CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Post autor: oolsztyniak » pt 04 kwie, 2014

Wojtek_Szczecin pisze:jak HP robi upgrade serwera o nowe elementy to zaraz mam maila z informacją o szkoleniu n.t zmian w budowie sprzętu ,zmianie rodzaju części typu pamięci ,czy dyski itd.
Co do HP to mam odmienne zdanie, kupiłem laptop na początku stycznia tego roku. Od początku borykałem się z problemami, głównie z brakiem możliwości zainstalowania jakichkolwiek sterowników więc automatycznie nie działa nic włącznie z internetem. Po jednej naprawie i wymianie dysku sytuacja wręcz lustrzana i problem ten sam. Dopiero po 3 miesiącach HP doszło co jest zrypane i naprawili ale trwało to trzy miesiące :idea: :!: :!: :!: zamiast od razu wymienić na nowy to przez prawie dwa miesiące trzymali go w niemcowni ;-)

Także swojego nie chwal :D

Tu nie chodzi o szkolenie serwisów CF Moto tu chodzi o podejście do sprawy mechaników. Takich z powołania jest niewielu, większość jest z przymusu bądź z przypadku. Problem importera jest tylko taki, że autoryzacje daje komu popadnie bez znaczenia na znajomość rynku czy budowy sprzętu, mechaniki, elektryki itd.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Wojtek_Szczecin
Quad:: był chinol a teraz szukam....
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtek_Szczecin » pt 04 kwie, 2014

Olsztyniak ,nie o to chodzi że chwalę bo na każdego coś znajdzie. Ja handluje tym sprzętem tak jak i innym lenovo, dell itd. więc nie można tu mówić o chwaleniu swojego. Mówię o tym co robi producent , kiedy wprowadza nowy produkt i instruuje mnie ,czyli handlowca co z czym i jak sprzedawać i jak serwisować. Tu mam wrażenie , że odbywa się tu trochę po omacku i do końca nikt nic nie wie i nie chce tu oskarżać serwisu swojego bo nadal mimo wszystko uważam , że chłopaki się starają ,tylko nikt nie jest alfą i omegą i pasjonatem i może czegoś nie wiedzieć. Z jeden strony dobrze, że zadzwonili i powiedzieli co ich boli ,że w ich opinii to nie za bardzo zda egzamin ,zamiast z cichacza wyrezac mi pół przodu quada i mówić przecież tak Pan chciał. Chodzi mi o to ,że jest teraz taki moment ,że ani ja (LAIK) nie wiem co mam zrobić i serwis również nie wie i takich momentach ktoś wyżej powinien poinstruować serwis lokalny co i jak a ja tak naprawdę nawet nie powinienem o tym wiedzieć. Nie przymierzając , pamiętasz sprawę Twojego leda??? Wynikło to po części z ignorancji ale i również braku wiedzy.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Sprawę pamiętam chociaż trochę już zapomniałem bo osłonę wymienili na nową :lol:
Ale to była kwestia nieprzemyślanego montażu i zamiast coś poprawić zostało to zniszczone twierdząc , że zsunięcie prowadnicy będzie skutkowało trzęsieniem się lampy a ja ją zsunąłem i nic się nie trzęsie - dziwne nie ? :D
U mnie pewnie by założył a później się zastanowił a u Ciebie zadzwonili - to się chwali :-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Wojtek_Szczecin

No to dobrze, że jakoś wybrnąłeś. Nie wiem może się czepiam po prostu wku..... jestem bo wywaliłem 150 zł w błoto a strasznie tego nie lubię i tyle. Wydaję mi się, że powinni jednak się pochylić nad problemem bo przypuszczam ,że tym samym mieli by tez mniej gwarancji a i zarobić przy tym bo wystarczyło by ,tylko wskazać produkty jakie mogą być montowane, czyli led taki i taki , snorkel taki i taki, itd. Za montaż nie wskazanego przez nich po ograniczenie gwarancji. Ale jak już decyduję się na ten ich to serwis wie od A do Z gdzie się wpiąć z prądem , gdzie przyczepić i gdzie zamontować włącznik i tyle, wprowadzić coś w rodzaju pewnej standaryzacji. Ok wygadałem się i kończę ten temat bo i tak już nic nowego tu nie wniosę :)

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Wojtek_Szczecin pisze: wystarczyło by ,tylko wskazać produkty jakie mogą być montowane, czyli led taki i taki , snorkel taki i taki, itd. Za montaż nie wskazanego przez nich po ograniczenie gwarancji.
Nie zgadzam się z tym bo powinna być dowolność.
To tak jakby kazali Ci zakładać tylko "oryginalne" części a każda inna traktowana byłaby jako "zamiennik" i jego montaż to ograniczenie gwarancji co byłoby totalną bzdurą. Napędziłoby to i tak już wysokie koszty serwisowania a części i tak głównie kupuje się oryginalne bo zamienników jak na lekarstwo :roll:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Wojtek_Szczecin

Czyli nie ma leku na to całe zło ;) Może masz i rację już sam nie wiem, po prostu chciałem mieć snorkel :beczy:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Ja też chcę/chciałem a nawet 4 czy 5 sztuk ale jeśli montaż faktycznie jest aż tak bardzo kłopotliwy to raczej zrezygnujemy ....
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 04 kwie, 2014

jak pisałem...oblukam u Artka na rajdzie ---- ja pomimo kompletnie innego zawodu jednak lubię podłubać więc może się uda :)

Ja też nie chcę snoorkla do pływania bo mi t nie potrzebne tylko do zmniejszenia ryzyka zachlapania i tyle.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Wojtek_Szczecin

Zmora1966 pisze:jak pisałem...oblukam u Artka na rajdzie ---- ja pomimo kompletnie innego zawodu jednak lubię podłubać więc może się uda :)

Ja też nie chcę snoorkla do pływania bo mi t nie potrzebne tylko do zmniejszenia ryzyka zachlapania i tyle.

Właśnie o to mi chodziło , myślałem o maksymalnym zabezpieczeniu. Dlatego robię tą rurkę o której pisał Robert. Pływać nie chciałem , więc o to się nie martwię a na kałuże itd jakieś to zabezpieczenie.

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c

Post autor: Wojtekski » pt 04 kwie, 2014

Hehe Panowie u mnie zamontowany nic nie wiercone wszystko pasuje jedynie trzeba delikatną modyfikacje wprowadzić ale jeszcze jeszcze nie odpalałem :D .Ja też nie pływam zamontowałem dla bezpieczeństwa. Ale jak Artek napisał każdy montuje po swojemu.
Załączniki
snorkle.JPG

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”