Dzień dobry,
W pierwszej kolejności chciałbym serdecznie powitać wszystkich użytkowników. Yamahe Wolverine 450 mam od roku, po sezonie zimowania w garażu postanowiłem odpalić sprzęt, jednakże obrotu są strasznie wysokie i próba wrzucenia biegu kończy się zgrzytami, nawet bez włączonego ssania obroty są strasznie wysokie, nie mówiąc już o tym jak je włączę. Mam pytanie gdzie i jak regulować obroty silnika w Yamasze. Słyszałem o pokrętle obok gaźnika i regulowaniu za jego pomocą. Jednakże nie wiem czy dobrze go namierzyłem http://zapodaj.net/3535a4d0e90d5.jpg.html kręciłem w tym miejscu tą sprężynkę jednakże nic nie pomogło. Z góry dziękuję za pomoc i w razie możliwości jakieś fotki żeby było łatwiej wyregulować obroty, mój mail to rozowicz@o2.pl Pozdrawiam
Problem ze zmianą obrotów silnika
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Re: Problem ze zmianą obrotów silnika
A sprawdzałeś czy nie zacięła ci się linka gazu, oczywiście na gaźniku też jest regulacja, jednak dziwne jest to że przed zimą było wszystko OK. Sprawdź najpierw czy ruszając gazem przepustnica pracuje w pełnym zakresie.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
W pierwszej kolejności dziękuję za odpowiedź. Linkę gazu sprawdzałem i wszystko działa poprawnie, przepustnica pracuje w pełnym zakresie. Pamiętam że kiedyś już po sezonie zimowym też trzeba było regulować ze względu na zmianę temperatury (taka informacja od mechanika) tylko niestety nie pamiętam dokładnie gdzie się regulowało:/ Serdecznie pozdrawiam
- Iguana Team
- Moderator
- Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
- Imię: Jaro
- Kontakt:
Pod tym dekielkiem może być śrubka z kontrą. Jak nie ma kontry to śrubka będzie się wykręcać lub wkręcać. Odkręć dekielek i zrób fotkę.
Aha. Samą sprężynką to nic nie pokręcisz, znajdź drugi koniec tego wężyka i tym kręć
Aha. Samą sprężynką to nic nie pokręcisz, znajdź drugi koniec tego wężyka i tym kręć
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź