Zmiany w Polaris

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Polaris
shelton

Re: Zmiany w Polaris

Post autor: shelton » ndz 16 mar, 2014

Bez klientów produkt jest nic nie warty. To oni są odbiorcą i musi spełniać ich oczekiwania. Niestety często sprzedawca walcząc o byt, celowo wprowadza klienta w błąd podając na jego temat nie prawdziwe informacje, a później powstaje już tylko mitologia.

PS2: Wydaje mi się, że włożenie w Polarisa RZR 800 100 000pln wraz zakupem jest chyba dobrą reklamą dla marki. Tak mi się przynajmniej wydawało ;)
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » ndz 16 mar, 2014

Michał, znamy się dobrze i wiem, że nie masz złych intencji lecz retoryka, której często używasz jest zbyt pejoratywna.
Co innego jest powiedzieć, napisać o dajmy na to Polarisie 850 Xp, że jest to sprzęt dobry lecz nie doskonały a co innego, że jest wadliwy czy źle zaprojektowany...
To pierwsze sformułowanie nie zamyka klientowi drogi do zakupu, a Tobie - specjalistycznemu warsztatowi otwiera drogę do licznych modyfikacji ulepszających dany sprzęt.
Drugie sformułowanie odstręcza klienta od zakupu (skoro firma wciska mi wadliwy sprzęt to chce mnie oszukać) i zamyka drogę wyboru klientowi (skoro doświadczony serwisant tak twierdzi, to ja klient nie kupię tego "wadliwego" modelu) oraz zamyka drogę rozwoju Twojemu warsztatowi, który mógłby rozwijać i ulepszać dany niedoskonały przecież model.
Taka mała różnica w wypowiedzi a potrafi zdziałać cuda dla rynku...
A o sprzęcie tyle opinii co użytkowników i jednemu pasuje Yamaha, innemu Honda a trzeciemu właśnie Polaris...
3fun - bo quady są naszą pasją

shelton

Post autor: shelton » ndz 16 mar, 2014

Krzysztofie to nie retoryka to są fakty. Wystarczy prześledzić zwykłe katalogi części. Producenci często popełniają błędy, a sprzedawcy, albo nie chcą wiedzieć, albo nie mają odpowiedniej wiedzy sprzedają produkty.

W przypadku XP 850 wadliwe konsttukcyjnie zabezpieczające napędy sprzęgło powodowało przekomiczne sytuacje, bo jak wytłumaczyć klientowi, że sprzęt za ponad 50 000pln nie podjedzie pod górkę, gdzie podjeżdża zwykły chińczyk. Co zrobić kiedy przednie zwrotnice dostają luzu na sworzniach po 100km. Tak to już jest. Wiedz w normalnym kraju, dealerzy usuwają takie wady informując użytkowników. W Polsce nie koniecznie.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pn 17 mar, 2014

Swoją drogą powstanie salonu z prawdziwego zdarzenia wraz z zapleczem serwisowym też z prawdziwego zdarzenia to wcale nie jest to "złe".
Większa będzie szansa w ów czas, że nie będzie się pracowało z byle kim i na zasadzie "chcesz autoryzacje? - to masz".
Ile z nas/Was przekonało się o niskiej jakości obsługi ASO różnych marek?
Dlaczego bardzo dużo ludzi rezygnuje z gwarancji nowej maszyny właśnie ze względu na niską jakość obsługi serwisów gwarancyjnych i po gwarancyjnych?
Może właśnie ta weryfikacja pozwoli na uniknięcie podobnych sytuacji?
Dlaczego serwisów z powołania i ludzi, którzy tam pracują jest tyle, że ja w swoim odczuciu dam radę policzyć je na palcach dłoni?
Ogólnie trzymam kciuki za polarisa i mam nadzieję, że nowy duch, który w Was wstąpił poprawi ten nieszczęsny wizerunek ;-)
No ale ja i tak :I love CF MOTO: :mrgreen:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » pn 17 mar, 2014

Pamietam sam jak parę lat temu mówiłem "nigdy nie będę sprzedawał Cf Moto800 bo będzie pewnie masakra z serwisem" a jednak okazało sie inaczej, producent dość szybko zareagował na uwagi i wciąż modyfikuje.

Ogólnie rzecz biorąc jakość nowych sprzętów jest coraz gorsza. Jest to ogólna globalizacja i pogoń za nowościami. Obniża się wciąż koszty produkcji. Dlatego nie dziwią mnie już luzy w zawieszeniach po 100 km po zakupie, czy zużyte klocki po 200 km. Tak jest i tyle. Nie tyczy sie to tylko Polarisa. Widać jednak widać światełko w tunelu, producenci biorą coś do siebie i modyfikują. Tak tez stało sie z tulejami zawieszenia w Polarisie na 2014r. podobno są nowe, podobno są trwalsze :)
Rozumiem tutaj Michała - mnie tez wkurza ignorancja producentów na ich "wpadki" konstrukcyjne i nie mówię tutaj tylko o Polarisie. Weźmy dla przykładu ramy u innego producenta ... wiele tego...

Gdyby był na rynku quad doskonały wszyscy byśmy nim jeździli, jednak jak widać każdy ma inne preferencje i upodobania. Mi Polaris sie podoba i kto wie, może jeszcze kiedyś wrócę do niego bo moje serce nie bije jednak w strone can-ama... Do tej pory nie było jednak innego wyboru...Chciałem nawet zamienić XXC na scramblera na sezon rajdowy 2014.

Musze jednak wciąż pamietać, że quady to też dla mnie bussines i utrzymanie. Po przemyśleniu z przykrością stwierdziłem , że nie posidając autoryzacji nie mam co liczyć na przyrost obrotów u mnie w firmie ( zarówno na detalu jak i serwisie) . Jak mam promować markę skoro ani sprzedawać ani naprawiać jej nie mogę? jeżeli chodzi o modele po gwarancyjne to w mojej okolicy jest jeden używany Polaris... i chyba ze 100 can-amów. Dlatego nie zamieniłem sprzętów i nadal mam Can-ama :)

Tak czy inaczej Polaris prze do przodu, wprowadza zaskakujące modele, szuka i najważniejsze inwestuje w naszym kraju.

Mam nadzieję, że poza inwestycją w fabrykę zainwestują również w swoją pozycję na rynku czyli w klientów - Ci na pewno nie pozostaną bierni i wrócą...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Polonia_cup

Post autor: Polonia_cup » wt 01 kwie, 2014

Budowa fabryki zakończona! Więcej na:

Kod: Zaznacz cały

http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Polaris-zbudowal-hale-produkcja-ruszy-latem,wid,16502932,wiadomosc.html?ticaid=11278a&_ticrsn=5

Awatar użytkownika
polarisquad
Quad:: Polaris Sportsman XP 1000 LE
Imię: Irek

Post autor: polarisquad » wt 01 kwie, 2014

Witam.
Może w związku z otwarciem fabryki wreszcie będą jakieś normalne ceny na części zamienne do Polarisa i przyzwoita dostępność , chociaż u Pingwina w Legnicy można co nieco dostać w dobrych cenach, jednak nie ukrywam że bardzo by mi pasowało jak by miał salon i serwis Polarisa , a lada dzień ma się pojawić kolejny Polaris w okolicy

CC5

Post autor: CC5 » wt 01 kwie, 2014

Zycze wszystkiego dobrego firmie Polonia Cup po zmianie duetu , którego działania trochę odbiegały - jak sądzę po postach , oraz opiniach wyrażonych przez internautów od interesów firmy . Duetowi życzę powodzenia oraz wielu sukcesów u nowego pracodawcy . Firmie Polonia Cup celniejszego doboru kadry kierowniczej .

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » pn 14 kwie, 2014

Tak jak myślałem ch**a warte te wszystkie wypociny użytkownika Polonia Cup.

Odpowiadacie na maile ?? Ciekawe bo przez dwa tygodnie nie raczyłem doczekać się od Was odpowiedzi !!

Tak więc jeszcze raz serdecznie pozdrawiam całą Polonię Cup, zarząd zmieniliście, pracowników również, ale i tak g**** było i g**** jest.

Na podsumowanie jedno słowo - ŻENADA

P.S. I proszę nie piszcie, że mój mail zaginął w akcji, albo że pomyliłem adresy :lol: :lol: :lol: bo to śmiechu warte :)

Ikar
Ozo Drapers Squad

shelton

Post autor: shelton » pn 14 kwie, 2014

Cóż co autoryzacji i dealerki, dostanie ją tylko bogacz z dużą ilością pieniędzy, który potrzebuje mieć spore koszty, bo prawdziwy duży salon, to studnia bez dna, co pokazała już historia.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polaris”