QUAD DO ODSNIEZANIA

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Awatar użytkownika
speedek
Quad:: kymco mxu 150

Re: QUAD DO ODSNIEZANIA

Post autor: speedek » pt 14 sty, 2011

Nie kupuj Kingwaya . Ja polecam coś masywnego oraz z napędem 4x4 .Czemu masywnego ? Bo koła będą miały większ nacisk i nie będą się tak ślizgać.
Najlepsza by była przeprawóka ale pamiętaj że dochodzi cena pługu z elementam podtrzymującymi oraz wciągarką.Jeśli masz firme zajmującą się zielenią, na loto możesz dokupić przyczepkę do worzenia np.ziemi czy doniczek.

Ja do cięższych prac polecam yamahe grizzly 450/550/660/700 honda ricon680 suzuki kingquad 750 can-am outhlander 800 .Gdyby cena ci nie pasowała to pisz.:)

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: QUAD DO ODSNIEZANIA

Post autor: DKfan » pn 12 maja, 2014

overcome pisze:Do odśnieżania mogę polecić sprawdzoną firmę, z której usług korzystam od lat. ******* to bardzo profesjonalna firma, która perfekcyjnie i szybko wykonuje zlecenia. Zachęcam powierzyć im swoje dachy, place, boiska i nie martwić się więcej nieodśnieżonym terenem. Jeśli chcesz być tak zadowolony jak ja, wejdź na stronę http://***********/oferta.php i zapoznaj się z oferowanymi usługami.
Chyba pomyliły Ci się portale. Swój biznesik możesz promować w części komercyjnej, a nie tutaj. Jak mnie irytuje takie bezczelne wciskanie kitu..."jeżeli chcesz być zadowolony tak jak ja" będzie zadowolony jak podzielisz się zyskiem.

Wracając do tematu, do odśnieżania nie nadaje się żaden quad z napędem na 1 oś, nawet łańcuchy nie pomogą. Sama masa która zapewnia jaką taką trakcję to 250-300kg. Jeżeli upierasz się na nowego chińczyka kup Linhaia 300 lub Allroada 300. Maja napęd 4x4 są awaryjne i mało solidne ale do odśnieżania i do jazdy w lekkim terenie jakoś się nadają. Markowa używka typu Yamaha Grizzlky 35o czy Suzuki Eiger 400 też będą dobre, budzet podobny 12-15 tys.
Ostatnio zmieniony wt 13 maja, 2014 przez Iguana Team, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunąłem nazwę firmy i link. Gość zakłada nowe konta i spamuje :/
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”