CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Post autor: oolsztyniak » pt 07 mar, 2014

No to jak w przypadku gdybyś chciał np zamówić?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 07 mar, 2014

Przyznam ze nie rozumiem..... jest to oferta CFMoto więc dlaczego Imprter nie ruszy 4 liter i nie wprowadzi produktu do oferty? Nieraz nie jestem wstanie pojąć logiki prowadzenia biznesu przez ludzi....
Jak bym był w takiej firmie i miał w tym prywatny interes to starałbym się jak najbardziej rozwijać ofertę żeby była lepsza sprzedaż.....

Ja czytam strony z innych krajów to widac że tam CF Moto zdobywa rynek, udziela się na różnego rodzaju rajdach a u nas ... jak zwykle totalna żenada..............
Wszystko na siłę - ZERO jakiejś przemyślanej strategii długofalowej itp....

szkoda gadać........... i jak tu nie myśleć o przejściu na bardziej markowy sprzęt .....
Jak tak będą dalej postępować to mój następny QUad (pomimo braku uwag narazie do sprzętu) nie będzie marki CF.........
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
Adi74poz
Quad:: X8
Imię: Adam

Post autor: Adi74poz » pt 07 mar, 2014

Bo niestety, jak na razie, jeżeli chodzi o nasze quady - to termin "chińszczyzna" odnosi się wyłącznie do jakości obsługi sprzedażowej i posprzedażowej - z pewnymi, drobnymi wyjątkami.

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtekski » ndz 09 mar, 2014

oolsztyniak pisze:No to jak w przypadku gdybyś chciał np zamówić?
Nie mam pojęcia jak miało by to wyglądać :bezradny: .

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » śr 12 mar, 2014

tutaj macie rację, marketingowe działania importera są delikatnie mówiąc słabe...

nie wiem z czego to wynika , może z niskiej ceny na rynku, może z niskiej marży, czy z oszczędności wprowadzonych przez głównego, szwedzkiego importera , który jest nad naszym im porterem czy faktycznie ze słabego rozeznania się na rynku

z drugiej jednak strony cf moto od paru lat jest najlepiej sprzedajacym się quadem w Polsce, jest liderem i może stąd to podejście ?

hmmmm, rozumiem oszczędności ale marketing, dobry marketing wpływa na wzrost sprzedaży i zazwyczaj rozsądnie wydane na niego pieniądze to dodatkowy zysk a nie strata

dobre pytanie :)

co do udziału CF Moto w rajdach to krąży pewna plotka, zobaczymy czy to pogłoski czy może jednak nie :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
LATAJĄCY ARTEK
Quad:: CF MOTO x8
Imię: ARTEK

Post autor: LATAJĄCY ARTEK » śr 12 mar, 2014

A ty Daniel też nie masz wiedzy czy da się to kupić i za ile ?

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » czw 13 mar, 2014

Pingwin Legnica pisze:tutaj macie rację, marketingowe działania importera są delikatnie mówiąc słabe...

.............

hmmmm, rozumiem oszczędności ale marketing, dobry marketing wpływa na wzrost sprzedaży i zazwyczaj rozsądnie wydane na niego pieniądze to dodatkowy zysk a nie strata

dobre pytanie :)

co do udziału CF Moto w rajdach to krąży pewna plotka, zobaczymy czy to pogłoski czy może jednak nie :)
Daniel,

słabe? tego praktycznie nie ma...

marketing? to podstawa (oczywiście z głową i rozsądkiem) Z własnej obserwacji (zawodowej) widzę jak można wydać duże pieniądze bezsensownie i zarazem małe z zaskakującym skutkiem.
Zresztą nasza dyskusja nie mówi o marketingu tylko o poszerzeniu oferty!. Nikt w tej dyskusji nie pisze że chce coś za darmo tylko chciałby kupić oryginalne snoorke, w innym miejscu pamiętam ktoś pytał o odzież z logo CF...a to dopiero jest reklama, bo nie dość że klient zapłaci to jeszcze reklamuje coś takiego na sobie....

udział w rajdach? oby.... byle z głową. Ja już kiedyś próbowałem namówić pewnego dilera na zrobienie zjazdu CFek - gdzie oni by się wystawili itd...ale jak widzę bezskuteczni - reakcja taka jak importera.....żadna!
A przecież wystarczy włączyć się do jakiegoś rajdu, reklama firmy i marki, zafundować jakiś drobiazg jako nagrodę i gotowe.....

Jakby co za pomysł pobieram opłaty :)(wystarczy jak zaproszą do udziału :D )
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » czw 13 mar, 2014

U ruskich widać, że ciuchy z logo CF mają, u nas faktycznie tego brak.
Może dlatego, że nie jest to jeszcze "modny" quad a większość ludzi, którzy nim nie jeżdżą/nie jeździli twierdzą, że to chiński szmelc.

Kurtki, spodnie, bluzy, polary, T-shirty z logo powinien importer mieć w swojej ofercie, nie dość, że jest to dla nich reklama to jeszcze zarobią na tym :roll:

No ale ....
Nie mój cyrk nie moje małpy :-)

Mi tam na ciuchach nie zależy , grunt żeby dostęp do części był jak należy :-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Adi74poz
Quad:: X8
Imię: Adam

Post autor: Adi74poz » sob 15 mar, 2014

oolsztyniak pisze:U ruskich widać, że ciuchy z logo CF mają, u nas faktycznie tego brak.
Może dlatego, że nie jest to jeszcze "modny" quad a większość ludzi, którzy nim nie jeżdżą/nie jeździli twierdzą, że to chiński szmelc.

Kurtki, spodnie, bluzy, polary, T-shirty z logo powinien importer mieć w swojej ofercie, nie dość, że jest to dla nich reklama to jeszcze zarobią na tym :roll:

No ale ....
Nie mój cyrk nie moje małpy :-)

Mi tam na ciuchach nie zależy , grunt żeby dostęp do części był jak należy :-)
CF MOTO ma super współczynnik ceny do jakości - jak dobrze pokombinują to nieźle namieszają w środowisku

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » sob 15 mar, 2014

Już mieszają ;-)
Nie słyszałem o innym producencie który tak bierze sobie do serca głosy użytkowników.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”