więc chcąc nie chcąc odpaliłem go z kabli od samochodu w celu szybkiego powrotu do domu .Praktycznie pod samym domem zrobła się choinka na wyświetlaczu pomrygało obrotomierz zatrzymał się na 4 tyś i quad zgasł .Dopchałem maszynę do garażu i tam pozostawiłem ,pojechałem do sklepu w celu zakupu nowego akumulatora.Podłączyłem aku i okazało się że przepalił się bezpiecznik od stacyjki ,wymieniłem .Po odpaleniu działają tylko wskaźniki z przebiegiem a obrotomierz się nie świeci i stoi na tych 4 tyś ,silnik chodzi ale nie koniecznie.Falują obroty nagle wzrastają i się utrzymują przez jakiś czas i spadają i gaśnie .Sprawdziłem napięcie przy odpalonym silniku i pokazuje bez oświetlenia 17,8v a jak zapale światła to 13,4v .I teraz pytanie regulator się rozleciał czy co .Może znacie jakiegoś fachowaca z Łodzi lub okolic POZDRAWIAM
-
- Quad:: Cectek quadrift
- Imię: Rafał
Re: problem cectek
Czyli na tym forum sie niczego nie dowiem
masz info na pw
powodzenia
powodzenia
-
- Quad:: Cectek
Cześć!
Pochwal się kolego co rozwiązało problem.
Mnie od wczoraj falują obroty. Quad jeździ bez zarzutów, ale na wolnych faluje pomiędzy 1500-2000. Jak wiadomo lipa, bo biegu nie wkleszczę.
Od czego zacząć? Wyczyścić przepustnicę? Czujnik położenia przepustnicy?
Sonda lambda padła?
Dzięki za info
Pozdrawiam!
Pochwal się kolego co rozwiązało problem.
Mnie od wczoraj falują obroty. Quad jeździ bez zarzutów, ale na wolnych faluje pomiędzy 1500-2000. Jak wiadomo lipa, bo biegu nie wkleszczę.
Od czego zacząć? Wyczyścić przepustnicę? Czujnik położenia przepustnicy?
Sonda lambda padła?
Dzięki za info
Pozdrawiam!
-
- Quad:: quadrift
krućce całe?...lewego powietrza nie łapie?...
-
- Quad:: quadrift
jeśli ktoś będzie potrzebował mam instrukcję Fehlersuche Einspritzung (Rozwiązywanie problemów wtrysku)