kominy do gryzzli
kominy do gryzzli
Witam serdecznie wystawiłem w moim miśku kominy , powiedzcie mi czy powinny być tylko trzy
-filtr powietrza
-wariator
-skrzynia
Czy powinno być wystawione coś jeszcze , całość wygląda mniej więcej tak jak na foto średnica rur to 50mm , z góry dziękuję za odpowiedź
-filtr powietrza
-wariator
-skrzynia
Czy powinno być wystawione coś jeszcze , całość wygląda mniej więcej tak jak na foto średnica rur to 50mm , z góry dziękuję za odpowiedź
- Załączniki
-
- IMG0014A.jpg (7.6 KiB) Przejrzano 3746 razy
-
- IMG0015A.jpg (6.81 KiB) Przejrzano 3746 razy
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: kominy do gryzzli
a podłaczyłeś je ?
jeszcze odmy tj. odma od dyfra przód i tył, odma od wentylatora i od wspomagania
nie jestem specjalistą ale czy fi 50 do cvt nie jest za mała ?
jeszcze odmy tj. odma od dyfra przód i tył, odma od wentylatora i od wspomagania
nie jestem specjalistą ale czy fi 50 do cvt nie jest za mała ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Witaj co do snorkli, oczywiście wystarcza 3, 50mm do AirBoxa jest mniejszą średnicą niż oryginał jednak wiele osób jeździ i nie wspomina o spadku mocy, ja osobiście mam 2x50 również ze względów estetycznych. Co do zrobienia samych snorkli to dałeś fotki jedynie zewnętrznego wyglądu jednak już po nim widać że wybrałeś opcję najlepszą estetycznie, a najgorsza funkcjonalnie. Umiejscowienie snorkli w tym miejscu jest łatwe i ładne jednak zablokowałeś sobie szybki dostęp do elektryki, co mnie osobiście strasznie denerwowało jak musiałem za każdym razem walczyć z demontażem żeby zrobić jakąś pierdołę. Jak wysiądzie ci bezpiecznik w terenie będziesz wiedział o czym mówię Co do snorkli od CVT oczywiście mamy dwa wlot/wylot jednak stosowanie średnicy 50mm znacznie szybciej zabija pasek i wariator dlatego polecam przerobienie na 60mm, znacznie poprawia przepływ powietrza. Kolejna sprawa przy snorklach to czy wyprowadziłeś tez odpowietrzenia a jest ich 4 i znajdują się pod zegarami. Masz tam odpowietrzenia dyfrów, silnika wentylatora i wspomagania. polecam tylko je przedłużyć, a najlepiej połączyć w jedno i przymocować do snorkli.
Polecam też oblukanie mojego tematu jak zmieniał sie mój misiek
http://quadzik.pl/forum/yamaha-grizzly- ... t9859.html
Polecam też oblukanie mojego tematu jak zmieniał sie mój misiek
http://quadzik.pl/forum/yamaha-grizzly- ... t9859.html
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
lle tych odpowietrzników powinno być ? ja znalazłem jakieś trzy cieniutkie wężyki dwa czarne jeden idzie z przodu quada a drugi z tyłu i jeden przeźroczysty też idzie z przodu i nie wiedziałem po co one są ?! pewnie to o tych mowa .
Je też trzeba wypuścić ?
Je też trzeba wypuścić ?
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Odowietrzenia powinieneś mieć 4 i wszystkie w grizzlym kończą się pod zegarami. Dwa są od dyfrów, jeden od silnika wentylatora i jeden od wspomagania. Nie widzę sensu robienia snorkli jak masz zamiar utopić wyżej wymienione elementy, a części nie są tanie. Więc jeśli już zrobiłeś jedne rurki musisz dokończyć swoje dzieło. Ja u siebie kupiłem trójniki do tych cienkich wężyków i 4 wyprowadziłem w 1.
Dzięki za podpowiedź odnośnie wężyków na pewno wężyki też wystawie bo chce mieć zrobione to jak należy , a przy okazji wystawiania wężyków zrobię fotki mojej pracy . A jeżeli chodzi o dostęp do elektryki przy tym rozwiązaniu kominów to faktycznie jest straszny , ale ktoś mi podpowiedział że po rozcięciu plastiku po szerokości , będzie łatwo się dostać , sprawdzę to i jeżeli będzie to działało to rozwiązanie problemu dostępu do elektryki też pokażę
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Walcz kolego i czekamy na fotorelację
Witam ponownie no i kilka fotek z mojej pracy , nie jest to jeszcze efekt końcowy jeżeli chodzi oto co pod plastikami , ponieważ będę to zabezpieczał przed przetarciem no i nie wystawiłem jeszcze wężyków
No i w taki sposób chcę zabezpieczyć rurki przed przetarciem , jest to wzmocniona taśma klejąca PATEX
Powiedźcie mi czy zda to egzamin ?
Powiedźcie mi czy zda to egzamin ?