Ja znalazłem tylko trzy wężyki za cholerę nie wiem gzie szukać czwartego możesz mi powiedzieć dokładniej w którym miejscu one się zaczynają może wtedy znajdę wszystkie końcówkiwgmparkot pisze:Odowietrzenia powinieneś mieć 4 i wszystkie w grizzlym kończą się pod zegarami. Dwa są od dyfrów, jeden od silnika wentylatora i jeden od wspomagania. Nie widzę sensu robienia snorkli jak masz zamiar utopić wyżej wymienione elementy, a części nie są tanie. Więc jeśli już zrobiłeś jedne rurki musisz dokończyć swoje dzieło. Ja u siebie kupiłem trójniki do tych cienkich wężyków i 4 wyprowadziłem w 1.
kominy do gryzzli
Re: kominy do gryzzli
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Od czego znalazłeś te wężyki, rozumiem ze masz wersje ze wspomaganiem.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
Tak ze wspomaganiem dokładnie nie wiem od czego one są ponieważ mam ich tylko jeden koniec ale jeden czarny idzie gdzieś z tyłu z gdzieś z przodu wychodzi czarny i bezbarwny ale nie wiem dokładnie skąd bo musiałbym dużo rozebrać .
Ale jeżeli będzie taka potrzeba to rozbiorę
Ale jeżeli będzie taka potrzeba to rozbiorę
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Czarne są od dyfrow, a przezroczysty od wentylatora. Znajdz jeszcze od wspomagania też powinien być czarny. Jak zerkniesz pod błotnik od strony prawego koła to tam na kolumnie kierowniczej masz silnik wspomagania, od góry wychodzi gumowa rurka znajdź ją i zobacz gdzie prowadzi. Nie trzeba rozbierać wystarczy troche nią poruszać i prześledzić przebieg. Jednak i tak powinieneś miec 4 odpowietrzenia pod zegarami przymocowane bezpośrednio do nich. Jedynie jak dobrze pamietam 3 sa przymocowane od prawej strony a 1 od lewej. Jak dalej będzie problem to postaram sie jakieś fotki ci wkleić.
Dzisiaj przeszukałem znalazłem silniczek od wspomagania , jest on elektryczny i nie wychodzi z niego żaden wężyk chyba że przy składaniu ktoś zapomniał zamontować . Ale za to z gaźnika jakiś wychodzi i wisi niepodłączony do niczego ? ,
a te trzy są tak jak mówisz czarne od dyfrów a przezroczysty od wentylatora .
a te trzy są tak jak mówisz czarne od dyfrów a przezroczysty od wentylatora .
Gaźnika ?? Toż to Fuel injection jest pierwsze słyszę może chodzi o odpowietrzenie baku ?
Ozo Drapers Squad
Na mechanice to ja się nie znam za bardzo ale ten wężyk wystaje z gaźnika , bynajmniej tak mi się wydaje
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Misiek od czasu wprowadzenia na rynek czyli 2007r jest na wtrysku co do wspomagania to oczywiscie że elektryczne i powinno być odpowietrzenie. Postaram sie zrobic fotke i wstawić żebyś wiedział gdzie jest.
Witam to jest zdjęcie tego wężyka co wystaje z mojego niby gaźnika albo nie wiem z czegoś tam bo naprawdę nie znam się na tym
A quad stoi jeszcze rozebrany bo odpowietrzenia wspomagania niema czekam na fotkę gdzie mam szukać .
Przepraszam za może i głupie pytania ale naprawdę jestem laik w tym temacie
Przepraszam za może i głupie pytania ale naprawdę jestem laik w tym temacie