CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Dalej nie kumam , a czemu wcześniej nie topiło jak normalnie odpalał ? Dlatego że potrzebuję aż tyle mocy rozrusznik aby ruszyć wałem który jest zablokowany , że aż tak nagrzewa przewody plusowe ? to oto chodzi ? nie będę ukrywał że z mechaniką to mam tyle wspólnego co ....
To nie mechanika a elektronika. Wcześniej nie topiło z kilku powodów :
- silnik przy odpalaniu dawał normalny opór,
- rozrusznik więc nie potrzebował więc tak wysokiego prądu jak potrzebuje teraz
Wytłumaczę to po naszemu : stoisz na górce, masz włączony bieg H, dajesz delikatnie gazu quad nie ma siły ruszyć, dodajesz więc więcej gazu i palisz pasek. Tak samo jest z rozrusznikiem, jak nie ma siły obrócić, to wtedy ciągnie większy prąd, który przetapia kable.
- silnik przy odpalaniu dawał normalny opór,
- rozrusznik więc nie potrzebował więc tak wysokiego prądu jak potrzebuje teraz
Wytłumaczę to po naszemu : stoisz na górce, masz włączony bieg H, dajesz delikatnie gazu quad nie ma siły ruszyć, dodajesz więc więcej gazu i palisz pasek. Tak samo jest z rozrusznikiem, jak nie ma siły obrócić, to wtedy ciągnie większy prąd, który przetapia kable.
Ozo Drapers Squad
już czaję silnik zatarty wał zblokowany rozrusznik potrzebuje więcej mocy , bierze tyle prądu aż pali , dobrze kumam ?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
takie niepotrzebne próby doprowadzą do jeszcze większych zniszczeń...
zupełnie nie rozumiem po co to robić ???????
Tak, jak rozrusznik się nie kręci amprarz w przewodach nie ma ujścia i pali kable, może spalić klemę w aku - naj mniej szkody ale może sobie iść na wycieczkę po instalacji elektrycznej i elektronicznej i zrobić mnóstwo spustoszenia w elektronice ... może popalić izolacje we wiązkach, może spalić komputer i inne odbiorniki... może skończyć się to katastrofą... tak najprościej wytłumaczone jak się da...
samemu naprawić w taki sposób się nie da... takie podejście do sprawy może kosztować więcej niż silnik... szkoda sprzetu...
zupełnie nie rozumiem po co to robić ???????
Tak, jak rozrusznik się nie kręci amprarz w przewodach nie ma ujścia i pali kable, może spalić klemę w aku - naj mniej szkody ale może sobie iść na wycieczkę po instalacji elektrycznej i elektronicznej i zrobić mnóstwo spustoszenia w elektronice ... może popalić izolacje we wiązkach, może spalić komputer i inne odbiorniki... może skończyć się to katastrofą... tak najprościej wytłumaczone jak się da...
samemu naprawić w taki sposób się nie da... takie podejście do sprawy może kosztować więcej niż silnik... szkoda sprzetu...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
już wiem wiem
w poniedziałek będzie mechanik rozbierał silnik , wtedy będzie wiadomo dokładnie co i jak a ja w niedziele pójdę do kościoła i się będę modlił żeby się udało
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Trzymam kciuki
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Ja też .
-
- Quad:: był chinol a teraz szukam....
- Imię: Wojtek
Witajcie,
Panowie bo właśnie skończyłem montować czujnik i przy okazji poczyściłem wszystko wokół ale kurczę chyba mam znowu problem bo zauważyłem , że pod gadem jest minimalna plama zielonego płynu (bardzo minimalna) zajrzałem pod spód i zauważyłem że dół jest w tym płynie a raczej śladowe jego ilości ,pomyślałem ,że dokręcę tą opaskę na wężu od chłodnicy i tak zrobiłem ale mam wrażenie , że te krople tego płynu kapią z takiego otworu od spodu silnika, czy to możliwe? Kurcze bo zaczynam już dziczeć Płynu w zbiorniczku jest chyba tyle samo co od nowego czyli równo po środku między low a up, więc nie są to jakieś duże ilości ale mam wrażenie , że jednak sobie kapie.
Panowie bo właśnie skończyłem montować czujnik i przy okazji poczyściłem wszystko wokół ale kurczę chyba mam znowu problem bo zauważyłem , że pod gadem jest minimalna plama zielonego płynu (bardzo minimalna) zajrzałem pod spód i zauważyłem że dół jest w tym płynie a raczej śladowe jego ilości ,pomyślałem ,że dokręcę tą opaskę na wężu od chłodnicy i tak zrobiłem ale mam wrażenie , że te krople tego płynu kapią z takiego otworu od spodu silnika, czy to możliwe? Kurcze bo zaczynam już dziczeć Płynu w zbiorniczku jest chyba tyle samo co od nowego czyli równo po środku między low a up, więc nie są to jakieś duże ilości ale mam wrażenie , że jednak sobie kapie.