CST Arbuzz

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: CST Arbuzz

Post autor: DKfan » czw 12 cze, 2014

Ikar pisze: Co do Elki, osobiście wolałbym chyba dołożyć 600$ i mieć Stage 3. Inna sprawa czy nie zastanawiałeś się nad inną marką - np. foxy - do Rincona nie produkują, ale może do kini się znajdzie. Różnica między zawiechą zywkłą olejową, a gazową jest ogromna. Stage 3 możesz całkowicie ustawić pod siebie. Z 1 będziesz miał problem bo nie znajdziesz odpowiedniego ustawienia na to co chcesz tym quadem robić (tj błoto, wyprawy, szybkie cc) dodatkowo tak jak powiedział Daniel - będzie się grzało. Oczywiście będzie niebo lepiej niż w serii ale czy nie warto dorzucić $ albo tak jak wcześniej napisałem poszukać innego producenta. Fox ostatnio się ładnie podciągnął w produkcji zawiasów...
Niestety te 600$ już przekracza mój budżet, tzn chciałbym ale planuję też inne drobne modyfikacje. Nie sądzę również abym był w stanie wykorzystać możliwości tego zawieszenia, jeżeli tak jak mówicie między seryjnym zawieszeniem a stage 1 jest spora różnica to i tak będzie to dla mnie duża sprawa. Sprawdzałem ofertę Foxa i Ohlinsa i niestety nie mają zestawów dedykowanych dla KQ. Więc jeżeli nie pojawi się jakiś inny ciekawy pomysł to chyba zostanę przy Elce st1.
Ikar pisze: Co do testu - bardzo czekam na niego - ale patrząc na tę oponę przypominają mi się podróbki BH, a z tego co wiem żadna nie była warta swojej ceny. Arbuzzy moim zdaniem będą o niebo lepsze.
Pozdrawiam
Brakuje w naszym Quadziku takich testów np BH1 vs Abuzz vs A-track czy jak on tam sie nazywa.
Pzrecież jeżeli jest problem z wypożyczeniem opon to jest sporo forumowiczów z niedalekiej okolicy którzy pewnie na potrzeby testu udostępnią na chwilę swoje gumki.
Przydałoby sie takie urozmaicenie jak i mała relacja na temat CF czy innych ciekawych marek. O Accessie 700 coś było?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » czw 12 cze, 2014

Zmora1966 pisze:Generalnie środowisko CF jest jakoś marginalizowane... W ATV Polska tak skutecznie ze się stamtąd definitywnie wynieśliśmy.
Ja wyleciałem stamtąd za dział Honda - która aż sie roiła od relacji...

Dzisiaj poleciałbym jeszcze pewnie za dział CF Moto :bezradny: :bezradny: :bezradny:

Kiedy ma się quada , który tam pasuje np. can-am to można tam być . Jakaś Honda czy Ceefka to obecnie są dla wielu śmieci, w wiekszości wysmiewane przez grupę trzymającą tam władzę...

A Pani prezes od quadów bez quada ... hmmm to tak jak mechanik od quadów bez quada :)

Prezes, który na quadzie chyba sam jeszcze w zyciu nie jeździł to już żenada... Dlatego nas nigdy nie zrozumie... i odwrotnie :)

Cieszmy się , że po drugiej stronie mamy Prezesa Wszystkich Prezesów, Naczelnego, Wszechwładnego i Wszechwyrozumiałego Grzegorza :)

Kupujmy quadziki co wydanie w kioskach - podziekujmy mu, że mu sie chce ciągnąć ten wózek z nami na pokładzie :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:

:I love QUADZIK: :I love QUADZIK: :I love QUADZIK: :I love QUADZIK: :I love QUADZIK:
Ostatnio zmieniony czw 12 cze, 2014 przez Pingwin Legnica, łącznie zmieniany 1 raz.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Ikar pisze:Ja w sumie powoli chyba też się łapię :D też poleciałem za nic
:bezradny: :bezradny: :bezradny: :bezradny: :bezradny:
Zmora1966 pisze: Importer powinien postawić pomniki Danielowi - bo to jedyny dealer który choć swoją wiedzą wspiera środowisko CFkowiczów. Daniel masz fajnie okolice - może zrób zjazd CFek, ja się piszę na 100% a i mogę pomóc w organizacji.
Niech importer ruszy tyłek i portfel i impreza zrobiona :) jest teren, możliwości i chęci. Bez jednak wsparcia finansowego imprezy nic z tego nie wyjdzie. Sam nie ogarnę.

U mnie dla naszych klientów z serwisu co najmniej dwa razy w roku są robione imprezy. Może nie jakiś wielki budżet ale choć w ten sposób jestem w stanie im podziekować i zachęcić do dalszego quadowania :)

ostatnia to dzień dziecka - zupełnie za free, bez wpisowego, na koszt serwisu, w którym jak by nie było - zostawia sie co nie co ;)

link poniżej :
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

DKfan

tutaj masz kinga na altraku i felgach itp, klient przyjedzie niebawem i zadecyduje czy załozy dystanse, myślę, że przy tych felgach 3 cm będzie akurat :

Obrazek

Obrazek
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » czw 12 cze, 2014

Chodziło Pingwinku drogi o to że wyleciałem z tamtego forum w sumie za nic podobnie tak jak Ty - no u Ciebie był oczywiście dużo większy wkład "informacyjny".

Co nie zmienia faktu, że to forum przez moje 8 lat zainteresowania tematem quadów powoli powoli upada - zarówno poziom jak i brak wiedzy, wraz z paroma osobami odeszło sporo materiału.

Ale nie ma co marudzić wszystko jest tutaj, a to co było dokonało się na własne życzenie osób kierujących tamtym forum.

No i oczywiście również zachęcam do comiesięcznego kupowania quadzika :)
:I love QUADZIK: :I love QUADZIK: :I love QUADZIK: :I love QUADZIK:
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » czw 12 cze, 2014

Pingwin dziękuje za konsultacje widzę że King taki jak mój czarny, dokładnie takie same felgi planuje w czarnym kolorku. Założę na początek dystans 30mm, chociaż mam możliwość sprawdzenia jak to będzie z 45mm bo mam takie na Kymco z tyłu które teraz przygotowuję do sprzedaży więc stoi rozebrane i nie jeździ. Zanim więc nie znajdzie kupca mogę przetestować te szersze.
Nadal mam okropny niedowład decyzyjny Alltrack vs Abuzz obie opony w rozmiarze 25'.
Szkoda że nie mieszkam bliżej Legnicy to bym się załapywał na te Twoje imprezy :-p
W naszym zakątku też są ludzie którzy starają się coś zrobić dla środowiska quadowego. Niestety nie ma osoby inicjatywnej reprezentującej jakiegoś dealera jak Daniel, wszyscy niestety po cichu dzióbią w swoich firmach i na więcej brak im siły. W mazowieckim promocja CF lezy tak że aż jej nei widać. Jako pierwszego poważniejszego quada chciałem kupić CF500, w Muddy tak mnie zachęcili że kupiłem moje Kymco. Chyba każdy tak robi gdy usłyszałem w grudniu żeby o quady popytać w marcu-kwietniu to się popukałem w czoło, efekt tego jest taki że w naszej okolicy nie ma chyba nikogo z X8 a Cf500 kojarzę jedną.
Jeżeli chodzi zaś o organizowanie środowiska quadowego/offroadowego to dużo dobrego powiedzieć mogę o Damianie Ładze, naprawdę stara się rozwijać swój interes ale przy tym kreowac pozytywny wizerunek naszego hobby wśród szeroko pojętego społeczeństwa. W minioną sobotę zorganizowaliśmy sie i kilku z nas woziło dzieciaki na pikniku policji rzecznej w Warszawie. Może niektórzy z was kojarzą jakieś zdjęcia z FB. Kurka ale tych dzieciaków się przewinęło, jeździłem z jedną małą przerwą 6h i mam wrażenie że przewiozłem ich z 50 albo i lepiej. Fajn ie było patzreć na ich radochę.
Oczywiście osoby które dość mocno się angażują a które znacie to Adam i Jaro no ale oni nie są związani i biznesem quadowym.

Tak czy inaczej, mimo że u nas stolyca, wydawało by się że potencjał jest wyjątkowo duży, nikt jednak nie pcha się do promocji sprzętu, prób zainteresowania ludzi tym hobby. A potencjał jest ogromy, gdy u mnie parkuje Kinga czy Kymco pod Marcpolem czy innym Lidlem to jeszcze mi się nie zdarzyło abym nie był indagowany przynajmniej przez jedną zainteresowaną osobę.
Mam wrażenie że wszystko co tyczy quadów jest trochę inną rzeczywistością, jakby świat po drugiej stronie lustra, prawa rynku i mechanizmy gospodarcze w nim nie działają. Ale też spotyka się zupełnie innych ludzi.
Szkoda tylko właśnie że ten gatunek ludzi nie znalazł się w ATV PL.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pt 13 cze, 2014

Ikar pisze:Chodziło Pingwinku drogi o to że wyleciałem z tamtego forum w sumie za nic podobnie tak jak Ty - no u Ciebie był oczywiście dużo większy wkład "informacyjny"
No to ja mam lepiej od Was bo chociaż wiem za co :-D
3 min po zarejestrowaniu się to pod moim nikiem pojawił się napis "zbanowany" :lol:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » sob 14 cze, 2014

Ikar pisze:Chodziło Pingwinku drogi o to że wyleciałem z tamtego forum w sumie za nic podobnie tak jak Ty - no u Ciebie był oczywiście dużo większy wkład "informacyjny"
Ja jak Łukasz wiem za co... bo mam korespondencję - inna sprawa czy za to powinienem być zbanowany ... ale mam to gdzieś.

Jak to Daniel napisał - Prezes'ka która nie jeździ Quadem... plus oraz jedynie słuszna grupa marek trzymająca władzę :)....
To tylko strata dla tamtego forum. Jak zaglądam tam przy okazji Bunkrów to właściwie nie ma co tam czytać.

Co do Quadzika! Kupuje i prenumeruje, ale nie jestem bezkrytyczny - taką mam naturę :) Zawsze dostrzegam plusy i minusy i nie boję się o nich mówić (za to jedni mnie lubią inni nienawidzą...a żona próbuje niezmiennie wbić mi do mojej łysej głowy ugryź się w język zanim coś powiesz... - nie ma szans :twisted:

Daniel, właśnie obserwjąc twoją ostatnią aktywność z dzieciakami na Fb podsunąłeś mi pomysł żebyś coś zorganizował :)

Ja nie chcę żebyś się wykosztowywał :) Myślę że jesteśmy zdrowo zakręceni iż tak jak na Bunkry z chęcią się złożymy żeby się spotkać a Ty możesz skorzystać na reklamie w środowisku a może się uda coś wymyślić szerzej - pytanie czy chcesz... a resztę już spróbujemy obgadać :)
Jakoś tak czuje że Grzesiek "Quadzik", może QB i jeszcze kilka osób z chęcią w to wejdzie. Ja mogę rozeznać sprawę w firmie :) wiem że mamy tam w Legnicy coś więc też może będą zainteresowani wejściem akcję :)
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » sob 14 cze, 2014

Widzisz zrobienie tak duzej imprezy wymaga szeregu działań i finansów. Teren musi byc w 100% legalny, jezeli beda jakieś elementy sportowe potrzebne jest zabezpieczenie medyczne.
Robiac imprezę ogolnopolska nie można isc na żywioł. Kiedy zapraszam tylko znskomych, bez ogłoszeń to mozna to podciągnąć pod spotkanie a nie imprezę.
Niestety w przypadku kiedy robi sie cos, gdzie zaprasza sie ludzi z Polski, obcych i komuś cos sie stanie, odpowiedzialnosc spada na organizatora i wtedy wszystkie fuszerki i "iscie na żywioł"moze skonczyc sie krymimalem...

Dlatego tez musi wszystko zagrać. Tereny, ktore mamy w 90 % sa nieosiagalne na tego typu imprezę. Na szczęście są inne, rownie fajne i dostepne po wniesieniu oplaty wlascicielom. Co innego jest przelot 5 quadow a co innego 40 sztuk.

Cieszcie sie, ze na bunkrach nie mieliście jakiegoś powaznego wypadku bo wasz orgazizator mialby olbrzymie klopoty, lacznie nawet z kryminalem. Rodzina poszkodowanego czy adwokaci nie mamają pasji do offroadu :(
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » sob 14 cze, 2014

Zmora1966 pisze:a żona próbuje niezmiennie wbić mi do mojej łysej głowy ugryź się w język zanim coś powiesz... - nie ma szans :twisted:
Córa podobno też :-D ;-) :lol:
Pingwin Legnica pisze:
Cieszcie sie, ze na bunkrach nie mieliście jakiegoś powaznego wypadku bo wasz orgazizator mialby olbrzymie klopoty, lacznie nawet z kryminalem. Rodzina poszkodowanego czy adwokaci nie mamają pasji do offroadu :(
Tylko tu była taka różnica iż nie było na tej wyprawie organizatora :bezradny:
Przypadkiem spotkaliśmy się w jednym miejscu o tym samym czasie :bezradny:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”