CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciekwik
Quad:: szukam...

Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Post autor: maciekwik » wt 17 gru, 2013

Zmora1966 pisze:Daniel, zgadzam się że trudny ale nie beznadziejny.
Jutro się widzę z znajomym "papugą" i pogadam o tym ale całkiem niedawno w innym sprzęcie miałem coś w tym stylu i ok...gwarancja została unieważniona ale w obszarze konkretnej części - oczywiście po ingerencji Rzecznika.
prawnik owszem może wszystko załatwić - rzecznik natomiast słabo

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Post autor: DIABLO_W » wt 17 gru, 2013

maciekwik pisze:myślę że każdy prawnik załatwił by to szybciutko ale szkoda mi czasu i nerwów na bieganie po sądach
Może warto poświęcić trochę czasu i spróbować 8) jeżeli twierdzisz że prawnik by to szybko załatwił :roll:
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » wt 17 gru, 2013

DIABLO_W pisze:
maciekwik pisze:myślę że każdy prawnik załatwił by to szybciutko ale szkoda mi czasu i nerwów na bieganie po sądach
Może warto poświęcić trochę czasu i spróbować 8) jeżeli twierdzisz że prawnik by to szybko załatwił :roll:
błoto w liczniku, olej w airboxie, pojazd po wywrotce...

prawnik musiał by być czarodziejem i powinien umieć cofnąć czas co by do tego nie dopuścić...

inaczej przytoczone tutaj argumenty niestety ewidentnie świadczą przeciwko użytkownikowi...

przykre ale prawdziwe, kiedy uszkadzamy licznik lub inne rzeczy w sposób fizyczny, mechaniczny dla mechaników ewidentny a potem upominamy się o gwarancję to niestety ale coś tu chyba nie gra ?

można dyskutować nad wieloma sytuacjami ale tutaj, sory wina jest ewidentna...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » śr 18 gru, 2013

Rozmawiałem z "papugą".

Co do gwarancji? wszystko zależy co jest w niej napisane. Protokół nie może być jedyną wykładnią zabrania prawa do gwarancji chyba że takie coś wynika z jej zapisów.
Warto dodać że nie trudno sobie wyobrazić iż w wyniku mycia karcherem quada po wyjeździe można wepchnąć piasek jak coś jest nie spasowane jak należy.

Druga sprawa to prawo do rękojmi. Tego zgodnie z prawem UE nie ma prawa nikt ci zabrać !
W ramach tego prawa możesz zgłaszać poszczególne części w ramach rękojmi.

i na zakończenie - nie zgodzę się że Rzecznik nie może!
Nie wiem jak w Waszych okolicach ale w Krakowie Rzecznik działa super. Znam trzy osoby w przypadku których rzecznik załatwił sprawę tak że firmy uchylające się od odpowiedzialności nie dość że musiały uznać roszczenia klientów to jeszcze miały nalot z UOKiKu i chyba zabuliły coś ekstra.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
maciekwik

Post autor: maciekwik » śr 18 gru, 2013

dobra dobra wszyscy pewnie macie rację , wszyscy mądrzy skoro nie chodzi o wasze maszyny, trochę pomyślałem i w sumie przecież tyle zaje***** wypraw było tyle weekendów z quadem w terenie , tyle zaje***** spędzonego czasu z quadem, przecież prawie 3,5tyś przelatałem naprawdę na ostro i teraz naprawa przy dobrych wiatrach wyniesie mnie ok 1200 złoty, to cóż to jest w porównaniu to tak spędzonego czasu

Awatar użytkownika
maciekwik

aha i do wymiany mam dwa tylne zawiasy te w których są kalamitki do smarowania i one występują tylko w komplecie razem z piastą - koszt każdej to 650złoty, tylko że u mnie występuje luz na tulejkach, może da się wymienić same tuleje, dobrać od czegoś innego może ma ktoś jakiś pomysł? dziś postaram się wrzucić foty

paffcio_25
Quad:: Halina 680
Imię: Pawel

Post autor: paffcio_25 » śr 18 gru, 2013

Zrób wymiary i daj tokarzowi niech zrobi z poliuteranu ( chyba tak sie ten materiał nazywa ) .
Lepszy , samosmarujący .... ogolnie chwalony w innych maszynach.

Awatar użytkownika
maciekwik

tak też i zrobiłem , jutro zobaczymy jak je założę czy nie będzie już luzów

Awatar użytkownika
alfadraw
Quad:: CF MOTO 800-2
Imię: Łukasz

Post autor: alfadraw » śr 18 gru, 2013

Ja już wymieniałem tuleje na te żółte z poliuretanu i nie mam już luzów. ale koła nie wróciły do stanu całkowicie pionowego

Awatar użytkownika
LATAJĄCY ARTEK
Quad:: CF MOTO x8
Imię: ARTEK

Post autor: LATAJĄCY ARTEK » śr 18 gru, 2013

Wydaje mi się że one nigdy nie były w idealnym pionie .

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”