Kamerka

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: Kamerka

Post autor: Pingwin Legnica » ndz 08 cze, 2014

Z autopsji :

Żeby włączyć contura : nie zatrzymujesz sie na drodze pstryk właczona (mniej niż sekunda), pstryk wyłaczona i tak w kółko przez dwa (DWA) długie dni na okrągło !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jak coś widzisz na drodze, w sekundę już to nagrywasz, świetne ujęcie :aparat: :aparat: :aparat: nic nie czekasz, nie kombinujesz bo ujęcie ucieknie bedzie d***...

Żeby właczyć go pro trzeba coś przytrzymać chwilę - niebezpieczeństwo na drodze (a jak są góry i urwiska - zapomnij że coś właczysz) kiedy coś tam zaskoczy możesz wcisnąć przycisk od nagrywania... ręka wciąż nie na kierownicy... tymczasem czas na dobre ujecie mija, zwierzaczek kryje sie w zaroślach... kamerka nagrywa pustkę... znowu procedura wyłaczenia...

jak zostawiisz ja w stanie "stand by" - moment rozładowana i co wtedy?

rozbiórka, wyciaganie nowej baterii, stara hmm gdzie by ją dać? trzeba by skrzynkę otworzyć... , a nowa ?... hmmm... gdzie ona jest... może w torbie? minuty mijają... reszta ekipy już wraca poddenerwowana czy Ci sie cos nie stało...

po 4 powrocie grupy , sorry czwartej wymianie baterii - wszyscy maja dość !!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

koło domu można się w to bawić ale na wyprawie gdzie czasem trzeba zrobić nawet 300 km czy 400 km dziennie w obcym terenie - bardzo męczące psychicznie...

aaa zapomniał bym - idziemy spać, co drugi dzień ładujemy conturka przez godzinkę i gotowe podczas kolacji naładowana kamerka i komórka , nasz kolega w nocy sie budzi i przekłada akumulatorki, i przekłada... nie współczuje mu, niech ma nauczkę a mówiliśmy...

ostatnie dni juz nie filmował miał dość ;) ;) ;) ;)

chyba, że kolega miał jakąś podróbę ?

pewnie się nie znam ale ja sobie tego wynalazku nie kupię ,
kamera outdoorowa ma być szybka we właczeniu i mieć przyzwoitą baterię. Dzisiaj kupując aparat cyfrowy zwraca się uwagę na szybkość odpalenia i na baterię :) a to nie wiem kto wymyslił...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » ndz 08 cze, 2014

No niestety, żeby Go Pro zaczęła nagrywać trzeba wcisnąć dwa guziki - włączenie i nagrywanie o ile coś nie przeskoczy ;-)
Bateria jest do bani i nie ma znaczenia czy oryginał czy nie.

Nadrabia jakością nagrywania, która bądź co bądź powala na kolana.

Kwestia przyzwyczajenia z tym przekładaniem baterii i włączaniem, jest to może jakieś upierdliwe ale nie uważam, żeby był to jakiś ogromny problem ;-)
Uchwytów bez liku, na kierownicę, na kas, na nartę, szelki, do samochodu, na szybę, statyw, na maskę, teleskopowy wysięgnik - możliwości montażu raczej nieograniczone :)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » ndz 08 cze, 2014

aaa i jeszcze jedno - od tego grzebania sie w końcu uchwyt przestawi i w domu okaże się , że mamy piekne nagranie...

nagranie kasku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

w conturze nie ma możliwości przestawienia się :)

jakośc przyznam, że jest lepsza niż w Conturze ale nie jakaś przepaść, niewiele lepsza

ja swoja i tak ustawiam zawsze na 720p nie na 1080 bo nie ma sensu, kiedy idzie do YT, który i tak obcina masakrycznie jakośc nagrania... klatki mam 25 lub 24 i wystarcza

uważam też że za taki worek jak za Go Pro mpieniędzy można kupić do ręki wypasiona kamerkę tj. prawdziwą kamerę a nie rybie oko ( to się tyczy wszystkich kamer z mikro obiektywem)

a jeżeli ktoś szuka juz czegoś co nagrywa najlepiej to proponuje AS100V Sonego, widziałem w realu jak działa... jest MEGA
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

Awatar użytkownika
Bilu.
Quad:: Arctic Cat 700, XTP 1000 2016
Imię: Krzysiek

Post autor: Bilu. » śr 11 cze, 2014

dobry temat, na czasie ;)
dwa dni bawiłem się 3+ black, faktycznie to włączanie to jakaś pomyłka... aku też...
w sklepie tylko widziałem AS100 od sonego, a contura w ogóle nie miałem w ręce, ale widzę że każdy w miarę zadowolony ;)
Jak długo w AS100 może trzymać aku?

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » śr 11 cze, 2014

Contura ma Lejek u Ciebie.

Sony jest u nas w grupie krótko i jeszcze właściciel nie sprawdził do końca.

W conturze przy normalnym filmowaniu bateria trzyma 2 dni.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » czw 12 cze, 2014

Pingwin Legnica pisze: W conturze przy normalnym filmowaniu bateria trzyma 2 dni.
:shock:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Dwayne
Quad:: Kymco kxr 250, TGB Target 525, Kymco MXU 500irs
Imię: szymon

Post autor: Dwayne » czw 12 cze, 2014

Tzn. To jaką polecacie kamerkę, chodzi mi o taką by wytrzymała przynajmniej 2 godz.
Chce że by była jakaś dobra, najlepiej jakaś firmowa, z nagrywaniem HD.

Awatar użytkownika
Bilu.

Post autor: Bilu. » pn 16 cze, 2014

Pingwin Legnica pisze:Contura ma Lejek u Ciebie.
Wczoraj testowaliśmy ;) Widziałem że chłopaki z Conturem nie mieli żadnego problemu z włączaniem.

Nie mam jeszcze ciśnienia, ale obserwuje sony... jest w obudowie jej się przez to nie rysuje szkło.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » pn 16 cze, 2014

na contura też jest obudowa , jak ktoś chce to można ją uzywać :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Awatar użytkownika
Bilu.

Post autor: Bilu. » pn 16 cze, 2014

A ma ktoś może Garmina Virb? GPS są dobre, a jak z tymi nowymi kamerami?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”