Quad od 8000 zł do 10 000 zł
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Quad do 10000zł
Przede wszystkim zanim zacznie się pytać o quada to może warto określić przedział kwoty jaką chciałby się zapłacić ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
quad raczej przeprawowy a przedział to tak do 12000 i najlepsze opinie ma Honda ale kwestia skrzyni czy automat do odśnieżania sie nadaję czy lepiej pół automat
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Ja co roku odśnieżałem automatem i dawał radę.
Do tego należy pamiętać aby pług był sensowny a nie tylko kawałek blachy
Do tego należy pamiętać aby pług był sensowny a nie tylko kawałek blachy
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
-
ale czy przy wolnej jeździe pod obciążeniem skrzynia szybciej nie siada
-
http://www.brzozowiak.pl/ogloszenie.php?nr=469195 zastanawiam się nad tym quadem
Witam, mam pytanie (jak chyba każdy tutaj) jakiego quada wybrać?
Napaliłem sie na quada i mam zamiar coś kupić, tyle że kompletnie sie na tym nie znam, nie wiem jaka marka jest dobra, jaka jest najlepsza specyfikacja itp. Czytam te fora wszystkie i jeszcze bardziej zielenieje
Chciałbym quada w miare taniego.. za 6000-8000, no może max 10000zł. Nowego w tej cenie nie kupie, chyba że chinola, a tego wszędzie odradzają. Używki sie troche boje że będzie to złom na 4 oponach. Więc jak?
Quad byłby dla zabawy, dłuższych przejażdżek po lasach, po łąkach, bezdroży, ale też po asfalcie. Fajnie żeby był też trochę przeprawowy, żeby w razie konieczności można było przejechać przez jakieś błoto, głębszą kałuże.. żeby ogólnie nie straszna mu była woda i trudniejsze warunki. Pewnie trochę bym go wykorzystał wokół domu, jakieś odśnieżanie, coś przewieźć itp.
Jestem laikiem i będe początkującym, głównie weekendowym quadowcem, dlatego nie poszukuje jakiegoś czołgu, myśle że pojemność ok 300 mi wystarczy na początek, na nauke Ktoś by coś polecił odpowiedniego żeby rozwiać swoje wątpliwości?
Cena do ok. 10 000zł, moja waga 65kg, wzrost 180cm..
Przede wszystkim chinol odradzacie na 100% na takie moje wojaże?
Z góry dzięki za odpowiedź i pomoc
Napaliłem sie na quada i mam zamiar coś kupić, tyle że kompletnie sie na tym nie znam, nie wiem jaka marka jest dobra, jaka jest najlepsza specyfikacja itp. Czytam te fora wszystkie i jeszcze bardziej zielenieje
Chciałbym quada w miare taniego.. za 6000-8000, no może max 10000zł. Nowego w tej cenie nie kupie, chyba że chinola, a tego wszędzie odradzają. Używki sie troche boje że będzie to złom na 4 oponach. Więc jak?
Quad byłby dla zabawy, dłuższych przejażdżek po lasach, po łąkach, bezdroży, ale też po asfalcie. Fajnie żeby był też trochę przeprawowy, żeby w razie konieczności można było przejechać przez jakieś błoto, głębszą kałuże.. żeby ogólnie nie straszna mu była woda i trudniejsze warunki. Pewnie trochę bym go wykorzystał wokół domu, jakieś odśnieżanie, coś przewieźć itp.
Jestem laikiem i będe początkującym, głównie weekendowym quadowcem, dlatego nie poszukuje jakiegoś czołgu, myśle że pojemność ok 300 mi wystarczy na początek, na nauke Ktoś by coś polecił odpowiedniego żeby rozwiać swoje wątpliwości?
Cena do ok. 10 000zł, moja waga 65kg, wzrost 180cm..
Przede wszystkim chinol odradzacie na 100% na takie moje wojaże?
Z góry dzięki za odpowiedź i pomoc
-
- Quad:: AccesS SP 300S
- Imię: Wojt
Witam! Dziś w sklepie z motocyklami i quadami dowiedziałem się ,że jak quadem sportowym będę chciał przejechać 30 km (z miasta na wieś) to prawdopodobnie go szybko zatrę bo quady smarowane są "rozbryzgowo" i jadąc po gładkim olej nie smaruje wałków. Czy to prawda? cały czas szukam quada sportowego abym mógł jeździć też po mieście a tu taki zonk.
Ale co smarowane rozbryzgowo? Silnik czy skrzynia?
Szczerze mówiąc nie widziałem 4suwa smarowanego rozbryzgowo. Nawet w głupiej kosiarce (pchana, 4sów) jest pompa oleju. Jak wg tego sprzedawcy mają być smarowane np panewki wałka rozrządu? Jeżeli wałki w skrzyni są smarowane rozbryzgowo to właśnie te wałki rozbryzgują olej. Większość motocykli jak i samochodów (jak nie wszystkie) mają skrzynie smarowane rozbryzgowo i jakoś działają. Mówię tu o skrzyniach manualnych. Tradycyjne automaty potrzebują pompy oleju do zmiany biegów. Nie wiem jak w quadach jest rozwiązana CTV ale podejrzewam że jest na pasek i wariator (brak oleju). Bo łańcuch i pompa byłaby za droga. Chociaż mogę się mylić. Jeszcze większej głupoty nie słyszałem dotyczących silnika.
Szczerze mówiąc nie widziałem 4suwa smarowanego rozbryzgowo. Nawet w głupiej kosiarce (pchana, 4sów) jest pompa oleju. Jak wg tego sprzedawcy mają być smarowane np panewki wałka rozrządu? Jeżeli wałki w skrzyni są smarowane rozbryzgowo to właśnie te wałki rozbryzgują olej. Większość motocykli jak i samochodów (jak nie wszystkie) mają skrzynie smarowane rozbryzgowo i jakoś działają. Mówię tu o skrzyniach manualnych. Tradycyjne automaty potrzebują pompy oleju do zmiany biegów. Nie wiem jak w quadach jest rozwiązana CTV ale podejrzewam że jest na pasek i wariator (brak oleju). Bo łańcuch i pompa byłaby za droga. Chociaż mogę się mylić. Jeszcze większej głupoty nie słyszałem dotyczących silnika.
Rozbryzgowo - masakra jakaś , to kup quada na biegunach będzie się huśtał
-
- Quad:: AccesS SP 300S
- Imię: Wojt
Mamy z ojcem 15000 tys przeznaczone na quad. Mamy po 100kg wagi ojciec skupi się raczej na odśnieżaniu i rekreacji , natomiast ja mieszkam w mieście i czasem chciałbym nim polatać po ulicach jak i wybrać się w lekki teren (las , piaskownia , polna droga). Ojciec wolałby nowego na firmę , ale ja mu tłumacze, ze lepiej używkę dobrej firmy. Możecie podać po przykładzie nowego quada dobrej jakości , a czymś używanym .
No przejrzałem Allegro i Tablice i nawet EGL Motorsport i Bashan może kosztować 10 tys zł jeżeli chodzi o nówki, ale skupie się raczej na Lucky Star i Access większość z nich ma możliwość zarejestrowania . Najbardziej ubolewam , że Yamahy Raptor są d dobrej cenie ale bez homologacji
No przejrzałem Allegro i Tablice i nawet EGL Motorsport i Bashan może kosztować 10 tys zł jeżeli chodzi o nówki, ale skupie się raczej na Lucky Star i Access większość z nich ma możliwość zarejestrowania . Najbardziej ubolewam , że Yamahy Raptor są d dobrej cenie ale bez homologacji