zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad
Kurde niezłe masz znajomości jak tak Ci powiedział sam producent
Jak dla mnie mogłeś odblokować od razu bo to nie mój Quad.
Powiem tyle - ja bym się nie spieszył bo nawet na forum są tematy gdzie przy przeglądzie na 800 km nadal widoczne są opiłki w silniku a odblokowanie to wyższa prędkość, większe obroty, większe obciążenie dla silnika i szybsze 'wycieranie' się elementów.
Ale jak wspomniałem to Twoja maszyna i Twoja sprawa
Jak dla mnie mogłeś odblokować od razu bo to nie mój Quad.
Powiem tyle - ja bym się nie spieszył bo nawet na forum są tematy gdzie przy przeglądzie na 800 km nadal widoczne są opiłki w silniku a odblokowanie to wyższa prędkość, większe obroty, większe obciążenie dla silnika i szybsze 'wycieranie' się elementów.
Ale jak wspomniałem to Twoja maszyna i Twoja sprawa
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Olsztyniak nie lap za slowka ok poprawiam slyszalem od generalnego importera -tak dobrze? wiesz mowia tak gosciu widac ma wiedze i nie naciaga na nic. Jutro jade na pierwszy przeglad bo juz mam 108km - maszyna chodzi super. Caly czas w gorach i pagorkach i naprawde zbawa dobra. Aby dostac sie w teren musze wyjsc z domu odpalic maszyne i zjechac 50m i juz gory i rzeczka Pali malo jak na taka jazde, tylko wskaznik paliwa nie jest zabardzo dokladny. Tablice rejestracyjna juz urwalem wiec musze dac jakies teleskopy aby ja podnosic i chowac. Oslony to jest temat teraz numer jeden ale dalej nie wiem czy robic czy kupowac... hmmm.
- oolsztyniak
- Moderator
Jak masz dostęp do giętarki i ogólnie materiału to rób sam, zawsze to taniej niż kupować ale osłony musisz zrobić. U mnie palił 10-12 litrów przy normalnej eksploatacji także to nie problem
Rejestrację i ja urwałem, dałem grubą blachę pod spód i był spokój
Daj ją za ten uchwyt montażowy.
Rejestrację i ja urwałem, dałem grubą blachę pod spód i był spokój
Daj ją za ten uchwyt montażowy.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Odblokowalem gadzinke przy 250km i powiem wam ze szkoda ze tak pozno! ta blokada niczemu nie sluzy jesli ktos ma olej w glowie. Poprostu nie wciszkasz przez 100km gazu do konca a pozniej raz jedziez 80 pozniej 40 chwilke aby ladnie rozciagc silnik nie powinno sie jzdzic caly czas przy rozciaganiu jedna pretkoscia. Kazdy kto ma pojecie o silnikach wie co i jak opinie ze blokada jest wazna sa wyssane z palca, no chyba ze ktos wklada gaz do dechy i tak caly czas to radze pozostawic blokade na jakis czas pozostawilem okolo 0.5cm takiego mojego zabezpieczenia na lince aby mnie fantazja nie poniosla maszyna sprawuje sie super, uzywam jak kazdy kto ma taka gadzine w terenie, a tutaj w gorach mam kilka super torow. Co mnie denerwuje? Lampy ze przeciekaja przy muciu kercherem - musze to uszczelnic. Denerwuje mnie tez gaz na wstecznym bo gdy utkne w terenie miedzy drzewami na sporej gorce gadzina nie daje rady wycofac wiem ze to kolejne zabezpieczenie aby nie wywalic quada cofajac za szybko ale mnje to przeszkadza i musze sie tego pozbyc wie ktos jak szybko zdjac ta blokade? Poza takimi drobnostkami, maszyna jest super, moc, sila, jakosc, wyglad na wysokim poziome! Znajomi sa zaskoczeni jakoscia Cfki. Jesli chodzi o skrzynie biegow to biegi wkladam juz wszystkie bardzo plynnie.
Blokada jest tylko i wyłącznie gdyż tak nakazuje polskie prawo, mowa o 15kw. Jakby nie ten przepis żaden quad w naszym kraju nie miałby blokady. Czy któryś nowy samochód osobowy, ciężarowy lub jakiś ciągnik rolniczy ma blokade? Nie!
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Norek01 - ''oolsztyniak'' ma trochę racji z tym odblokowaniem,mi na pierwszym przegladzie 100km sciągli ale dalej jeżdziłem umiarkowanie,po 600 km jak wymieniałem olej to wykręciłem impulsator licznika [przestał działać] a on cały oblepiony opiłkami i dla tego nie działał,radzę przy wymianie oleju sprawdzić impulsator.Ja mam dopiero 1050km i wkrótce wymieniam olej to sprawdzę impulsator dam znać jak wyglądał.Mam obrotomierz i obroty są wysokie tego silnika,wolne około 1400 a średnio podczas jazdy utrzymują się 3500-5500.
- sebavfr
- Quad:: Polaris sportsmen 570
- Imię: Sebastian
Witam
Właśnie jestem po oględzinach gada i mam mały dylemat miał być Orange, ale na żywo widziałem camo i bardzo fajnie wygląda. Nie wiem teraz, co brać, bo różnica jest taka, że pomarańcz ma felgi Alu, ale gorsze opony a camo ma felgi stalowe, ale za to opony Abuzza poradźcie, co wybrać?
Właśnie jestem po oględzinach gada i mam mały dylemat miał być Orange, ale na żywo widziałem camo i bardzo fajnie wygląda. Nie wiem teraz, co brać, bo różnica jest taka, że pomarańcz ma felgi Alu, ale gorsze opony a camo ma felgi stalowe, ale za to opony Abuzza poradźcie, co wybrać?
Chcesz lansować sie quadem to wybierz alusy a jak będziesz użytkować quada zgodnie z jego przeznaczeniem to wybierz stalówki z dobrymi oponami, jak pojeździsz trochę to zrozumiesz jak ważna jest dobra opona ale czy abuzz jest taki dobry to można dyskutować
- oolsztyniak
- Moderator
Abuzz jest dobry jeśli nie mówimy o brodzeniu w głębokim błocie bo to nie jest opona błotna.
Jeśli chodzi o kolor wiem że swego czasu cf wycofalo się z koloru camo w 500 bo za dużo było reklamacji że farba odlazi.
Powiedz coś o quadach, co za rocznik, przebieg itd chyba że mowa o nowym?
Jeśli chodzi o kolor wiem że swego czasu cf wycofalo się z koloru camo w 500 bo za dużo było reklamacji że farba odlazi.
Powiedz coś o quadach, co za rocznik, przebieg itd chyba że mowa o nowym?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Bogdan ma w Camo i nic mu nie odchodzi ale faktycznie to jest "tapeta" na plastiku więc może... z tego punktu widzenia Łukasz ma rację
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl