CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
No to jak w przypadku gdybyś chciał np zamówić?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Przyznam ze nie rozumiem..... jest to oferta CFMoto więc dlaczego Imprter nie ruszy 4 liter i nie wprowadzi produktu do oferty? Nieraz nie jestem wstanie pojąć logiki prowadzenia biznesu przez ludzi....
Jak bym był w takiej firmie i miał w tym prywatny interes to starałbym się jak najbardziej rozwijać ofertę żeby była lepsza sprzedaż.....
Ja czytam strony z innych krajów to widac że tam CF Moto zdobywa rynek, udziela się na różnego rodzaju rajdach a u nas ... jak zwykle totalna żenada..............
Wszystko na siłę - ZERO jakiejś przemyślanej strategii długofalowej itp....
szkoda gadać........... i jak tu nie myśleć o przejściu na bardziej markowy sprzęt .....
Jak tak będą dalej postępować to mój następny QUad (pomimo braku uwag narazie do sprzętu) nie będzie marki CF.........
Jak bym był w takiej firmie i miał w tym prywatny interes to starałbym się jak najbardziej rozwijać ofertę żeby była lepsza sprzedaż.....
Ja czytam strony z innych krajów to widac że tam CF Moto zdobywa rynek, udziela się na różnego rodzaju rajdach a u nas ... jak zwykle totalna żenada..............
Wszystko na siłę - ZERO jakiejś przemyślanej strategii długofalowej itp....
szkoda gadać........... i jak tu nie myśleć o przejściu na bardziej markowy sprzęt .....
Jak tak będą dalej postępować to mój następny QUad (pomimo braku uwag narazie do sprzętu) nie będzie marki CF.........
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Bo niestety, jak na razie, jeżeli chodzi o nasze quady - to termin "chińszczyzna" odnosi się wyłącznie do jakości obsługi sprzedażowej i posprzedażowej - z pewnymi, drobnymi wyjątkami.
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Nie mam pojęcia jak miało by to wyglądać .oolsztyniak pisze:No to jak w przypadku gdybyś chciał np zamówić?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
tutaj macie rację, marketingowe działania importera są delikatnie mówiąc słabe...
nie wiem z czego to wynika , może z niskiej ceny na rynku, może z niskiej marży, czy z oszczędności wprowadzonych przez głównego, szwedzkiego importera , który jest nad naszym im porterem czy faktycznie ze słabego rozeznania się na rynku
z drugiej jednak strony cf moto od paru lat jest najlepiej sprzedajacym się quadem w Polsce, jest liderem i może stąd to podejście ?
hmmmm, rozumiem oszczędności ale marketing, dobry marketing wpływa na wzrost sprzedaży i zazwyczaj rozsądnie wydane na niego pieniądze to dodatkowy zysk a nie strata
dobre pytanie
co do udziału CF Moto w rajdach to krąży pewna plotka, zobaczymy czy to pogłoski czy może jednak nie
nie wiem z czego to wynika , może z niskiej ceny na rynku, może z niskiej marży, czy z oszczędności wprowadzonych przez głównego, szwedzkiego importera , który jest nad naszym im porterem czy faktycznie ze słabego rozeznania się na rynku
z drugiej jednak strony cf moto od paru lat jest najlepiej sprzedajacym się quadem w Polsce, jest liderem i może stąd to podejście ?
hmmmm, rozumiem oszczędności ale marketing, dobry marketing wpływa na wzrost sprzedaży i zazwyczaj rozsądnie wydane na niego pieniądze to dodatkowy zysk a nie strata
dobre pytanie
co do udziału CF Moto w rajdach to krąży pewna plotka, zobaczymy czy to pogłoski czy może jednak nie
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
A ty Daniel też nie masz wiedzy czy da się to kupić i za ile ?
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Daniel,Pingwin Legnica pisze:tutaj macie rację, marketingowe działania importera są delikatnie mówiąc słabe...
.............
dobre pytanie
słabe? tego praktycznie nie ma...
marketing? to podstawa (oczywiście z głową i rozsądkiem) Z własnej obserwacji (zawodowej) widzę jak można wydać duże pieniądze bezsensownie i zarazem małe z zaskakującym skutkiem.
Zresztą nasza dyskusja nie mówi o marketingu tylko o poszerzeniu oferty!. Nikt w tej dyskusji nie pisze że chce coś za darmo tylko chciałby kupić oryginalne snoorke, w innym miejscu pamiętam ktoś pytał o odzież z logo CF...a to dopiero jest reklama, bo nie dość że klient zapłaci to jeszcze reklamuje coś takiego na sobie....
udział w rajdach? oby.... byle z głową. Ja już kiedyś próbowałem namówić pewnego dilera na zrobienie zjazdu CFek - gdzie oni by się wystawili itd...ale jak widzę bezskuteczni - reakcja taka jak importera.....żadna!
A przecież wystarczy włączyć się do jakiegoś rajdu, reklama firmy i marki, zafundować jakiś drobiazg jako nagrodę i gotowe.....
Jakby co za pomysł pobieram opłaty (wystarczy jak zaproszą do udziału )
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
U ruskich widać, że ciuchy z logo CF mają, u nas faktycznie tego brak.
Może dlatego, że nie jest to jeszcze "modny" quad a większość ludzi, którzy nim nie jeżdżą/nie jeździli twierdzą, że to chiński szmelc.
Kurtki, spodnie, bluzy, polary, T-shirty z logo powinien importer mieć w swojej ofercie, nie dość, że jest to dla nich reklama to jeszcze zarobią na tym
No ale ....
Nie mój cyrk nie moje małpy
Mi tam na ciuchach nie zależy , grunt żeby dostęp do części był jak należy
Może dlatego, że nie jest to jeszcze "modny" quad a większość ludzi, którzy nim nie jeżdżą/nie jeździli twierdzą, że to chiński szmelc.
Kurtki, spodnie, bluzy, polary, T-shirty z logo powinien importer mieć w swojej ofercie, nie dość, że jest to dla nich reklama to jeszcze zarobią na tym
No ale ....
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
CF MOTO ma super współczynnik ceny do jakości - jak dobrze pokombinują to nieźle namieszają w środowiskuoolsztyniak pisze:U ruskich widać, że ciuchy z logo CF mają, u nas faktycznie tego brak.
No ale ....
- oolsztyniak
- Moderator
Już mieszają
Nie słyszałem o innym producencie który tak bierze sobie do serca głosy użytkowników.
Nie słyszałem o innym producencie który tak bierze sobie do serca głosy użytkowników.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son