Kamerka
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Kamerka
Z autopsji :
Żeby włączyć contura : nie zatrzymujesz sie na drodze pstryk właczona (mniej niż sekunda), pstryk wyłaczona i tak w kółko przez dwa (DWA) długie dni na okrągło !!!
jak coś widzisz na drodze, w sekundę już to nagrywasz, świetne ujęcie nic nie czekasz, nie kombinujesz bo ujęcie ucieknie bedzie d***...
Żeby właczyć go pro trzeba coś przytrzymać chwilę - niebezpieczeństwo na drodze (a jak są góry i urwiska - zapomnij że coś właczysz) kiedy coś tam zaskoczy możesz wcisnąć przycisk od nagrywania... ręka wciąż nie na kierownicy... tymczasem czas na dobre ujecie mija, zwierzaczek kryje sie w zaroślach... kamerka nagrywa pustkę... znowu procedura wyłaczenia...
jak zostawiisz ja w stanie "stand by" - moment rozładowana i co wtedy?
rozbiórka, wyciaganie nowej baterii, stara hmm gdzie by ją dać? trzeba by skrzynkę otworzyć... , a nowa ?... hmmm... gdzie ona jest... może w torbie? minuty mijają... reszta ekipy już wraca poddenerwowana czy Ci sie cos nie stało...
po 4 powrocie grupy , sorry czwartej wymianie baterii - wszyscy maja dość !!!!
koło domu można się w to bawić ale na wyprawie gdzie czasem trzeba zrobić nawet 300 km czy 400 km dziennie w obcym terenie - bardzo męczące psychicznie...
aaa zapomniał bym - idziemy spać, co drugi dzień ładujemy conturka przez godzinkę i gotowe podczas kolacji naładowana kamerka i komórka , nasz kolega w nocy sie budzi i przekłada akumulatorki, i przekłada... nie współczuje mu, niech ma nauczkę a mówiliśmy...
ostatnie dni juz nie filmował miał dość
chyba, że kolega miał jakąś podróbę ?
pewnie się nie znam ale ja sobie tego wynalazku nie kupię ,
kamera outdoorowa ma być szybka we właczeniu i mieć przyzwoitą baterię. Dzisiaj kupując aparat cyfrowy zwraca się uwagę na szybkość odpalenia i na baterię a to nie wiem kto wymyslił...
Żeby włączyć contura : nie zatrzymujesz sie na drodze pstryk właczona (mniej niż sekunda), pstryk wyłaczona i tak w kółko przez dwa (DWA) długie dni na okrągło !!!
jak coś widzisz na drodze, w sekundę już to nagrywasz, świetne ujęcie nic nie czekasz, nie kombinujesz bo ujęcie ucieknie bedzie d***...
Żeby właczyć go pro trzeba coś przytrzymać chwilę - niebezpieczeństwo na drodze (a jak są góry i urwiska - zapomnij że coś właczysz) kiedy coś tam zaskoczy możesz wcisnąć przycisk od nagrywania... ręka wciąż nie na kierownicy... tymczasem czas na dobre ujecie mija, zwierzaczek kryje sie w zaroślach... kamerka nagrywa pustkę... znowu procedura wyłaczenia...
jak zostawiisz ja w stanie "stand by" - moment rozładowana i co wtedy?
rozbiórka, wyciaganie nowej baterii, stara hmm gdzie by ją dać? trzeba by skrzynkę otworzyć... , a nowa ?... hmmm... gdzie ona jest... może w torbie? minuty mijają... reszta ekipy już wraca poddenerwowana czy Ci sie cos nie stało...
po 4 powrocie grupy , sorry czwartej wymianie baterii - wszyscy maja dość !!!!
koło domu można się w to bawić ale na wyprawie gdzie czasem trzeba zrobić nawet 300 km czy 400 km dziennie w obcym terenie - bardzo męczące psychicznie...
aaa zapomniał bym - idziemy spać, co drugi dzień ładujemy conturka przez godzinkę i gotowe podczas kolacji naładowana kamerka i komórka , nasz kolega w nocy sie budzi i przekłada akumulatorki, i przekłada... nie współczuje mu, niech ma nauczkę a mówiliśmy...
ostatnie dni juz nie filmował miał dość
chyba, że kolega miał jakąś podróbę ?
pewnie się nie znam ale ja sobie tego wynalazku nie kupię ,
kamera outdoorowa ma być szybka we właczeniu i mieć przyzwoitą baterię. Dzisiaj kupując aparat cyfrowy zwraca się uwagę na szybkość odpalenia i na baterię a to nie wiem kto wymyslił...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
No niestety, żeby Go Pro zaczęła nagrywać trzeba wcisnąć dwa guziki - włączenie i nagrywanie o ile coś nie przeskoczy
Bateria jest do bani i nie ma znaczenia czy oryginał czy nie.
Nadrabia jakością nagrywania, która bądź co bądź powala na kolana.
Kwestia przyzwyczajenia z tym przekładaniem baterii i włączaniem, jest to może jakieś upierdliwe ale nie uważam, żeby był to jakiś ogromny problem
Uchwytów bez liku, na kierownicę, na kas, na nartę, szelki, do samochodu, na szybę, statyw, na maskę, teleskopowy wysięgnik - możliwości montażu raczej nieograniczone
Bateria jest do bani i nie ma znaczenia czy oryginał czy nie.
Nadrabia jakością nagrywania, która bądź co bądź powala na kolana.
Kwestia przyzwyczajenia z tym przekładaniem baterii i włączaniem, jest to może jakieś upierdliwe ale nie uważam, żeby był to jakiś ogromny problem
Uchwytów bez liku, na kierownicę, na kas, na nartę, szelki, do samochodu, na szybę, statyw, na maskę, teleskopowy wysięgnik - możliwości montażu raczej nieograniczone
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
aaa i jeszcze jedno - od tego grzebania sie w końcu uchwyt przestawi i w domu okaże się , że mamy piekne nagranie...
nagranie kasku
w conturze nie ma możliwości przestawienia się
jakośc przyznam, że jest lepsza niż w Conturze ale nie jakaś przepaść, niewiele lepsza
ja swoja i tak ustawiam zawsze na 720p nie na 1080 bo nie ma sensu, kiedy idzie do YT, który i tak obcina masakrycznie jakośc nagrania... klatki mam 25 lub 24 i wystarcza
uważam też że za taki worek jak za Go Pro mpieniędzy można kupić do ręki wypasiona kamerkę tj. prawdziwą kamerę a nie rybie oko ( to się tyczy wszystkich kamer z mikro obiektywem)
a jeżeli ktoś szuka juz czegoś co nagrywa najlepiej to proponuje AS100V Sonego, widziałem w realu jak działa... jest MEGA
nagranie kasku
w conturze nie ma możliwości przestawienia się
jakośc przyznam, że jest lepsza niż w Conturze ale nie jakaś przepaść, niewiele lepsza
ja swoja i tak ustawiam zawsze na 720p nie na 1080 bo nie ma sensu, kiedy idzie do YT, który i tak obcina masakrycznie jakośc nagrania... klatki mam 25 lub 24 i wystarcza
uważam też że za taki worek jak za Go Pro mpieniędzy można kupić do ręki wypasiona kamerkę tj. prawdziwą kamerę a nie rybie oko ( to się tyczy wszystkich kamer z mikro obiektywem)
a jeżeli ktoś szuka juz czegoś co nagrywa najlepiej to proponuje AS100V Sonego, widziałem w realu jak działa... jest MEGA
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Bilu.
- Quad:: Arctic Cat 700, XTP 1000 2016
- Imię: Krzysiek
dobry temat, na czasie
dwa dni bawiłem się 3+ black, faktycznie to włączanie to jakaś pomyłka... aku też...
w sklepie tylko widziałem AS100 od sonego, a contura w ogóle nie miałem w ręce, ale widzę że każdy w miarę zadowolony
Jak długo w AS100 może trzymać aku?
dwa dni bawiłem się 3+ black, faktycznie to włączanie to jakaś pomyłka... aku też...
w sklepie tylko widziałem AS100 od sonego, a contura w ogóle nie miałem w ręce, ale widzę że każdy w miarę zadowolony
Jak długo w AS100 może trzymać aku?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Contura ma Lejek u Ciebie.
Sony jest u nas w grupie krótko i jeszcze właściciel nie sprawdził do końca.
W conturze przy normalnym filmowaniu bateria trzyma 2 dni.
Sony jest u nas w grupie krótko i jeszcze właściciel nie sprawdził do końca.
W conturze przy normalnym filmowaniu bateria trzyma 2 dni.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Pingwin Legnica pisze: W conturze przy normalnym filmowaniu bateria trzyma 2 dni.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
-
- Quad:: Kymco kxr 250, TGB Target 525, Kymco MXU 500irs
- Imię: szymon
Tzn. To jaką polecacie kamerkę, chodzi mi o taką by wytrzymała przynajmniej 2 godz.
Chce że by była jakaś dobra, najlepiej jakaś firmowa, z nagrywaniem HD.
Chce że by była jakaś dobra, najlepiej jakaś firmowa, z nagrywaniem HD.
- Bilu.
Wczoraj testowaliśmy Widziałem że chłopaki z Conturem nie mieli żadnego problemu z włączaniem.Pingwin Legnica pisze:Contura ma Lejek u Ciebie.
Nie mam jeszcze ciśnienia, ale obserwuje sony... jest w obudowie jej się przez to nie rysuje szkło.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
na contura też jest obudowa , jak ktoś chce to można ją uzywać
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Bilu.
A ma ktoś może Garmina Virb? GPS są dobre, a jak z tymi nowymi kamerami?